» »

navijanje z Epox 8RDA+ Pro

navijanje z Epox 8RDA+ Pro

«
1
2

overheat ::

Prvi rezultati na novi matični Epox 8rda+ pro :

Klikni tukaj za rezultate

konfiguracije:

epox 8rda+ pro
AMD AthlonXP-M 2500+
2x256mb Twinmos twister Dual
napajlnik enhance 450W
epox 8rda+ pro rev. 1.4
home made vodno hlajenje (tem. full load : 33 stopinj max)

končne rezultate še sporočim!!
hello :)

Sami ::

Tole je nekam povprečen OC...še malo se potrudi.:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

OZZY ::

jp...

voltaže in temperature pa so čisto out z USD..
Go with the flow.

overheat ::

ja to so šele začetni rezultati.Učer sem mel navito na 11.5x245=2817 pri vcore voltaži 1.925,vdimm 2.9, in chipset 1.7v!!Sam pri super pi se mi ustav pri 17-mu krogu.Se prav nestabilno.Temp so ble 39 stopinj!

OZZY kaj to pomen: voltaže in temperature pa so čisto out z USD
hello :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: overheat ()

s5cougar ::

Pomeni, da ti Unified System Diagnostic Manager kaže zamenjane voltaže :D.
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s5cougar ()

SaXsIm ::

overhat, kaj mas to zaeno temo v style xp? ::D
SaXsIm

overheat ::

ja System Diagnostic Manager mi laže o voltažah.To je tema "Brico Longhorn Inspirat theme pack". Men je do zdej naljepša! Download Here

A mogoče kdo ve kje bi se dal kupit ventilatorje za chipset? Ene take fensi bensi!
hello :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: overheat ()

gofra ::

ja to so šele začetni rezultati.Učer sem mel navito na 11.5x245=2817 pri vcore voltaži 1.925,vdimm 2.9, in chipset 1.7v!!Sam pri super pi se mi ustav pri 17-mu krogu.Se prav nestabilno.Temp so ble 39 stopinj!



8-O

Rad bi videl printscreen tega!

Mislim, če prilezeš na 2.8 MHz z 1.925 Vcore-a in še huje, če s tem prilezeš v Windowse, svaka čast, takega AXP 2500 še nisem videl. Tudi Vdd se mi zdi smešno nizek za 245 FSB. Tudi 1.5+ V za 2400 MHz je fantastičen rezultat, sploh če se zadeva izkaže za stabilno.

USDM pa ti res kaže nekoliko hecne rezultate - čeprav, tudi CPUZ ti ga serje (kot meni), namesto Vcore-a ti kaže Vdd.

Fantastičen stepping za moje pojme - imaš veliko potenciala!

lp

overheat ::

bom naredu print screen do zdej največjega mojega overclocka.Sam bom probu nekak zrihtat da bo pri teh nastavtvah stabilno laufu.Čeprav nimam pojma kako naj to zrihtam.Čipset sem dal na 1.8v in pri superpi je spet ista zgodba.Pri 17-em lupu se ustavo.Kaj bi lahko bilo.Pomoje da moram procesorju dodat še mal voltaže.

Kakšna je rizična voltaža za mobilce 2500+?
hello :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: overheat ()

gofra ::

MHO:

- do 1.75 V za 24/7
- do 1.85 V za vsakodnevno uporabo
- do 1.95 za bench teste, show off-e (:D), hvalisanja in petelinjenje oz. za ne predolge zagone procesorsko zahtevnejših aplikacij
- v vsakem primeru pod 2.0 V!

Pa čimveč testiraj...ko boš za dvig 30 MHz potreboval 100 mV ali več pa ti svetujem, da odnehaš. Gre za neko fiktivno "steno", ko se smiselnost overclockanja ustavi. Preveč energije gre v potrato (toplotne izgube).

Pri meni je ta meja tako 2370 Mhz pri 1.625 V. Za dvig na recimo 2430 MHz potrebujem več kot 1.725 V, če hočem, da sistem ostane stabilen vsaj eno uro (Super Pi 32M in Prime95 Torture)

lp

overheat ::

"gofra" hvala za odličen odgovor.dosegu sem exstremne rezultate!Še sam sem presenečen.Epox 8rda+ pro je naj matična kar sem jih kdaj meu!!
Tko da če boste menjal matično je ta taprava!
hello :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: overheat ()

overheat ::

aja še screen shot:
Extreme OC unstable

P.S.: sistem se mi pri teh nastavitvah vsakih 6-7 min resetira.Ne vem kaj je narobe
Sej bom itak dal na prvotne nastavitve nazaj.To je blo zdej sam mal za preseravanje!!HEHE
hello :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: overheat ()

TommyLee ::

Lep tale zadn screen ;). Vsaka čast res. Zdej si mi dal zagon, da svojga M2400+ namučim ;).
www.dornik.si

gofra ::

Srečkovič!

