» »

Problem!

Problem!

Piranha ::

Mam en problem in mi sploh ni jasno kaj se dogaja. V računalniku imam Dve vrsti diskov ampak v resnici to sploh nebi smel biti problem, ker je v preteklosti delalo brezhibno. Skratka mam en SCSI disk in en IDE disk. No sedaj pred kratkim mi je začelo nekaj štekat, namreč to, da ko se računalnik zaganja, že v biosu zašteka, tik za tem, ko je zaznal vse diske in periferijo oziroma takrat, ko bi se naj (nekoč) pojavil zaslon "windows 95 se zaganja....". Skratka računalnik enostavno zamrzne. Probal sem že mnogo stvari, namreč tudi to, da sem SCSI ven vzel, in samo z IDE diskom delal, pa je pravtako zamrznil. V resnici sem malo v dilemi, saj je lahko problem samo v disku ali pa v plošči. Ne vem.... se mi ne sanja kaj bi lahko bilo....

Zato pa sem tudi napisal post na slo-tech forumu...

Help me!!!
Piranha
  • spremenil: Piranha ()

TESKAn ::

Hm, mogoče so se pojavl kaki bad sectorji na disku...možno je, da te to zaj*****...drugače pa poskusi zagnat samo z SCSI diskom. Če še ne bo delal, pa probaj odklopit vse diske in zagon z diskete. Tako boš vidu, če ti disk je** al kaj drugega.
Lp
TESKAn
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Saj to je ravno problem, ko IDE disk ni priklopljen, potem dela stvar z SCSI diskom kot namazana. Mislim, kako bi pa lahko sedaj pisal ta odgovor :D. Ne ne, nekaj drugega je...

Vseeno hvala..ima še kdo kak predlog?
Piranha

TESKAn ::

Pol je pa nekaj narobe al:
- z IDE kontrolerjem, v tem primeru, k je najbrž integriran na plato, ne vem pomoči.
- al pa z diskom. povej kaj več o tem disku, če pa je slučajn IBM, pejt na njihovo stran pa si dobi programček Drive Fittnes Test. Z njim preglej disk, mogoče je na njem kaka napaka.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Sedaj da preverim, če je konektor ali pa disk hin, je edina rešitev to, da priklopim en drug disk namesto tega in vidim, če bo to špilalo. Potem pa kot prvo, diska se ne da prgledat za bad sektorji če pa sploh ne moreš "priti" do njega, ker sistem enostavno ne dela z diskom :\! Kot drugo pa je disk že malo star pa niti IBM-ov ni ampaj je WD-jev. IBM-ov disk je pri meni oni SCSI UW2.
Piranha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SCSI disk

Oddelek: Strojna oprema
161789 (1588) stromar
»

Kako se obnese recimo SCSI disk za swap file?

232289 (1994) Mr.B
»

Raptor goes TwinTurbo (strani: 1 2 )

885634 (4194) alexb
»

Dirkač med diski

Oddelek: Novice / Diski
112431 (2431) undefined
»

Primerjava ATA-100 in SCSI