» »

format

format

DIEUALL ::

zanima me kako najbl uncikovito sformatirat disk jst sm do zdj formatiral vedno format c: vem da je treba dat se en sleš in eno crko ki sm pa pozabu da ti ful spuca disk samo nevm katera je al pa kako vi formatirate disk ????


hvala za odgovor

lp
Spider:)

jeb ::

format c: /u
vsaj tko pravijo,no... :)

tec ::

Drugace pa obstaja en programcek z imeno wipe, ki dobro opravlja svoje delo. Trenutno sem v sluzbi, ampak bom pa dal link takoj ko pridem domov.

TechFreak ::

Pogledaš keri disk imaš pol pa z neta downloadaš diskmanagerja, katerega naložiš na disketo in jo ob zagonu računalnika vstaviš v disketnik. Navodila se ti sproti izpisujejo. Sproti določiš particije če jih želiš...:D

Ales ::

Čisto učinkovito in najhitreje je če uporabiš format/q. Tako zbrišeš FAT in operacijski sistem bo mislil, da je disk prazen. Zadošča.

Pri hitrosti in zanesljivosti pisanja na disk ni važno, ali je kaj dejansko tam še napisano ali ne. Važno je, da operacijski sistem misli, da je disk prazen...

Če pa bi iz varnostnih razlogov rad 1000x prepisal disk z ničlami ali pa formatiral in stestiral nezanesljiv disk, potem je to druga zadeva...

lp,
Ales

DIEUALL ::

kaj je bols da dam format /q al /u pa kaj nardi parameter /u

thanx for answer

frudi ::

ne vem, če parameter /u lahko uporabljaš za diske al sam za diskete, sam mislim da lahko. pomeni pa unconditional format, kar pomeni da popolnoma zbriše vse podatke na disku. po takšnem formatu niti unformat ne more obnoviti prejšnjega stanja.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

DivX ::

Jest sm jmu pr tastarmu PC-ju v biosu funkcijo LOW LEVEL FORMAT to pa je use 100% sformateral tko da je blo pol treba še particije na nou delat!!! Sam zdej pa je format C:

tec ::

Vcasih tud to ni tko 100%. Nam ze par diskov ni hotlo formaterat. Ga das na LLF pa dela 3-4 ure, potem se pa winsi normalno postavjo. Sem probal tud formaterat pa pol se 1x pa ni nic pomagalo.

Ales ::

Format/q bo čisto v redu, pa še najhitreje od vsega. /u pomeni unconditional, torej dejansko vse podatke prepiše z ničlami, kar pa je za običajno uporabo nepotrebno. Poleg tega ta parameter v nekaterih primerih preskoči kak "error", ki ga javi sistem, in dovoli format.

Low level format v BIOSu pa ne uporabljat, če ga sploh kdo še ima...

Vsi proizvajalci malenkost drugače low-level formatirajo diske, kar pomeni da je za pravilno in hitro delovanje potreben natanko tak, tovarniški low-level format diska. Pri takem formatu se nastavi cela vrsta parametrov, od gostote zapisa in podatkovnih sledi do x drugih reči. Če ga želite še enkrat izvesti, svetujem uporabo tovarniškega softvera. Sej je vse na netu... Drugače tvegate spremembo 40GB IBM diska v 42MB Conner pločevinko >:D

lp,
Ales

Dexxx ::

:Dhudo
a mogoče veš kaj se zgodilo s connerjem?
....jebi, jebi,jebi....cenzorja....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje - kdaj pognat antivirus?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141861 (1662) Mamaplata
»

Kako popolnoma izbrisati trdi disk?

Oddelek: Strojna oprema
184967 (4588) roscha
»

Low Level Format ???

Oddelek: Strojna oprema
261382 (1120) Blup
»

Low level format za WD disk!

Oddelek: Programska oprema
101538 (1357) gumby
»

kaj je zdaj s tem FORMATIRANJEM?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121194 (944) SLO-Security

Več podobnih tem