Res, ne poznam boljše 2500-tke, pa sem jih videl že malo morje.
Moja 8rda3i ne prenese 230 MHz. Pri 228 pa je skalnato stabilna (Pheew?).

S stabilnostjo pa le pojdi postopoma - > 1M, 2M, 4M, 8M, 16M, 32M, Prime 95 torture (vsaj 12 ur!). Če prestaneš vse to, greš lahko samo še spat. Z nekoliko "burn in"-a imam občutek, da bi lahko stabiliziral tole zverino na 2700 Mhz pri sprejemljivi voltaži.


Vso srečo - pa le še objavi kak screen s testom ;)

overheat ::

gofra kaj je to burn in.Že od nekdaj sem to hotu vprašat pa mi zmeram uide iz glave!!
Pri 1Mb-u v super pi zadeva dela stabilno pri 4mb pa že pride do napake.Tko da mislim da je bla to res tista zgornja meja.

No zdej me zanima kaj je to burn in?
hello :)

Mirč ::

imam namen kupit enako plato za mobilca 2500+M samo,da je oznaka plate 8rda3i cena nove nekje 13000sit je vredu za navijanje do 210fsb
lp

overheat ::

ja do 210 fsb z 8rda3i naj nebi blo problemov.To plato sem tud jest nameravu kupit in pol so mi v mlacomu rekl da je nimajo vec pa so mi ponudili 8rda+ pro.Men je vsekakor boljšta!!Ima bakrene pasivne hladilnike na obeh mostovih, s-ata,firewire,.....uglavno svašta pa še za navijanje je več kot odlična!Tko da ti priporočam 8rda+ pro.Nisem še mel 8rda3i tko da ti kej več ne morem svetovat.



no a bi mi nekdo znau povedat kaj je to burn in!!
Ali lohk čipsetu škodi voltaža 2.0v.Prejšnji overclock je bil na voltaži čipseta 1.8v!
hello :)

gofra ::

Burn in = postopek pri katerem procesor ali RAM obremenjuješ 100% na meji ali tik pod mejo stabilnosti. Na ta način čez čas dosežeš, da se čip (pač, vse kar ima silicij) "navadi" napetosti s katero si prej testiral. Zelo po domače rečeno je burn in treniranje čipa, da začne delat z nižjo voltažo pri isti hitrosti ali z enako voltažo pri višji hitrosti. Rezultati so zelo odvisni (od 0 pa vse do par 100MHz).

Epox 8rda3i je dokaj kul plata za ta denar. Sam jo imam kak mesec in pol in sem z njo zaenkrat zadovoljen. Ta hip mi zmore nekje med 228 in 229 FSB stabilno. Pri 230 pa niti posta ne več, kar je nekoliko nenavadno. Z 2.0 V pridem cele 3 MHz višje :P. O tem kako daleč je lahko naviješ torej ne morem rečt - zna biti, da ima vgrajeno neke vrste zaporo, ki ne dovoljuje preveč odmika od privzetih lastnosti...

Podpira DUAL channel način, ki pri meni deluje brez problema. Glede rama ne deluje zbirčna (sam imam noter Geil + PQI). So pa primeri (in ne redki) ljudi, ki ne pridejo s to plato in podobno ali celo enako konfiguracijo preko 200 MHz na nikakršen način, tako, da ne bit presenečeni.

Hladilniki na čipu so mogoče sicer ok, o čipu pa raje ne bi. Oba sta pošteno upognjena in sta zahtevela vsak po tri ure brušenja preden sem ju uspel zravnati.

@ Overheat: kako daleč pa ti gre PRO?

overheat ::

Ja na epox 8rda+ nonpro sem rame na voltaži 2.9 lohk največ na 219mhz spravu.S to plato pa pridejo tud do 2450 (največji overclock cpu-ja je 2870mhz).Zgleda da nonpro ni bla kompatibilna z mojimi rami!Jest sem ful zadovoljen.Zdej sam razmišljam kako naj pri tem zadnjem overclocku (glej gor sliko) ostane stabilna.Ker temperature so normalne max 41 stopinj cpu,sistem 10 stopinj,itd.Probu bom še to burn in metodo pa bomo vidl!
v sandri dosežem 12789 točk.Moj novi rekord!!Mobilček rastura, ni kej
hello :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: overheat ()

BladE_ ::

mam tut tole plato Epox 8rda3 pro pa mi un usdm od epoxa sploh noce delat a mogoce kdo kej ve zakaj kr en eror fukne vn !!! pa tut ce je rac. na sveze formatiran mi to nardi !
sploh ne vem kaj bi lohka blo !!
Akcija - Reakcija

gofra ::

snemi si ga dol z njihove spletke - tudi meni ni delal tisti s CDja...


