Forum » Operacijski sistemi » Kako nastaviti fstab
Kako nastaviti fstab
mihovca ::
Imam namaščeno FC3 ter disk razdeljen na / in /home.
Priključen pa imam še en disk formatiran v tabelo ext3.
Zanima me, kako naj spremenim fstab, da bom imel dovoljenje pisati na ta disk ko user, users,rw, sem ze poiskusil ma ni uspeha.
hvala za odgovore:))
Priključen pa imam še en disk formatiran v tabelo ext3.
Zanima me, kako naj spremenim fstab, da bom imel dovoljenje pisati na ta disk ko user, users,rw, sem ze poiskusil ma ni uspeha.
hvala za odgovore:))
mihovca ::
/dev/hdb1 /mnt/maxtor ext3 gid=users 0 0
Moja vrstica zej zgleda tako!
Sam zej ga sploh ne morem mount-at ne kot user in ne kot root. A mam sploh prav napisano???
Moja vrstica zej zgleda tako!
Sam zej ga sploh ne morem mount-at ne kot user in ne kot root. A mam sploh prav napisano???
kopernik ::
Share the knowledge :-)
Resno mislim, saj lahko z opisom svojih težav in njihovo rešitvijo marsikomu pomagaš.
Resno mislim, saj lahko z opisom svojih težav in njihovo rešitvijo marsikomu pomagaš.
Pithlit ::
/dev/hda3 /home/media ext3 exec,defaults,users 0 0
sam če nimaš mount point-a ti pa ne more pomagat (se je že dogajalo...). Aja, 'exec' opcija ni nujna. Nekatere distribucije imajo pač noexec po default-u.
sam če nimaš mount point-a ti pa ne more pomagat (se je že dogajalo...). Aja, 'exec' opcija ni nujna. Nekatere distribucije imajo pač noexec po default-u.
Life is as complicated as we make it...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SUSE vprasanjaOddelek: Operacijski sistemi | 1087 (1043) | sid_dabster |
» | zunanji USB disk na SuseOddelek: Operacijski sistemi | 1392 (1265) | kriko1 |
» | Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5532 (4624) | kriko1 |
» | Suse to the data rescueOddelek: Operacijski sistemi | 1291 (1196) | Jst |
» | SUSE Linux - Kako mountat disk (particijo)??Oddelek: Operacijski sistemi | 1243 (1167) | ql000 |