» »

Katera klima

Katera klima

««
144 / 144
»
»»

joez7 ::

ZveeZ je izjavil:

A bi koga zanimala zunanja enota Gree GWHD(24)NK6LO (trojček multisplit) za drobiž?
Če ne, gre na deponijo :)

Pust jo nekje na strani. Not maš nekje 600g R32. Je dovolj za dofilat nekje 3 klime. (če je kdo menjaval - prestavljal notranjo enoto).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Miha 333 je izjavil:

Katero od teh naj vzanem, uporabljena bo tudi za ogrevanje, tišja bi imela prednost, wifi mi ni pomemben:

C&H Arctic Inverter CH-S12FTXLA2-NG, greje do -20, nagibam se k tej
Gree GWH12 Pular Eco, 3,5 kW, greje do -15
Daikin Sensira MY FTXC35D/RXC35D, greje do -15

Micka je žal izven budžeta.

Od tehle, Je sam C&H Arctic Inverter CH-S12FTXLA2-NG po prospektu zmožna kaj gret (do 4.5kW).
Zakaj pa za gretje ne vzameš toplotne črpalke? Z klimo boš nekako ogrel sam en prostor - medtem ko boš z TČ glel celo hišo.

Vitt ::

Hm ... zanimivo

Iz imena sem mislil, da je C&H Arctic nekaj podobnega, kot Gree Nordic ... ampak service manual kaže, da ni. Gre za čisto klasično izvedbo z enostopenjskim kompresorjem, ta je sicer pri modelu 3.5kW malenkost večji, kot pri mojem C&H Veritas (10.8ccm vs 8.8ccm), sicer iz iste serije, pa ta ima EEV, medtem ko ima moja kapilaro. Pa deklariran COP je 4 (moja 3.9). Ni ravno neka dodana vrednost ...

Gree Pular je več ali manjh ekvivalent C&H Veritas, torej s kapilaro, kompresor enak

loliconsense ::

Pozdravljeni,
oživljam temo ker imamo doma namen nabavit klimo in trenutno gledamo HISENSE QH35XV4BG/AS35XV4EW. So Hisense načeloma OK kilme?
Cena za omenjen model je 1100€/enoto z montažo.

Lp

loliconsense je izjavil:

Pozdravljeni,
oživljam temo ker imamo doma namen nabavit klimo in trenutno gledamo HISENSE QH35XV4BG/AS35XV4EW. So Hisense načeloma OK kilme?
Cena za omenjen model je 1100€/enoto z montažo.

Lp

Za ta denar dobil tri https://www.martin.si/novice/ugodno-do-... , pol pa po dobrih 100€ za montažni material po klimi. Pa kak dan dela z prebojem in kanali.
Sedaj maš čas, si mal poiščeš ponudbe. Kolkor se spomnim, je sosed podobno 3,5 z montažo dobil za 650€.
Je pa zgleda našel eno akcijo. Notranje enote so vse tihe. Zunanje pa tak tak, odvisno od obremenitve.
So pa verjetno rebranded modeli. V Velenju ne delajo klim?

tony1 ::

Mislim, da so bile Gorenjeve klime vedno rebrandani kitajci (so pa nekoč, že pred desetletji res v Velenju delali TČje)...

Ja delali so Sanitarne Toplotne Črpalke, pa še kar solidne so ble.
Po temle sodeč https://tapro.si/sanitarna-toplotna-crp... še vedno, sam ne v Velenju.

darkolord ::

darkolord je izjavil:

Rabim en nasvet.

Na hodniku imam pripravljene inštalacije za stensko klimo, bi jo pa prioritetno uporabljal za gretje.

Razmišljam, če se mi splača zajebavati in predelati stvar za talno?

Razbijal stene raje ne bi, saj v vsakem primeru odtoka ne bi mogel prestaviti čisto na tla, ker je vmes sifon (gre v kanalizacijo), tako da bi verjetno rabil črpalko... vse skupaj bi lahko kvečjemu skril za knaufom?

Pol leta kasneje - sem se odločil za talno klimo. Cene so zasoljene, ampak glede na pomanjkljive možnosti ogrevanja v tem štuku sem šel bolj na sigurno.

ULTRA zadovoljen sem, niti približno si nisem predstavljal, da lahko dela tako dobro.

Do sedaj sem imel izkušnje s stenskimi klimami, kjer moraš za gretje pihanje nabiti do konca, da se topel zrak kam premakne. Tale mi pa čisto na minimum (silent) segreje praktično cel štuk v neizolirani bajti, pa tla so prijetno topla. Fucking A.

aborko ::

Lahko potrdim, sem pred zimo znancem zmontiral talno klimo Nibe, ki je sicer bila pod 500 eur v akciji. Top zadeva za gretje, tiha tako zunaj kot znotraj Neprimerljivo s stensko za gretje, res pa da sem do sedaj imel stika le s spodnjim-srednjim rangom. Za hlajenje pa bomo se videli.

Koliko si dal? Kateri model je tocno?
««
144 / 144
»
»»