@ Overheat: kaj nisi rekel, da imaš verzijo PRO? Za non PRO varante starih (rev. 1) 8rda+ plat vem, da ne gredo nikamor (no, za današnje pojme jasno). Kako je z novimi ne vem...

overheat ::

"gofta": ja jest imam 8rda+ pro in zgoraj se mavedel koliko sem lohk naviu rame k sem meu nonpro in koliko zdej s pro verzijo.TKo da te nove pro verzije so odlične pa še dodaten s-ata ima!Res pohvale za EPoX.Gor sem naredu napako k je napisano da sem z nonpro dosegel hitrost ramov max 219mhz in pol sem napisu še da sem s pro dosegel 2450 (ubistvu je blo mišljeno 245mhz)!se opravičujem za napako!
hello :)

Gajba ::

8RDA+ ma MCP-T south bridge zato ma boljši sound kot vse ostale verzije ki majo MCP (brez soundstorma). sicer pa se vse tote epox-ke nekak isto navijajo. kak maš srečo. jaz sem mel eno 8RDA3I ko je na 200fsb delala stabilno vse na default voltažah, do 208 pa ni šla nikak pa si lahko dal kake češ voltaže.
All I found were lungs and liver

EvilK|NG ::

A mogoče kdo ve ?!?! mam 8rda6+pro pa mam rebra na unmu bridgu k je ob pciji na chipsetu pa mam rebra in cooler pa še rebrcka mam na tranzistorjih ob procesorju , do koliko je varno gnati voltazo chipseta ?
Play your Cards Right !

AlesZ ::

EvilK|NG, si mogoce kupil to plosco pred kratkim pri Mlacomu?

EvilK|NG ::

ya zakaj , a je kej narobe z njo ?;)
Play your Cards Right !

DominusSLO ::

Jst mam tudi 8rda+ pro in sem ful zadovoljen... Morem pa povedat da so hladilnilki na nb in sb neprimerni in se človek na njih speče.

Imam pa 2 palčki 512 rama(najcenejši) z deklariranimi latencami3-4-4-8(400mhz), ki delujeta na tej plati v dualu na 2,5-3-3-7 1t na 218 mhz brez napak. Več ne morem, ker moj barton 2500+ ni več stabilen nad 2300mhz(furam ga na 210*11;1,775V)...

EvilK|NG ::

Ei a mi lahk en pove a vec dosezes ce nimas u dualu ram ? al je vseen ? al mn ?
Play your Cards Right !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilK|NG ()

Veron ::

ponavad gre več v single channel

Polkovnik Sikorsky ::

Več ne morem, ker moj barton 2500+ ni več stabilen nad 2300mhz(furam ga na 210*11;1,775V). (od Dominusa)
Na moji 8RDA3+ sem dosegel enak zid pri navijanju s procesorjem Barton 2500+. 11X210, sicer je lavfal že tud na 11-220, ampak koj eno minuto v win, pol se je pa stvar sesula, še ceo pri isti voltaži kot maš ti maximum 1.775V.
Sicer bi mi bilo fajn nadgradit na AMD64 platformo, ampak za tistih 30% več zmogljivosti raje ohranim denar na računu in pustim svojega K7 hudiča, da še malo brca, dokler lahko.
AMD XP-M 2800+, 1024MB DDR400, GeForce 6600TD 300/550@500/675 Sparkle bios

Zgodovina sprememb…

AlesZ ::

EvilK|NG

Kr tak ;)

Ker sem jih jaz gor nalimal pa vrnil hehe :P

EvilK|NG ::

Kam si jih vrnil ? nazaj u škatlo ? :)) :)
Play your Cards Right !

overheat ::

kok bi pridobil če bi svojga athlonaXP-M 2500+@2600mhz nadgradil na athlona64 3000+

V sandri sem z mojim athlon pri cpu test-u dobil dvakrat več točk kot kolega z athlonom64 3000+.Celo če svoj procesort ne navijem je score večji.

athlon64 3000+.......7500 točk
athlonXP-M 2500+......8100 točk (nenavit)
athlonXP-M 2500+@2600mhz....11900 točk (stable)
athlonXP-M 2500+@2810mhz...... 13280.....točk (unstable)

ali se mi nadgradnja sploh splača?
hello :)

Jenej01 ::

sandra se mi zdi da ni realen pokazatelj moci procesorja.

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

tiborrr ::

Ce ti procesor deluje na 2.65GHz, potem se ni cas za zamenjavo. Raje dokupi se 512MB pomnilnika.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

_may_ ::

Kako naj vem ali imam osnovno ploščo Epox8rda+ ali Epox8rda+ pro ?

