» »

Izdelava spletišča v Flashu

Izdelava spletišča v Flashu

kejlock ::

Mal povejte kk uporablate Flash za uporabo na spletišču. A nardite celo stran izklučno v flashu al nardite sam par stvari u flashu pa jih pol izvoste v drug program pa tm uporabte.
0:)

mte ::

flash ni namenjen izdelovanju spletnih strani - je orodje za izdelavo animacij. imeti stran narejeno v flashu pomeni vsaj 20% potencialnih obiskovalcev manj, saj ni to nek standard ampak mora vsak imeti plugin nameščen. Sploh z novejšimi verzijami so problemi na kakšnih drugih operacijskih sistemih (recimo freebsd). Poleg tega mene osebno ZELO odbija ko vidim da se nekaj nonstop premika, pa da moram par minut gledat tisti "loading..." pa da potem še čakam da se odvije animacija - nope. Preden se naloži že zdavnaj pritisnem gumb back. Namreč namen strani je čim hitreje ponuditi informacije, ne pa gledanje kvazi-umetniških animacij.
Vglavnem ne priporočam za izdelavo spletnih strani, rajši se nauči (x)html in css!
lp

Bob Rock ::

kar je povedal mte + pomisli na tiste, ki nimajo sirokopasovne povezave
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Poletnik ::

Se ne strinjam z prejšnjima odgovoroma:
1. Flash ima nekatere prednosti, ki jih sam html in podobno nimajo... recimo png datoteke ti avtomatsko kompresira z minimalno ali pa ničelno izgubo na kvaliteti
2. Preloaderji so najboljša stvar kar je lahko na strani... najbolj me živcira ko pridem na stran pa ne vem če se kaj dogaja ali ne, al pa loadanje slike po koščkih; preloader (ne rabiš met animacij) ti pa dinamično pokaže koliko vsebine se še nalage.
3. Če znaš združit recimo php, mysql in flash je to ena najboljših strani kar jih je lahko...
4. Strani delam skoraj v celoti v flashu, odvisno od namena strani in uporabnosti... v povezavi s phpjem in mysqlom.
5. Flash je namenjen tudi izdelavi strani
6. Flash ima tudi svoje pomanjkljivosti ampak če poznaš flash v čiste podrobnosti veš da pretehtajo dobre stvari...
http://www.norestrani.com

root987 ::

Flash je IMHO bolj za razne company strani. Stran kot Slo-Tech na primer, pa izključno narejena v Flashu ne bi bila nikdar tako uspešna. Pač različen namen, pogostost obiska in ciljni publiki.

Kot je rekel Poletnik - ima svoje dobre in slabe lastnosti.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

njok ::

Cele strani v flashu ti iskalniki ne bodo indeksirali, screen readerji pa vsebine ne bodo prebrali. Kar seveda ne pomeni, da je uporaba flasha neprimerna. Stran zloadas in nato sliko oz kaksen drugi element, v primeru da ima obiskovalek namescen vstavek, zamenjas s flashom, pa ne bo zaradi tega noben imel tezav.

Javascript preloader pa ni noben problem. Ceprav imas brez flasha bolj malo za preloadat. :)

Ziga Dolhar ::

> 2. Preloaderji so najboljša stvar kar je lahko na strani... najbolj me živcira ko pridem na stran pa ne vem če se kaj dogaja ali ne, al pa loadanje slike po koščkih; preloader (ne rabiš met animacij) ti pa dinamično pokaže koliko vsebine se še nalage.

Jaz bi se najprej vprašal, zakaj zaboga bi se stran morala nalagat toliko časa.
https://dolhar.si/

tec ::

Flash je fino orodje za delat strani, kjer stranke nimajo dovolj materiala..oblikovalci pa bi vseeno radi fejst pokasiral.

njok ::

Vedno kadar preberem stran v flashu se ne morem pomagati, ne da bi pomislil, da je flash le vstavek na strani. Kot da bi rekel, da je stran narejena v PNG. Nekako mi ne gre skupaj. Vaše mnenje?

Poletnik ::

Jaz bi se najprej vprašal, zakaj zaboga bi se stran morala nalagat toliko časa.

Potem mi pa pokaži eno stran na kateri ni grafike, slik ali podobnega in da je za pogledat... Sej preloader ni namenjen tistim z visoko prenosnimi povezavami ampak za tiste s počasnimi... Res nekateri naredijo, da ti v enem preloaderju naloadajo celotno stran ti pa boš pogledal eno ali dve podstrani itd. kar je brezveze ampak še vseeno mislim da je bolš imet preloader kot pa nič in uporabnik potem čaka pred preznim ekranom če se bo kaj zgodilo ali pa ne...

Vzemi na primer www.jae.com in jo poglej s 56k modemom. Če jst ne zbubim živcev na tej strani zaradi nalaganja vsakega gumbka posebej itd... Z preloaderjem bi se pa celotna stran naložla in ti potem pokazala končno obliko strani ne pa bumbek po gumbek...
http://www.norestrani.com

Tody ::

Poletnik če človek zna naredit stran, in jo napolnit z vsebino potem res ne rabi nevem kakih gif, jpeg in podobno sranje. Za upogled si lahko vzameš že slo-tech...

