Forum » Pomoč in nasveti » kako pozdraviti hekerja?!
kako pozdraviti hekerja?!
kingkong ::
ok. problem je sledeč.
nekdo mi zadnje par dni vztrajno udira na komp, oziroma mu to preprečuje firewall. imam njegov ip. zanima me ali mu lahko na kak način pošljem sporočilce naj vendarle pusti pri miru moj komp? nekdo mi je rekel, da se je včasih to dalo narediti z winpopup-om, ali obstaja še kakšna pot?
nekdo mi zadnje par dni vztrajno udira na komp, oziroma mu to preprečuje firewall. imam njegov ip. zanima me ali mu lahko na kak način pošljem sporočilce naj vendarle pusti pri miru moj komp? nekdo mi je rekel, da se je včasih to dalo narediti z winpopup-om, ali obstaja še kakšna pot?
dolenc ::
kako ga pozdravit... hm, fakiča mu pokaž . Mislim da ti noben ne vdira, ampak spet hoče kaka stvar dostopat do portov in potem ti to jav kao za vdor.
OnTheMic ::
Kako pozdraviti hekerja?
In zakaj bi ga sploh pozdravil? Če je bolan, naj kar ostane bolan, bo vsaj manj oslarij na računalniku počel
OK, šalo na stran...
To je povsem običajna zadeva, pač skeniranje portov z vedno enakih IP-jev, pri katerih te backtrace ne pripelje nikamor. Dokler ti firewall zadevo obvladuje, se ne sekiraj. Po vsej verjetnosti je to povsem avtomatizirana zadeva, tako da tvoja sporočilca in pop-up okna gotovo ne bi dosegla niti pravega cilja niti pravega efekta.
LP
In zakaj bi ga sploh pozdravil? Če je bolan, naj kar ostane bolan, bo vsaj manj oslarij na računalniku počel
OK, šalo na stran...
To je povsem običajna zadeva, pač skeniranje portov z vedno enakih IP-jev, pri katerih te backtrace ne pripelje nikamor. Dokler ti firewall zadevo obvladuje, se ne sekiraj. Po vsej verjetnosti je to povsem avtomatizirana zadeva, tako da tvoja sporočilca in pop-up okna gotovo ne bi dosegla niti pravega cilja niti pravega efekta.
LP
EjTi ::
Lahko pogledaš na www.ripe.net ali www.arin.net ali www.apnic.net, pri katerem ISPju se nahaja ta IP.
Potem pišeš mail na abuse@isp.
Tako bo admin opozoril hekerja ali pa ta "napadalec", izvedel da ima virus in ga bo verjetno odstranil.
Potem pišeš mail na abuse@isp.
Tako bo admin opozoril hekerja ali pa ta "napadalec", izvedel da ima virus in ga bo verjetno odstranil.
_Dejan_ ::
DSmidgy: Bo ku*** jst sm poslal mail na abuse@siol.net in ni blo nobenga učinka.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
kingkong ::
ja sej se mi zdi u redu, da kao fajrwol ustav te napade, samo resno bi mu (če to dela heker!) pokazal enga velikega faki...ker mi gre res na kur.. da se eni bebci spravljajo take neumnosti delat!
ej havala vseeno za nasvete! bom probu zadevo malo bolj raziskat. bom poskusu z virtual rutom kaj nardit!
ej havala vseeno za nasvete! bom probu zadevo malo bolj raziskat. bom poskusu z virtual rutom kaj nardit!
Daedalus ::
Brezveze. Večina teh opozoril o poskusih "vdora" je posledica port scanov, ki jih avtomatično izvajajo razni črvi z okuženih računal, ko iščejo potencialne žrtve. Jaz mam na routerju verjetno že za par mega shorewall logov s poročili o blokiranih poskusih dostopa z neta... Ti samo poskrbi, da bo firewall vedno pravilno nastavljen in to je to.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hotmail password crack (not a joke)Oddelek: Informacijska varnost | 4375 (3034) | bluefish |
» | Vdor v računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11740 (10316) | AngelOfDeath |
» | internet vdori v računalnik, rešitev!?! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7519 (6088) | ToniT |
» | Backdoor trojani...Oddelek: Omrežja in internet | 1656 (1293) | dobaluka |
» | kako se izogniti hackanjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2076 (1250) | billy |