Forum » Zvok in slika » DiVX zatikanje - pomoč
DiVX zatikanje - pomoč
Charly0 ::
DiVX-zatikanje pomoč
Pri predvajanju DiVX filmov se mi pojavlja problem. Nekateri filmi mi delujejo normalno (tekoče) nekateri pa se "zatikajo" (na drugem PCju pa delujejo normalno).
Edini program (od 10ih testiranih) kjer mi vsi filmi tečejo tekoče je Playa vendar pa me pri tem programu moti to, da ne podpirajo podnapisov.
Ve kdo za kakšno rešitev?
Sistem:
Cpu Celeron 300MHz(deluje na 450MHz)
RAM 128 MB
VGA Geforce MX 32MB
Disk 8GB
Hvala in lep pozdrav
Pri predvajanju DiVX filmov se mi pojavlja problem. Nekateri filmi mi delujejo normalno (tekoče) nekateri pa se "zatikajo" (na drugem PCju pa delujejo normalno).
Edini program (od 10ih testiranih) kjer mi vsi filmi tečejo tekoče je Playa vendar pa me pri tem programu moti to, da ne podpirajo podnapisov.
Ve kdo za kakšno rešitev?
Sistem:
Cpu Celeron 300MHz(deluje na 450MHz)
RAM 128 MB
VGA Geforce MX 32MB
Disk 8GB
Hvala in lep pozdrav
matevzm ::
Drugega kot hitrejsi procesor ni. Zal. Playa je znan kot player, ki porabi najmanj procesorja. To je verjetno razlog, da ti lepse dela.
SasoS ::
Možno je, da se nekateri filmi zatikajo ker se ne vrtijo čez overlay. Nvidijine grafične imajo žal napako (?), kjer se čez overlay ne vrti noben video če širina ni deljiva z 32 (720 recimo ni). Rešitev: DivXG400. Programček je sicer v originalu za Matroxa, sam men na TNT2 lepo dela...
zile ::
Če maš filme z vseh vetrov nabrane pol je tko kot praviš. Eni delajo drigi ne. Eni folkiči znajo delat filme drugi ne, tko pač je.
Šteka ti najbrž pr tistmu filmu (če gledaš iz cd-ja direktno), kjer je videobitrate ful visok (čez 800Kbs) + film vsebije čuda preveč keyframeov (folk daje še vedno keyframe na vsako sekundo, doh) + audio/video interleaving dajejo manjši od 200ms, kar povzroči da cdrom nenehno seeka in zato slika šteka. Audio/video interleaving pustiš nad 250ms, da ti dokaj povrečen cdrom lepo predvaja film s cdja.
Si mogoče gledal filme tudi s HDD-ja ?
Šteka ti najbrž pr tistmu filmu (če gledaš iz cd-ja direktno), kjer je videobitrate ful visok (čez 800Kbs) + film vsebije čuda preveč keyframeov (folk daje še vedno keyframe na vsako sekundo, doh) + audio/video interleaving dajejo manjši od 200ms, kar povzroči da cdrom nenehno seeka in zato slika šteka. Audio/video interleaving pustiš nad 250ms, da ti dokaj povrečen cdrom lepo predvaja film s cdja.
Si mogoče gledal filme tudi s HDD-ja ?
SpiDEr8 ::
ja odvisen je tut kak je film zripan pa v kakšni ločlivosti je .... če ma kdo kak film za zamenat mi nej piše .....
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59284 (14432) | BaRtMaN |
» | Zahteve za gledanje divx filmovOddelek: Strojna oprema | 3147 (1907) | Azrael |
» | [divxvid] Eltax predvajalnikiOddelek: Zvok in slika | 2761 (1949) | Oldi |
» | S cim encodirate Divxe?Oddelek: Zvok in slika | 1552 (1084) | zile |
» | DivXOddelek: Zvok in slika | 1083 (883) | matevzm |