Njok se strinjam z tabo, enako kot se je zgodil tabelam se dogaja flashu...

mte ::

Poletnik dobra stran nima kaj se dolgo nalagat in posledično ne rabi preloaderja. Seveda je najažje vzet flash pa dat gor progressbar če ne znaš primerno optimizirat strani. :\
v kolikor pa so problemi s povezavo pa - a imaš raje da se stran naloži delno in da mogoče uspeš izvleči informacijo ki jo nujno rabiš ali je boljše da se ustavi nekje sredi preloaderja ki ti nič ne koristi?

Potem mi pa pokaži eno stran na kateri ni grafike, slik ali podobnega in da je za pogledat...

Khm - a ti gledaš strani kot umetnino ali kot nahajališče informacij? Seveda je poleg dobre vsebine pomemben tudi dober izgled še posebej za podjetja, ampak dober izgled ne pomeni kič ki se nalaga pol ure ampak je lahko tudi tak da se hitro naloži tudi z 28.8k modemom.


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

kejlock ::

217.27.212.136:28960
Pol bi se mogle po tvojem mnenju delat spletne strani takole :
< html >
tekst
..................
..................
.....................
< html >

No probej nardit tako stran pa bomo vidl kok obiskovalcev bos mev

mte ::

kejlock pojma nimam kje si ti pobral idejo za svojo trditev. Prosim pomagaj mi jo najti (kak citat mogoče?) 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

mte ::

Pa še kak link na kakšno po tvojem mnenju dobro stran, narejeno v flashu, prosim. Da ne bomo samo teoretizirali v prazno.

roli ::

Jaz bi pa rad naredil stran v flashu.
Ne znam pa kode.
Stran bi naredil pač zdremweawerjem pa bi dal možnost izbire
flash ali navadna stran.
Kako naj enostavnejše narediti stran v flashU?
Gledal sem tole pa mi je zelo všeč.
Kaj menite?
LP!
http://www.r00li.com

Tody ::

joj joj joj... Flash se lahko dela v recimor programu FLASH ali kakem SWISH ali kakem podobnem klonu... Dobre strani v Flashu nemoreš narest če nimaš neke artistične žilice in nekaj actionscript koderskega znanja in še to je lahko le tako imenovana web vizitka in ne morete pričakovati da se bo folk rade volja vračal nazaj. Kar se tiče izbire moreš pa narest dve različni strani od tvoje volje in časa ter sposobnosti pa je odvisno kako podobne bosta...

mte ::

našel sem spletno stran neke oblikovalske firme ki je v celoti narejena v flashu (novisplet.com). Kljub moji skeptičnosti do flasha se mi je zdela zanimiva, namreč je ena redkih flash strani ki so vizualno zelo lepo narejene in skoraj nemoteče (razen zvoka, grrrr. kaj pa če trenutno poslušam glasbo ki je MENI všeč, ne pa imetniku strani???).
No ampak moja skeptičnost se je precej hitro pojavila nazaj. Kliknem back v brskalniku...wtf? Ne gre. Oziroma gre preveč. Kliknem reference - zakaj hudiča moram poleg na link ene od referenc klikniti še na ekranček zraven? Poleg tega pri nekaterih niti to ne deluje.

Zakaj to pravim? Reklama/antireklama za podjetje? No to ni moj namen.
Ampak pravim zato ker sem spoznal da je lahko stran v flashu tudi vizualno lepa (prej tega še nisem videl), funkcionalna pa nikoli ne bo tako kot je lahko funkcionalna s html-jem. Gumb "back" zame še vedno pomeni eno stran nazaj in dokler ga flash ne bo upošteval, bo zame neuporaben.
lp

Tody ::

Če mene vprašate je avtor te spletne strani navaden bumbar ! Zakaj hudiča je sploh šel to delat v flashu ?Mislim nobenega elementa flasha pa vse pomanjkljivosti tega.. totalno idiotsko....

da o tem kaj so za stranke naredili raje ne govorimo... bogi natagnjenci...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

[MYTiX] ::

podpis

kejlock ::

ja gumb back dela ce se da v spletno stran "sidra". Na spletni strani Novisplet.com je avtor pozabu dat to. Zakaj se je sploh lotu strani v flashu ce bi jo dost lazje naredu v kasnem drugem programu.

Tody ::

Fantasy interactive je res profesionalno narejena stran, katere zelo teško naredi nek posameznik ki se ne ukvarja z tem poslovno in profesionalno. Road runner pa je še hujša zadeva ;)Samo kako mnenje dialup uporabnika bi rad slišal :D

[MYTiX] ::

Ne, sej nisem slep zagovornik flasha.>:D Sem hotel le pokazat, da se v flashu, da naredit, kar nekateri pravijo, da je nemogoce. (x)html se vedno rula.
podpis


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se vam zdi ta stran

Oddelek: Izdelava spletišč
292515 (1469) strictom
»

Koliko lahko računam za tole spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
242375 (1513) Tomson
»

eno pomoč pri oblikovanju strani prosim

Oddelek: Izdelava spletišč
131084 (900) pivmik
»

Smernice spletnih strani

Oddelek: Izdelava spletišč
71265 (1043) Tody
»

Flash 5 - menuji

Oddelek: Programska oprema
141363 (1205) Lunik

Več podobnih tem