» »

povecava slike

povecava slike

DrSergioDJ ::

A je mozno, da ce mam recimo eno sliko na disku, da jo recimo na disketi kam odnesem, pa mi jo kvalitetno povecajo na recimo 1m*1m plakat pa stiskajo???kam nesem? k fotografu? ??? Help me please
...

Borci ::

Slika velikosti 1.4 MB, kot gre na navadno disketo, bo po mojem mnenju vsekakor premajhna, da bi se dala kvalitetno povečati na 1mx1m.

MadMax ::

Morda se ti bo zdelo cudno, ampak ce v danasnjih cajtih nimas denarja za CD-R(W) enoto, da bi na CD shranil sliko veliko 20MB, si najverjetneje tut ne mores privosciti takega plakata.

Seveda te pa nic ne stane povprasat pri kakemu vecjemu fotografskemu studiju (ne kakem "express"), ali pa raje pri kakem ateljeju za graficno oblikovanje.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

JLP ::

Razn sevda če imaš vektorsko sliko. Ta ni tako velika kot bitna in bi lepo šla tud na disketo. Pa tud povečevat se jo da v nedogled pa ne bo nič slabše kvalitete.
Live long and prosper!

DrSergioDJ ::

Ma, slika je lahko tud 650-700mb, sej mam cd-rw :D sam ,kje dobit tok velko sliko?? ( k rabm sliko enga psa :D )
...

ferjan ::

Če hočeš sliko dokaj kvalitetno natisniti na 1x1meter in jo vmes še digitalno "obdelati" mora biti izpoljenih kar nekaj pogojev:

1. Slika mora biti ostra (dober fotoaparat/objektiv)

2. slika mora biti kvalitetno poskenirana (nikakor ne v jpeg format !) (en file zavzame skoraj cel CD !!) Če imaš diapozitiv mora biti nujno poskeniran na bobnastemu scannerju (cena: 50 DEM na scan)

3. Slika mora biti natisnjena na dobrem tiskalniku in foto papirju...ali še bolje digitalno projecirana na klasičen fotografski papir (Kodak na Vodovodni ulici - Lj.).

4. Če imaš digitalni fotoaparat...potem lahko na zadevo še za nekaj časa pozabiš...ker so v temu trenutku najboljši digitalni fotoaparati komaj dovolj dobri za tako opravilo....

lp

DrSergioDJ ::

ok, pol to odpade. Kaj pa ce dobim negativ slike, pa grem k fotografu? A ma kdo kako idejo, kok bi racunu za recmo 50cmX50cm sliko al pa 75cmX50cm?
...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radijsko vodena ura

Oddelek: Kaj kupiti
297426 (3151) Darko!
»

Skeniranje negativov

Oddelek: Sedem umetnosti
246458 (3841) harvey
»

Kakšna "mešanica" za beton

Oddelek: Loža
1923529 (23040) M-XXXX
»

"Umiranje" analognih fotoaparatov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
798845 (6164) Matev
»

s čim prilepiti pleksi?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121531 (1275) nikonezna

Več podobnih tem