» »

Težave u internetom - zanimivo

Težave u internetom - zanimivo

coldsmily ::

Imam en ful čuden problem. Ko se konektam na internet in z internet explorer-jem odpiram strani, vse dela normalno, dokler zasedenost spomina v windowsih ne preseže 280 MB. Potem mi vsako nadaljno stran, ki jo hočem odpreti, odpira ful dolgo, tako da se ne splača čakat. Raje zaprem IE in ga štartam ponovno. Problem pa je v tem da imam v računalniku 1 GB Rama. Ko se mi naložijo windowsi in vsi programčki imam zasedenega 265 MB Rama, torej mi za brskanje po internet-u ostane še kakšnih 10 MB, dokler se IE ne začne čudno obnašati in vsako nadaljne brskanje ful upočasni.
A je to mogoče povezano s kakšno nastavitvijo v IE ali kaj podobnega?
Problema z ramom ne bi smelo biti saj je potem ko imam zasedenega recimo 280 ali 300 MB, še vedno prostega okrog 700 MB Rama.
Aja pa računalnik imam drugače dovolj močan (Pentium 2.8 Ghz, 1 Ghz Rama, dovolj placa na disku, imam pa navadni dial up modem).
Vsakršna pomoč je dobrodošla...

bastadu ::

Preveri, če ni mogoče kaj narobe s tvojimi rami...

DominusSLO ::

Kaj pa pravita tvoj antivirus in firewall(kaj imaš od tega na pc)?
Če se ti to dogaja samo na internetu, bi lahko bil kakšen virus, trojanec...

coldsmily ::

Najprej sem stestiral ram s 3 različnimi programčki:
-Mem Test 86
-Windows Memory Diagnostic
-DocMemory Ram

in v vseh je šel ram gladko skozi teste, tako da ram ni vprašanje.

Virusa tudi mislim da nimam (Uporabljam protivirusni program "Trend Micro Internet Security" pod katerim imam vklopljen tudi integriran Firewall --> saj vem da ni najboljši protivirusni program, ampak meni zadostuje. Poleg tega pa še za spyware in črve uporabljam Lavasoft Ad-Aware program)
Moje mnenje je da windowsi ne znajo dobr delat s spominom oz. vsaj ne v IE. Saj sem probal tudi z Netscapom 7.1, pa je podoben problem.
Saj pravim dokler se ram ne zapolni do 280 MB se strani na internetu odpirajo čist kul, potem pa je za pop.... ---> če torej zaprem v windowsih par procesov in recimo ram sprostim na 210 MB, pomeni da bom na internetu lahko odprl več strani (dokler ne dosežem zasedenosti 280 MB ali več --> potem pa je muka). In to kljub temu da je prostega rama še vedno dovolj. Probal sem tudi izklopit virtual memory pa nič ne pomaga.

BaRtMaN ::

Sliši se mi, kot da te zafrkava virtual memory/swap file. Probaj povečat njegovo velikost na recimo 384 MB in jo nastavit za fiksno, torej vpišeš za zgornjo in spodnjo mejo isto vrednost. Mnogi bi se začel usajat, da mora bit swap velik ram*1,5, ampak meni se pri istri količini rama še ni zgodilo, da bi ga bilo potrebno povečati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtual memory low - službeni računalniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
143351 (2985) Spajky
»

Swap ali pagefile?

Oddelek: Operacijski sistemi
493497 (2299) MrStein
»

XP: Swap file raste, dokler se računalnik ne sesuje-NUJNO!

101605 (1419) Duhec
»

Kolko RAMa na matični plošči je dovolj?

Oddelek: Strojna oprema
372113 (1334) frenk
»

koliko rama?

271921 (1620) andrej

Več podobnih tem