Forum » Strojna oprema » Maxtor 200GB SATA problem
Maxtor 200GB SATA problem
janez41 ::
Danes sem dobil disk MAXTOR DIMOND 10 200GB 8MB SATA . Problem je ta, da mi diska noče prepoznati.
Imam plato Asus A7V8X Delux(VIA KT400), AMD Athlon 2000+, GF4200Ti, 512MB RAM-a, WIN XP SP2....najnovejši bios in VIA gonilnike
Maxtorja sem poizkušal formatirati pri novi inštalaciji Win XP vendar mi diska ne prepozna, čeprav sem pritisnil F6 in S ter naložil gonilnike za SATA.
Tudi če ga priklopim na drugi SATA mi diska ne prepozna niti s programom powermax.
Vse se mi zdi zelo čudno, saj imam doma že 1 SATA disk in sicer SAMSUNG 160GB, ki mi dela odlično.
Če ima kdo kakšno idejo kako disk usposobiti, bi bil zelo hvaležen.
Imam plato Asus A7V8X Delux(VIA KT400), AMD Athlon 2000+, GF4200Ti, 512MB RAM-a, WIN XP SP2....najnovejši bios in VIA gonilnike
Maxtorja sem poizkušal formatirati pri novi inštalaciji Win XP vendar mi diska ne prepozna, čeprav sem pritisnil F6 in S ter naložil gonilnike za SATA.
Tudi če ga priklopim na drugi SATA mi diska ne prepozna niti s programom powermax.
Vse se mi zdi zelo čudno, saj imam doma že 1 SATA disk in sicer SAMSUNG 160GB, ki mi dela odlično.
Če ima kdo kakšno idejo kako disk usposobiti, bi bil zelo hvaležen.
Daedalus ::
V BIOS-u preveri, če je S-ATA kontroler sploh vključen in dvakrat preveri, če uporabljaš pravilne driverje. Šele potem se spravi na disk...
> Vse se mi zdi zelo čudno, saj imam doma že 1 SATA disk in sicer SAMSUNG 160GB, ki mi dela odlično.
Hmm, a to na isti mašini? Če je tak, pol je verjetno disk fuč. Nesi nazaj v trgovino...
> Vse se mi zdi zelo čudno, saj imam doma že 1 SATA disk in sicer SAMSUNG 160GB, ki mi dela odlično.
Hmm, a to na isti mašini? Če je tak, pol je verjetno disk fuč. Nesi nazaj v trgovino...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
janez41 ::
Ja sem dal disk še kolegu. Tudi njemu ga ni prepoznalo niti v biosu, tako da sem ga poslal nazaj. Ziher je disk bil defekten. Vseeno hvala za odgovore!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SATA ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2251 (1819) | LeftyD |
» | HITACHI 7K250 160GB 7200 ATA133 8MB po štirih mescih šel žvižgat rakom.. (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5994 (3850) | SebaR |
» | Tihi diski (120-160GB) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6118 (4270) | Grimlord |
» | Maxtor SATA in WINXP instalacijaOddelek: Operacijski sistemi | 1341 (1231) | B_U_R_I |
» | IDE in SATAOddelek: Strojna oprema | 2059 (1587) | Fizikalko |