» »

Katera klima

Katera klima

««
153 / 153
»
»»

joez7 ::

PluribusUnum je izjavil:

Klimo sem sam zmontiral, prou detajlov ne poznam, nakazujem na kit komplet, ki omogoči začasno montažo ali konkretno montažo, pri drugem pride strokovnjak potrditi garancijo.

A ma mogoče hitre spojke. Nekaj podobnega sem videl nekoč v Šparu. Nevem kako se to obnese.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

PluribusUnum ::

joez7 je izjavil:

PluribusUnum je izjavil:

Klimo sem sam zmontiral, prou detajlov ne poznam, nakazujem na kit komplet, ki omogoči začasno montažo ali konkretno montažo, pri drugem pride strokovnjak potrditi garancijo.

A ma mogoče hitre spojke. Nekaj podobnega sem videl nekoč v Šparu. Nevem kako se to obnese.

Ne vem, vem samo za klasiko.
Poleg "prediranja membrane" bi bila še plastika, ki bi ob pravem navoru spremenila barvo..

PluribusUnum je izjavil:

joez7 je izjavil:

PluribusUnum je izjavil:

Ne vem, vem samo za klasiko.
Poleg "prediranja membrane" bi bila še plastika, ki bi ob pravem navoru spremenila barvo..

Hmm, če ugibam, si mel zatesnjene cevi (pred vlago in tujki) in v najboljšem primeru polnjene s dušikom.
Brez kake slike bomo ugibali in šlogali ... .
Konc koncev, pa če ti deluje, to sploh ni več važno.

Narobe se razumeva, nakazujem na "naredi si sam" v pravilni obliki brez specializiranega orodja.

MadMax ::

Teh pravih DIY-for-dummies se spomnem iz bauhausa, vsaj 25 let nazaj (še ni bilo R410a na širokem trgu, torej za časa kraljevine R22), so bile na hitre spojke neke specialne izvedbe, cevi pa kolikor je pač bilo, par m.

Notranje enote so danes bolje zatesnjene (včasih so bile alu kapice pod maticami), danes je dušik pod nekaj tlaka zaprt s plastičnimi zamaški. Ko prvega odviješ slišiš pih, kar te tudi potolaži, da notranja ne fabriško pušča.

Se pa danes dobi cevi par standardnih dolžin že pripravljenih za montažo (zapertlano in matice že gor), kar omogoča ene sorte DIY če si upaš brez vakumiranja. (rabiš pa vseeno kaj izkušenj, kdaj zategniti pri "prepihavanju" kot to delajo licencirani čobani)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

bajsibajsi ::

enavlaka je izjavil:

Če ne boš imel sreče ali vez boš imel montažo septembra :D

Jaz sem se te dni dogovoril, da pridejo v dveh tednih zmontirati. Firma je bila omenjena v tej temi (pozitivno in negativno).
Znotraj enega tedna, ko so prejeli povprasevanje, je prisel tehnik pogledati in so nato poslali ponudbo. Gre za dve drazji klimi (ne multi split), cca. 300 eur osnovna montaza na eno klimo, 200 dvigalo, pa se nekaj za material... Placano se ni, upam da bodo drzali besedo.

MadMax ::

Če boš prisostvoval montaži, bomo veseli "poročanja iz terena": kako so delali, koliko šalabajzirali, pa koliko ur/delavcev je bilo v akciji :)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

immortan ::

ste imeli težave mogoče kdaj s pridobivanjem soglasij etažnih lastnikov da ste klimo namonitrali na zunanjo stran balkona?

Pri tašči JA. So pol dosegli nek konsez (aje je blo 100% ne vem), so določili linije montaž, pa kolkor vem čelno na balkon NE. Tam ko gre so določli po nekem umiku - stopniče, ali bočno na balkon. Še najraje vidijo notranjo stan balkona - ma tleh.
Tut za balkonske SE še nimajo konsenza.

tony1 ::

Ne... Na 40 let starem bloku je bil čisti teksas, nato smo se na upravnem odboru zmenili, da grejo na balkone. Dobra polovica jih je na zunanji strani ograje balkonov (najmanj moteče z vidika hrupa, pa tudi estetsko ni problematično, ker so ograje iz betona in zato sive barve, klime pa tudi), ostale so na notranji strani balkona. Tistih, ki so na tleh balkona ne vidim :-).

