Forum » Omrežja in internet » ultra@vnc...nekaj vprašanj?
ultra@vnc...nekaj vprašanj?
budili ::
ustimal sem povezave, instaliral 128 cript plugin, vse dela ok
imel bi pa 2 vprašanj:
1. a je kej važno kateri port odpira viewer, firewall mi je pokazal, da se konketa x.x.x.x:2130
al je potrebno omejiti tudi viewer med 5800-5900 al nima veze?
server je po defoltu na 5900 tko, da upam da je to vredu
2. kako je z varnostjo (za net je tist plugin enkripcija 128mbit, tko da mislim da je dosti), zanima me al sistema prenašata samo sliko al tud kake druge podatke (se da omejiti?): npr. če jest hočem kolegu pogledat kaj zeza pa ma virus, al je kaka možnost, da se širi
hvala za odgovore
drugač bom pa še mal FAQ pregledal
imel bi pa 2 vprašanj:
1. a je kej važno kateri port odpira viewer, firewall mi je pokazal, da se konketa x.x.x.x:2130
al je potrebno omejiti tudi viewer med 5800-5900 al nima veze?
server je po defoltu na 5900 tko, da upam da je to vredu
2. kako je z varnostjo (za net je tist plugin enkripcija 128mbit, tko da mislim da je dosti), zanima me al sistema prenašata samo sliko al tud kake druge podatke (se da omejiti?): npr. če jest hočem kolegu pogledat kaj zeza pa ma virus, al je kaka možnost, da se širi
hvala za odgovore
drugač bom pa še mal FAQ pregledal
OmegaBlue ::
Lahko ti rečem, da če ma virus se ne bo širil :)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
budili ::
lastne izkušnje, al kak doc?
drugač hvala za odgovor
evo če kdo cvika, lahko v registry naštimate določen ip al range, s katerega je dovoljeno connectat na server
pri dokumentaciji AuthHost bodite pozorni na -:xxx.xxx.xxx.xxx: (vsi exclude, potem dovoljen ip, ne pozabite : na koncu, če ne, ne dela)
drugač hvala za odgovor
evo če kdo cvika, lahko v registry naštimate določen ip al range, s katerega je dovoljeno connectat na server
pri dokumentaciji AuthHost bodite pozorni na -:xxx.xxx.xxx.xxx: (vsi exclude, potem dovoljen ip, ne pozabite : na koncu, če ne, ne dela)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: budili ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9876 (6772) | čuhalev |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4361 (3377) | flisko |
» | Kako hekerji napišejo virus in zakaj ? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 11073 (8700) | poweroff |
» | Cisco 2621 routerOddelek: Strojna oprema | 1956 (1819) | Djuro |
» | virus in OS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 6900 (5489) | krneki0001 |