» »

Težava pri povezavi do oddaljenega računalnika

Težava pri povezavi do oddaljenega računalnika

KILO ::

Pozdravljeni!

Rad bi se povezal od sebe od oddaljenega računalnika ( mama ) preko interneta s programom ultra vnc pa mi ni vse čisto jasno kako in kaj. Prosil bi, če mi lahko kdo natančno napiše postopek kaj moram naredit. Mama ima ruter d-link 604 in ne vem čisto točno kam kaj vpisat ( ip, porti,... Itd ). Vem le to, da pod postavko virtual server, kaj se mi pa tudi sanja ne. In ali je treba potem še kaj naredit pod postavko firewall glede na to da je njen računalnik za požarnim zidom.

Že v naprej najlepša hvala vsem, ki mi boste pomagali!

OmegaBlue ::

V routerju forwardaj porta 5900 in 5800 na TCP protokolu na mamino kišto, če želiš dostopat od zunaj. Če ima mama še programski firewall mu v njem dovoli VNC-ju dostop do interneta.

Če te še kaj bega vprašaj.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

KILO ::

Kateri port od 5900 in 5800 je Public in kateri Private port ? Kako z požarnim zidom v Windows XP SP2, a je treba tudi tu kam vpisovat kakšen IP ali porte?

Pa hvala za pomoč!

OmegaBlue ::

Porta 5800 in 5900 sta public porta, razen čenočeš kaj pretirano spreminjati (dvomim da si) nastavitev programa sta tudi private porta. Torej v Router vpiši public in private ista porta preusmeri ju na notranji ip kište (start-run-cmd-ipconfig poišči ip v stilu 192.168.*.*).

Windows XP firewall bi te mogel pa sam prašati če pusti programu da dostopa do interneta.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341402 (41858) ignats
»

Remote desktop

272770 (2096) eprasnikar
»

Real VNC Server

102219 (2004) mat3
»

WinVNC in internet