Od dobrih 100 stanovanj samo en posebnež ni šmerglal in jo ima še vedno na fasadi. Čakamo, da gre na Žale.

undertacker ::

Sem gledal mal po internetu, zanima me kje lahko kupim Daikin klimo, in kakšna je razlika med " navadno" montažo in montažo z Quick konektorjem?

starfotr ::

Vse kar je quick je slabše od klasike.

immortan ::

joez7 je izjavil:

Pri tašči JA. So pol dosegli nek konsez (aje je blo 100% ne vem), so določili linije montaž, pa kolkor vem čelno na balkon NE. Tam ko gre so določli po nekem umiku - stopniče, ali bočno na balkon. Še najraje vidijo notranjo stan balkona - ma tleh.
Tut za balkonske SE še nimajo konsenza.

ne razumem zakaj samo naš vhod ima to težavo, vsi ostali vhodi v blok imajo na zunanji strani balkona klimo..

ZA lahko noč https://ljubljanainfo.com/novica/lokaln...
Kot prvo se doseže soglasje, je čist drugače, če ma večina po nekem redu, pa skupni drenažni vod ... .
Estetika še najmanj trpi, če zadevo montiraš na notranji strani lože - balkona. Ograje niso nujno nosilne (tut če so zidane).

Ko bi rekel vsaj hlano noč, in pot do tega izven omejitev paglovstva.

stratosD ::

Kaj mislite o tem? tej Francozi so pa res butasti k delajo take sisteme ki so certificirani za DIY samomontažo?
mamo tudi kej bližje za nabavit kaj tazga?
https://eu.airton.shop/en/

tu stric montira sicer multisplit od Airtona - lep tutorial -> meni vse jasno
To imel bi tudi jast:)

Plusi & minusi?

starfotr ::

Ne razumem kaj s tem pridobiš.

sbawe64 ::

Nič ni vakuumiral?
2020 is new 1984
Corona World order

darkolord ::

Ni treba, v ceveh je že plin

DeusB ::

https://www.climaconvenienza.it/en/coll.....*_ga*MjE3Mjc5NDI5LjE3ODI5MTIzNjE.*_ga_43TDQLBS4S*czE3ODI5OTA4MjIkbzMkZzAkdDE3ODI5OTA4MjIkajYwJGwwJGgw*_ga_V2N9RDDLF6*czE3ODI5OTA4MjMkbzMkZzAkdDE3ODI5OTA4MjMkajYwJGwwJGgxMDk0NzUyMzcy

Bo še kdo naročil? Sem iz Celja in bom v naslednjih dneh naročil klimo. Poštnina pride 120 za eno, 150 za 2 in 220 za 3 klime. Če kdo naj javi. lp

djfixme ::

Jaz razmišljam o nakupu, od kar ste pokazali to Italijansko stran. Monterja imam - žlahta. Imel bi dve klimi. Priporočate dve ločeni klimi ali dual split?

Gre pa za hišo P+1+2, novogradnja. Predinštalacija narejena za 1. in 2. nadstropje na sredini, tako da pomoje bo zadostovalo. Pritličje svoje klime ne rabi. Gre za cca 150m2 neto vse skupaj.

Gledal sem, da bi vzel tole: https://www.climaconvenienza.it/en/coll...

Je to ok klima?

Zgodovina sprememb…

djfixme ::

Jaz razmišljam o nakupu, od kar ste pokazali to Italijansko stran. Monterja imam - žlahta. Imel bi dve klimi. Priporočate dve ločeni klimi ali dual split?

Gre pa za hišo P+1+2, novogradnja. Predinštalacija narejena za 1. in 2. nadstropje na sredini, tako da pomoje bo zadostovalo. Pritličje svoje klime ne rabi. Gre za cca 150m2 neto vse skupaj.

Gledal sem, da bi vzel tole: https://www.climaconvenienza.it/en/coll...

Je to ok klima?
««
153 / 153
»
»»