» »

Telemach Internet

Telemach Internet

Frajar ::

Fantje in dekleta mene pa zanimajo izkušnje z Telemach Kablom preko THOMSON modemov (paket 1024/256). Kakšne hitrosti dosegate (Upload/Download) pri obojestranski polni obremenitvi in kakšni so odzivni časi ping-anja na Gateway. Imam namreč nenormalno visok odzivni čas pingov pri Upload prometu in v tem primeru mi tudi Download promet pade na samo cca. 25-30KB.
Ping pa od1600 pa vse do 4000 ms. Za vse iskušnje in mnenja že v naprej hvala.

TyKee ::

#1. Ping se testira pri NEOBREMENJENI (nic download nic upload) povezavi
#2. Ob 100% uploadu, se jasno zmanjsa tudi download.
#3. 1024 / 256 paket, je na kablu okrog ~120KB/s / 26KB/s (Tako nekako.)

To je vse.
Pingaj ko imas prosto povezavo. Ko uploadas (ce zelis testirat) imej download prost. Ce zelis pa download testirat pa imej upload prost :>

Lep pozdrav.

Frajar ::

#1. Ping pri neobremenjeni povezavi je kar soliden (od 5-25 ms), ampak tudi pri obremenjeni ne bi smel narasti do nenormalno visokih odzivnih casov.
#2. Zakaj bi bilo normalno de se pri Uploadu zmanjsa Download . S tem se ne strinjam.
#3. To torej pomeni da mora paket ti dve hitrosti (120/26K) tudi omogocati in to socasno. Paket je namrec (1024/256) in ne (1024 ali 256).
Se mar motim?
Pri ADSL prikljucu testirano pod enakimi pogoji le z drugacnim nacinom povezave (enak paket hitrosti) sta ti dve hitrosti skladno sibali brez odstopanja in z 1% ping loss in odzivnim casom do 300 ms.

Soprano ::

Meni ping pri polni obremenitvi naraste na 200-300ms. 4000 je res preveč. Seveda pa je lahko razlogov za to, da ti ping v takem primeru zelo naraste, veliko.

Drugače pa si preberi FAQ, ki velja za vse asimetrične povezave tukaj

SasoS ::

To da ping naraste in se download zmanjša je popolnoma normalno za *vsako* asimetrično povezavo. Koliko dejansko ping naraste je odvisno od queueja v modemu ta je lahko pač dolg od nekaj sto ms do 2-3s. Edini način da se izogneš temu effektu je da sam prioritiziraš in omejuješ promet (QoS).
še to...kar te je mogoče zmedlo - to NI omejitev modema oz. kabelske povezave. Modem je zmožen prenašati podatke v obe smeri hkrati. Slabost je v TCP/IP protokolu in načinu potrjevanja paketov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

InDiGo ::

Da, se strinjam s SasoS -om.

Razlog je v načinu delovanja komunikacijskega protokola IP, ki mora potrditi vsak prejeti paketek. Če tega ne stori, se en in isti paketek poššilja dokler strežžnik na drugi strani (tisti, ki poššilja) ne dobi potrditve sprejema paketka (ACK paketek). Če je povezava v nasprotni smeri (upload) tako zasedena, da prihaja pri poššiljanju paketkov do časovnih zamikov, se seveda upočasni poššiljanje paketkov v download smeri, zaradi tega pa seveda upade tudi download hitrost.

Enako velja pri uploadu. Ker pa je pasovna šširina v download smeri nekajkrat večja kot pri uploadu, se ta upočasnitev največkrat opazi pri downloadu.

Če žželiš torej (skoraj) 100% utilizirati tako download kot upload hkrati, je potrebno v obeh smereh poskrbeti, da se določena pasovna šširina rezervira za t.i. potrditvene paketke (ACK).

Frajar ::

Soprano, kaksno povezavo pa ti uporabljas (Kabel, ADSL). Ali pri polni obremenitvi mislis tako Download kot tudi Upload?

Struzzo ::

InDiGO, samo en mali komnetar -- to kar trdis velja le za TCP in ne za vsak IP protokol. TCP ima mehanizem za potrjevanje sprejetih paketov z ACK paketi. Pri UDP-ju, na primer,. tega ni in mora za kontrolo poskrbeti aplikacija sama.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amis: pri max uploadu mi download pade

Oddelek: Omrežja in internet
71033 (874) Pesimist
»

Visok ping

Oddelek: Omrežja in internet
172355 (1911) BlazP
»

VDSL, simetričnost, full duplex,...

Oddelek: Omrežja in internet
113132 (2492) Hux
»

Visoki pingi Siol ADSL 1024/256 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10211013 (7592) Alexius Heristalski
»

SiOL ADSL ping odvisen od sinhronizacijske hitrosti modema?

Oddelek: Omrežja in internet
122862 (2483) b

Več podobnih tem