Na plati piše samo Epox8rda+, samo sem tukaj na forumu zasledil, da če imaš bakrene pasivne hladilnike na osnovni plošči, da imaš potem pro izvedbo? Jaz imam bakrene? A je kakšna razlika med ploščama ?

Glede navijanja pa:

Imam:
Epox8rda+
Barton 2500+
9600XT
350W napajalnik
2x256 twinmos (RAM)

Če spravim procesor na ene 2800+ ali potem lahko imam brez skrbi procesor še nekaj let ali ne? Ali je za tiste ki imajo radi stabilno delujoč PC bolje da pustijo vse pri miru ? Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala za odgovore!

DominusSLO ::

piše na plošči pro, če je pro...
heatsinki pa niso bakreni gor

_may_ ::

ok . moji so bakrene barve. pol pa imam pobarvane :D

overheat ::

Epox 8RDA+ revision 2.x ima heat sink na south in na north bredagu in so bakreni ne pobarvani.Epox 8RDA+ Pro ima pa še S-ATA,izboljšan bios,stabilnejša in komaptibilnejša z nekaterimi rami pa tud polno podporo za semprone ma!Aja pa še neki če je pro pol piše na matični tam pri ramih EPOX 8RDA+ Pro!LP
hello :)

overheat ::

z navijanem bartona 2500+ na 2800+ s to ploščo naj nebi imel problemov.Če ne bo neke velike spremembe v temperaturi ti življenska doba procesorja ne bo nč manjša.Pa tud če bi bla itak nauš meu ta procesor 10 let, tko da če imaš dober potencional za navijanje se kr mal poigraj z biosom.Pa pazi da nimaš gor stock cooler-ja!
hello :)

Brilko ::

Misliš navadnega cooler-ja?

Če misliš to, brezproblema gre na 3200+ brez dodatnega hlajenja na procesorju, mogoče če je temp. previsoka naj poskusi malo ohišje preluftat...

overheat ::

mah sej tud s stock coolerjom CPU-ja naj nebi bla ne vem kakšna temperatura razen če je zapacan pa če je temperatura v ohišju previsoka!Aja pa še neki pazi na temperaturo south bridga ker znajo bit precej velke.Jest sem gor nalimu s sekundnim en mali cooler k lih paše na pasivni hladinkin south bridga in deluje bolj kot sem pričakoval.Dobiš ga pa v Tech tradu za 700 sit.LOL!
hello :)

mat3jc3k ::

ti overheat mene nekaj zanima v zvezi s to tvojo plato
a ima model PRO nVIDIA SoundStorm ker bi ga res nucal... se nekaj casa ne bom na 64:(((
Hvala

overheat ::

žal nima!!Zdej ma od realteak.To je edina slabost ker nvidia soundstorm je bil res odličen sound čipset!Priporočam pa ti da si kupiš zvočno kartico od creative 5.1!Live ker je ena med boljšimi zvočnimi katricami pa še ojačane izhode ima.
hello :)

overheat ::

Jest sploh ne razmiščljam na prehod na 64 bitne sisteme ker sem s tem svojim več kot zadovoljen.Kolega ma athlona64 3000+ navitega na 2460 mhz in v testih se moj dost bolj pokaže tko da zakaj bi metal dnar in šel na slabši sistem.LOL!
hello :)

_may_ ::

Jaz imam stock ventilator na procesorju 2500+. Ampak imam zato še dodatne 3 samo na ohišju. Tak da glede temperature me še ne skrbi toliko, kot glede napajalnika 350W.:| No bomo videli kako se mi bo obnesel procesor na 2800+. Vas bom obvestil

Lp vsem

Jan987 ::

na 2800+ bo verjetno 350w dovolj če le nimaš drugih komponent ubijalskih!

Ice-Man ::

Jaz mam 8rda6+ pro pa 2200+ pa mi negre vec kot 1987, kaj je prek 2000 se racunalnik sploh ne zazene vec treba pa je resitirat biose da se spet zazene.

kaj bi lahko blo to!!!

EvilK|NG ::

Eno vam moj result narejen danes , mogoče jutri kaj več >:D
Athlon Mobile 2500+
Epox 8rda6+ pro




A mogoče kdo ve zakaj mi ne delajo množilniki od 12.5 naprej;(( ?
Play your Cards Right !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilK|NG ()

DominusSLO ::

2V....ti si nor:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje athlon(xp)-ja

Oddelek: Navijanje
331494 (1050) jest10
»

NF2

Oddelek: Kaj kupiti
261347 (1012) pinx
»

sempron 3000 in epox 8rda3+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
644039 (3463) mtosev
»

plata za amd anthlon xp 2400+

Oddelek: Kaj kupiti
221555 (1389) Jan987
»

katera plata

Oddelek: Navijanje
7889 (841) Jan987

Več podobnih tem