» »

Čudno delvoanje prenosnika

Čudno delvoanje prenosnika

demokedes ::

Pozdravljeni,
Gre za HP Omnibook 500. Gor je naložen win xp.
Zanimajo me pa sledeče stvari.
1. Kadar uporabljam PCMCIA wireless kartico se mi po določenem času, seveda ne vedno, ampk le ob določenih primerih računalnik kr resetra. Če kartica ni vstavljena, se nikoli ne resetira sam od sebe. Kaj sotirit

2. Mrežna kartica ne dela. Računalnik mi jo lepo prikaže, tudi gonilnik mi updata, gre sicer za neko 3comovo kartico. Problem je edinole v tem, da tudi če vstavim kabel vanjo, mi piše Media Disconecte

3. Prenosnik ima neko funkcijo, da ko ga daš ven iz docka, avtomatsko zmanjša frekevnco procesorja. Zanima me, kako bi to v windowvsih iyključil.


Za vaše odgovore se vam že vnaprej zahvljajujem, ter vam želim lep dan.


Rok
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.

neoto ::

1 - pojma nimam
2 - poglej, če nimaš zvitih konektorjev v vtičnici od mrežne
3 - poskusi, če ti SpeedSwitchXP link kaj pomaga

mare_ ::

1. Po moje imaš nastavljeno, da se ti ob blue screenu avtomatsko resetira. (kje se pa to izklopi... hja, sem pa pozabil:8), bo kdo drug povedal al pa poguglej)

Gwanaroth ::

1. Desni klik na My Computer, Properties, Advanced, pod Startup and recovery klikni Settings ter odstrani kljukco pri Automatically restart. Tako bos vsaj vedu vzrok restarta. Ti bluescreen izpisal tezavo [vsaj upaj na to, pri MSju nikoli ne ves].

2. Uporabljas pravi kabel? Ce povezujes notebook direkt s PCjem, zagotovi, da je kabel crossover in da je dobro narejen pri konektorjih. Pod "dobro" si lahko sam predstavljas, kaj naj bi to pomenilo. V primeru, da je s kablom vse OK imas mogoce pokvarjen cip od mrezne. Na Compaq notebookih recimo se to da enostavno zamenjat. Kako je pa s tvojim, ne vem.

3. Zmanjsa frekvenco ker imas Mobile procesor? Ni hudir, da te funkcije ne bi bilo v BIOSu za pohekat.

LP.
Lights often keep secret hypnosis..

RacMan007 ::

Glede prvih nekaj stvari nimam pojma, ker imam Wirelesko integrirano (hja, top model 500-tke), mrežna mi pa deluje lepo.

Glede zadnjega pa poglej v biosu, tam imaš za nastavit, kako deluje comp, ko ga oddokaš - najverjetneje ti takrat to naredi, ker ga spraviš dol z elektrike - preveri, koliko ti piše frekvenco na štromu in nato brez štroma.

Omnibook 500 ima namreč možnost downgreadanja proca zaradi varčevanja z elektriko. Sam, jaz sem to v biosu izklopu in naštimal na max performance, pa mi dela vedno na 750 MHz.

Good luck, RacMan

P.S. Rok, dej mi povej malo, kakšno konfiguracijo imaš (ram, enote za docking station, vgrajene enote, ...) Jaz namreč študiram, kaj sploh še lahko vržem not poleg dodatnega rama. Ena varijanta bi bila kak dodaten disk, ampak nisem nikjer zaznal možnosti, da bi v docking stationu lahko namesto ene enote (recimo flopija) vgradil HD. Vem, da se lahko not vtakne enota kot dodatna baterija, to pa je tudi vse. Tako mi ostane le še možnost enega zunanjega HD.

Aja, moja konf:
PIII Mobillity 750 MHz
254 M rama
30 Giga disk
(navaden CD Rom - trenutno ni not)
combo DVD/CD-R enota
floppy
integriran WLan
PCMCIA kartica za HiSpeed USB 2.0 (mam gor priklopljen zunanji DVD pekač - milina, kako lepo dela)
Nekaj obvladam, a menim, da vsi ostali skupaj še več kot jaz!

demokedes ::

Torej, pine od mreže sem pogledal, pa izgledajo popolnoma oK: Zanimivo je to, da zadeva ne dela, ne če dam v vtikač, ki je na samem prenosniku, niti če dam v vtikač, ki je v docking stationu. KAr se frekvence tiče, v biosu sem jaz izklopil tisto opcijo, da automatic in sem naštimal, d aje vedno maksimalna frekvvenca, vendar zgleda da ko pride v windowvse, windowsi to mojo nastavitev povozijo.

lp

Kar se pa resetiranja tiče, bom pa zdele pogledal, kaj je razlog.
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.

Gundolf ::

Poigraj se malo z control panel -> power options -> power schemes. Na mrežni pa lahko poskusiš nastavit media type na 10MBs, morda ti bo potem delala.

demokedes ::

Mah, jaz postajkam že popolnoma obupan. Nič mi ni uspelo urediti, vse sem poiskušal. Zdele sem dal to deset megabitno mrežo, pa je isto.
Tudi tm, sm izključil napako, da se mi ob napaki takoj resetira. Kljub vsemu se mi resetira. Sem pa prišel do tegale spoznanja. Skoraj nikoli se ne resetira, vendar ko pa poženem windows update, pa se mi slej kot prej resetira. Imate kako idejo, kaj bi to pomenilo?


lp

Rok
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.

alesrosina ::

hm .... si mogoce probal z drugim mreznim kablom? mogoce je to razlog ... za druge stvari so ti pa ze itak povedal

demokedes ::

Tudi to probal, pa žal nič ne pomaga.

Še kaka ideja?
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nasveti glede baterije za prenosnik HP

Oddelek: Strojna oprema
166143 (5925) T0RN4D0
»

Sedmica in grafična kartica

Oddelek: Programska oprema
9943 (711) win64
»

Video ne dela preko docking station

Oddelek: Pomoč in nasveti
81065 (973) levaky
»

ne zazna mrežne?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61561 (1458) xabre

Več podobnih tem