» »

Problem z trdim diskom!

Problem z trdim diskom!

Hojne ::

Imam IBM-ja 30Gb (DTLA) in mi nagaja ko vklopim mašino se sliši, ko se disk začne vrteti in takoj začne škrtati (v bistvu se sliši kot eno ribanje). Najprej sem ga ven jemal pa not dajal in je včasih delal včasih pa ne. Ko je pa mašina dalj časa ugasnjena (2 uri) pol pa zihr riba, ko ga prižgem. Vse, kar sem pogruntal je to, če pri prižgani mašini premikam napajalni kabel gor in dol, otem kar naenkrat zalaufa in dela normalno, samo Win2000 so pa sesuti. Kakšen nasvet, je imel kdo tudi tak problem???

Borci ::

A si poskusil zagnati že kako IBM-ovo orodje za diske. Npr. Disk Manager 9.55, kjer lahko stestiraš disk, mu nastaviš celo stopnjo hrupnosti, seveda malce na računa hitrosti, itd.
Najdeš pa ga na IBM-ovi strani.

Yohan del Sud ::

ZNEBI SE ZADEVE TAKOJ.

Borci ::

Oprosti za napako zgoraj. Disk Manager dela nekaj čisto drugega, orodje, ki sem ti ga hotel predlagati pa se imenuje IBM Feauture Tool. Probaj ga.

Birkof ::

hmm meni se zdi ,da je to bilo že opisan kako se tega problema rešiš.Malo pobrskaj po forumu.(pribljižno pred 4 meseci).

Če se pravilno spomnim je bilo treba samo en dodatek za winse dol povlečt.

Glede ribanja PAZI na podatke ,ker men se je enega lepega dne ni hotel več prižgati disk oz ribal je , vendar nič od njega(izgubil 25 GB filmov).Hvala bogu je bil disk še vedno pod garancijo in so mi ga zamenjali za novega.Vendar podatki so šli po gobe :O Nato sem s temi dodatki naredil kar je bilo treba in disk še vedno dela. TOK TOK TOK po lesu :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupljen adapter IDE V SATA in obratno noče delati

Oddelek: Pomoč in nasveti
161631 (1277) WinXP
»

od katere firme kupiti diks? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
685078 (3800) jastreb
»

kateri disk kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
483221 (2413) MadMax
»

crknu opevani IBM HD?

Oddelek: Pomoč in nasveti
292233 (1761) Tigorsami
»

Disk in Bad sectorji!!??