» »

Samodejni zagon računalnika

Samodejni zagon računalnika

jjohny ::

V službi sem dobil nov računalnik. Vendar sedaj vsako jutro, ko pridem je računalnik prižgan, čeprav ga jaz ugasnem, ko grem domov. Drug nima nobeden dostopa v mojo pisarno, tako, da ni možno, da bi ga prižgal. V Biosu sem tudi gledal, če je kje nastavljeno na samodejni zagon, pa nisem nič našel. Kaj bi še lahko bil vzrok za zagon? Gor imam WinXP SP2. Procesor P4, 3 GHz.

lp, jani

mali tapravi ::

V biosu nisi našel ali ni omogočeno.
Računalnik se lahko vklopi preko lan,miške,tipkovnice....
Če pa za delo uporabljaš računalnik, je pa to čisto kul, da lahko takoj začneš s polno paro.
Pa lep dan še naprej....

jjohny ::

V Biosu sem našel, vendar je onemogočeno. Kako bi lahko to izklopil.
Jaz sploh ne vem, kdaj se računalnik ponovno prižge, mogoče se že eno uro po odhodu domov.

lp, jani

knesz ::

Jaz sploh ne vem, kdaj se računalnik ponovno prižge, mogoče se že eno uro po odhodu domov.

Svetujem da poskilis v Event Viewer

Jan(JAE) ::

še enkrat preveri wake on funkcije v biosu. Drugače pa pri veliko osnovnih ploščah lahko pridobiš dodatne funkcije z pritiskom nekaterih tipk. Naprimer pri gygabyte osnovnih ploščah je to ctrl+F1.
www.jae.si

dolenska ::

lahko da ti čistilka kej ,miško al pa tipkovnico premika, ti maš pa lahko nastavljeno da se ti ob morebitnem pritisku na miško ali tipkovnico prižge rač. dej izklop mišo in tipkovico pa mogoče se potlej ne bo prižgal. probaj nimaš kej zaj....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolenska ()

Jeebs ::

Nekatere plate imajo tud možnost, da če zmanjka elektrike, da se potem računalnik avtomatsko požene, ko pride elektrika nazaj. Je možno, da ti po odhodu iz službe kaj oziroma kdo izklopi elektriko, zjutraj pa se stvar spet vklopi?
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Duhec ::

Poglej v Task Managerju koliko časa ti laufa System Idle Proces, pa boš videl kdaj je računalo štartalo ali je bilo med delovnim časom ali izven.
Takisto lahko pogledaš med log fajle Event Viewerja (Application log, System log) kaj in kdaj se je dogajalo z računalom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samodejni zagon računalnika, neznan vzrok

Oddelek: Strojna oprema
233003 (2416) ginger
»

Spanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
163076 (2673) ST-777
»