Forum » Navijanje » problem pri gledanju filmov
problem pri gledanju filmov
urbecar ::
Zdravo
Moj problem pa je sledeč. Imam xp-m 2500+ ki mi trenutno laufa na 10,5*200 vse lepo in prav. Sandrin burn-in wizard ter Folding @ home mi deljo brez problema. Igral sem tudi nekaj igrice (kake 2 ure) pa je delalo vse ok. Se pa zatakne ko gledam kaki film(bsplayer). Takrat se mi v roku 5-30 min comp zamrzne in iz zvocnikov prihaja le nekaksno prdenje(kot da se neki pokec ponavlja na ene 1/2 ali 1/4 sekunde).
Pa me zanima kaj bi lahko bil problem?
konfiguracija:
napajalnik... macron power (ce je to prava oznaka) 300W!!!!
epox 8rda3+
xp-m 2500
wd -carviar 8mb cache
2*256 ddr3200 (Twin/Winb)
radeon 9100
tv kartica zoltrix genie tv
sistem deluje na 51-52 stopinj pri max obrementvi.
Moj problem pa je sledeč. Imam xp-m 2500+ ki mi trenutno laufa na 10,5*200 vse lepo in prav. Sandrin burn-in wizard ter Folding @ home mi deljo brez problema. Igral sem tudi nekaj igrice (kake 2 ure) pa je delalo vse ok. Se pa zatakne ko gledam kaki film(bsplayer). Takrat se mi v roku 5-30 min comp zamrzne in iz zvocnikov prihaja le nekaksno prdenje(kot da se neki pokec ponavlja na ene 1/2 ali 1/4 sekunde).
Pa me zanima kaj bi lahko bil problem?
konfiguracija:
napajalnik... macron power (ce je to prava oznaka) 300W!!!!
epox 8rda3+
xp-m 2500
wd -carviar 8mb cache
2*256 ddr3200 (Twin/Winb)
radeon 9100
tv kartica zoltrix genie tv
sistem deluje na 51-52 stopinj pri max obrementvi.
boštjan ::
in kakšne kodeke za video in zvok maš naložene?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
Ace mega codec pack. Toda problem ni v tem ker se mi to ne dogaja ce mam fsb na 133, ampak samo ce mam cez 166.
Zgleda da bom pac za gledanje filmov restartav comp in nastavil na 12,5*133 . Ceprav so odgovori se vedno dobrodosli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urbecar ()
cbelica ::
Hmm, sem mel zelo podobne probleme na prenosniku... mislim, da mi je RAM nagajal (v mojem primeru nekompatibilnost s plato). Probaj pognat Memtest86+, pa pusti cez noc... ce najde napako, potem sistem ocitno ni tako stabilen
Sem se pa jaz znajdu tako, da sem vse kodeke deinstaliral, in potem instaliral ffdshow kodek - ce se ne ukvarjas z encodingom videa, bo to vse, kar potrebujes za gledanje filmov.
Se splaca probat.
*.edit - Aja, pa se to... za testiranje stabilnosti je Sandra burn in bol tako...
Priporocam ti Prime95 (Blend torture test), ki ti najde napako dosti prej, kot pa kak F@H ali Sandra burn in...
Ravno tako ti priporocam (glede na to, da mas AMD) Memtest86+ (povdarek na +), saj najde napako prej kot 'obicni' Memtest86
Sem se pa jaz znajdu tako, da sem vse kodeke deinstaliral, in potem instaliral ffdshow kodek - ce se ne ukvarjas z encodingom videa, bo to vse, kar potrebujes za gledanje filmov.
Se splaca probat.
*.edit - Aja, pa se to... za testiranje stabilnosti je Sandra burn in bol tako...
Priporocam ti Prime95 (Blend torture test), ki ti najde napako dosti prej, kot pa kak F@H ali Sandra burn in...
Ravno tako ti priporocam (glede na to, da mas AMD) Memtest86+ (povdarek na +), saj najde napako prej kot 'obicni' Memtest86
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cbelica ()
cbelica ::
Zdej sem opazu... sicer mislim, da nima lih veze s tvojim problemom, ma napajalc mas pa res svoh... sem me tudi jaz Macrona 350W, pa so linije pri obremenitvi tako nihale (tudi do 0,13v), da je kr gava bolela... za dobro plate in ostalih komponent bi jas na tvojem mestu razmisljal o nakupu spodobnejsega napajalca...
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
Hvala čebelica za odgovor. Problem pa sem rešil z Flashanjem Biosa, ki je bil star kot biblija. Ko sem gledal kaj določen bios popravi je bilo v enem malo starejšemu tudi kompatibilnost s twinmos ramom,, ter podpora 200 Mhz procesorjem.
Tako je če si n00b . Pač stvar ki bi jo moral narediti prvo narediš zadnjo.
Tako je če si n00b . Pač stvar ki bi jo moral narediti prvo narediš zadnjo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje z Epox 8RDA+ Pro (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4637 (3372) | Gajba |
» | DFI NF3 in BH5Oddelek: Navijanje | 1286 (922) | tiborrr |
» | 3000+ ja al neOddelek: Kaj kupiti | 2060 (1190) | Tugo |
» | 2500+ mobile na 7vaxOddelek: Navijanje | 1154 (970) | cbelica |
» | Kingston HyperX PC3500. Problem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3263 (2703) | JIM22 |