» »

Vodenje službenega kompa kar od doma

Vodenje službenega kompa kar od doma

YdoIPonU ::

LP
Vem da je vprašanje n00b in da je teh odgovorov verjetno bilo že veliko, vendar se mi niti ne sanja, kako se temu pravilno reče. Poglejte... moj fater bi rad preko mojega kompa prišel na svoj službeni. Vem da je možno, da bi potem preko mojega računalnika "opravljal" vse svoje programe oz. opravljal delo. Kako bi bilo to možno?
Ena možnost je preko remote assistance-a, ki je že avtomatsko v windows, vendar mi na njegov računalnik nekako ne uspe priti. Pa še vem ne, a je ta možnost glih najboljša, tako da bi rad kakšno alternativo. Lepo vas prosim, če mi lahko zaupate (če kdo ve), ker bi mojemu očetu na stara leta ta pomoč bila še kako dobrodošla.
Oprostite, če sem temo faliu, vendar se mi sploh ne sanja, kam bi jo naj dal.
Hvala za pomoč!

Ciho ::

WinXP imajo RDP, če se ti bo uspelo povezati pa je vprašanje. Namereč npr če ima v službi server, FW, potem je verjetno RDP zaprt, lahko pa ga odpre na tvoj IP. Povežeš se tako da vpišeš IP službe in prišel boš na server, iz katerega se boš naprej povezal na željen računalnik.
Skonfiguriran imaš lahko tudi VPN (virtual private network), ustvariš tunel, kjer se domači PC obnaša kot del omrežja v službi in prek RDP se povežeš na željen računalnik.
Če pa v službi nima omrežja, temveč le PC, poglej kakšen IP naslov ima (od siola npr.) in v nastavitvah (desni klik na moj računalnik, zavihek oddaljeno) omogoči oddaljeno povezovanje! (ni pa ta rešitev preveč varna)

gasperxp ::

hej

preko remote desktop (progil u winsih) zadeva deluje vredu. vse kar je, mors vklopit na fotrovmu compu možnost v system properties/remote/allow users to connetct remotely.... ob tem mors pa nastavit geslo na fotrovmu compu. pol pa sam ko se hoces conectat rabis vedt sam njegov IP, UN in PW. mogoce sm se kej pozabu..
jst sm si tko naredu pa mi dela ql.
verjetno pa obstaja se kej drugega.

lp

urban99 ::

jst sem ravno danes tukaj spraševal nekaj podobnega - sam sem se nagibal k VNCju, ampak izgleda, da je VNC out za službene potrebe.

"Moj" službeni kompjuter je v mreži in za routerjem - mi lahko kdo prosim pove, kateri port je treba odpreti za delovanje RD? Najbrž to sploh ni preveč varno, ampak jaz žal nimam statičnega IPja, da bi lahko router odprl na moj IP.

edit// Remote Desktop menda uporablja port 3389. Ga je priporočljivo spremenit in kako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

iso2000 ::

Mislim da je port 3389, tisti ki ga je potrebno odpreti. Pa ip računalnika moraš vedeti.
LP

Lind ::

Živjo za to obstaja tut en program ki je bil sicer razvit za šolske potrebe ampak mislim da bi tudi za to bil dober :D
NetSupport School
Sam ga morš najprej najt :\

boych ::

Jaz bi priporočal PC Anywhere verzijo recimo 11. Ki omogoča skoraj popolni nadzor oddaljenega računalnika.
Na obe masini instaliras program, na službenen zaženeš hosta in nastaviš callerja in da se povežeš preko TCP/IP, na domačem pa samo zaženeš remote in vpišeš ip adreso, ki je dodeljena od Siola.
Seveda moreš še odpreti porte na ruterju-firewallu 5631 in 5632(če obstaja) in seveda omogočiti prehod skozi softwareski firewall.
To je to !
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: boych ()

urban99 ::

PC Anywhere ima eno precejšnjo piko - 60.000 SIT stane... če bi bil pol manj, sploh ne bi pomišljal, ker je res super proggy.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava z oddaljenim namizjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
183518 (2324) slitkx
»

Oddaljen dostop do računalnika (remote desktop)

Oddelek: Omrežja in internet
294649 (3933) lmorgh
»

Remote Desktop, nastavitev

Oddelek: Omrežja in internet
337749 (4623) fosil
»

Remote Desktop preko Routerja !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
135059 (3131) matto87
»

Remote desktop connection

Oddelek: Programska oprema
323132 (2720) CaqKa

Več podobnih tem