Forum » Operacijski sistemi » Pomoč pri Fedori core 2
Pomoč pri Fedori core 2
systemlord ::
Ker je današnji svet tako krut in je na internetu toliko virusov sem se odločil da bom začel uporabljati linux kot osnovni operacijski sistem.
Ker sem bil do sedaj WIN frik sem sedaj LINUX beginer in sedaj prosim za pomoč tiste kateri že obvladajo linux :
imam nameščeno Fedoro Core 2 in nevem zakaj ne podpira dobene vrste zvoka, torej lahko dam kateri koli audio cd ali mp3 pa mi noče predvajatii. Zanima me kako si lahko to naredim da bomi to laufalo!
Ali Fedora Core 2 podpira diske preko usb . Kako si potem ta disk naredim uporaben. ( disk pa še je v fat32 )
Ker sem bil do sedaj WIN frik sem sedaj LINUX beginer in sedaj prosim za pomoč tiste kateri že obvladajo linux :
imam nameščeno Fedoro Core 2 in nevem zakaj ne podpira dobene vrste zvoka, torej lahko dam kateri koli audio cd ali mp3 pa mi noče predvajatii. Zanima me kako si lahko to naredim da bomi to laufalo!
Ali Fedora Core 2 podpira diske preko usb . Kako si potem ta disk naredim uporaben. ( disk pa še je v fat32 )
SystemLord
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
ql000 ::
pri distribucijah, ki jih je naredu RH je že od nekdaj problem z izbiro driverjev v programih! v vsakem od teh programov se poigraj z izbiro driverjev. Ko sem še jaz poganjal FC sem imel izbrano ALSO, probaj pa tudi z automatic nastavitvijo. Pri meni je bil to razlog, da sem prešaltal na Suse, muska me je ves čas zajebavala na FC 2, en komad je špilal v xmms, drugi spet ne,... itd. V glavnem malo se poigraj v nastavitvah!
dr.J ::
Originalna FC2 ne vsebuje pluginov za predvajanje mp3. Pingo linux je narejen na osnovi FC2 in vsebuje vse potrebno za nemoteno poslušanje mp3.
Za FC je nepogrešljiva zbirka Freshmeat, kjer najdeš obilo potrebnih (že prevedenih) programov za FC2.
USB diski delujejo brez težav, enako velika večina USB ključev.
Za FC je nepogrešljiva zbirka Freshmeat, kjer najdeš obilo potrebnih (že prevedenih) programov za FC2.
USB diski delujejo brez težav, enako velika večina USB ključev.
systemlord ::
najlepša hvala za odgovore bom proval in sporočil če deluje zaj
imam še eno vprašanje kateri je najboljši designer za oblikovanje spletnih strani za linux
imam še eno vprašanje kateri je najboljši designer za oblikovanje spletnih strani za linux
SystemLord
dr.J ::
najprej naložiš modul vfat
modprobe vfat
nato pa
mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/usbdisk
imeti moraš direktorij /mnt/usbdisk (ali katerega drugega, ampak pri RedHatu/Fedori so točke priklopa navadno v /mnt ); najverjetnejša naprava je sda1 (lahko samo sda ali sdb1 - malo poskušaj)
modprobe vfat
nato pa
mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/usbdisk
imeti moraš direktorij /mnt/usbdisk (ali katerega drugega, ampak pri RedHatu/Fedori so točke priklopa navadno v /mnt ); najverjetnejša naprava je sda1 (lahko samo sda ali sdb1 - malo poskušaj)
MarCollo ::
Hello!
Mam Pingo 3.1 in rabim pomoč ker sem začetnik ,
Ma kdo čas pa voljo ka bi mi prek CVS-ja zrihtal par stvari kot je wine pa apache pa branje ntfs ?
lp MarCollo
Mam Pingo 3.1 in rabim pomoč ker sem začetnik ,
Ma kdo čas pa voljo ka bi mi prek CVS-ja zrihtal par stvari kot je wine pa apache pa branje ntfs ?
lp MarCollo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux][Ubuntu] Inštalacija dodatkov na prenosnikuOddelek: Operacijski sistemi | 2184 (2079) | Looney |
» | linux na usb ključuOddelek: Operacijski sistemi | 2099 (1705) | ajagodnik |
» | Fedora FAQ (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4317 (3632) | meszaj |
» | kako mountat USB ključ v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 2514 (2021) | Senzacionale |
» | CDrecord problemOddelek: Operacijski sistemi | 1056 (1003) | ghaefb |