Forum » Pomoč in nasveti » Pomanjkanje virtualnega spomina
Pomanjkanje virtualnega spomina
Apyon ::
Mam en problem z Winsi--> Windowsi mi nenehno javljajo "low on virtual memory".
Skos neki meljejo v ozadju in upočasnjujejo comp. Šel sem že povečat prostor za virtualni spomin na disku vendar ne pomaga.
A mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim?
LP
Skos neki meljejo v ozadju in upočasnjujejo comp. Šel sem že povečat prostor za virtualni spomin na disku vendar ne pomaga.
A mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim?
LP
Trinitron ::
Treba bo nabavt dodaten RAM, ker ga je več kot očitno premal za navadno rabo. Windows uporablja RAM, dokler ga do konca ne zafila, pol pa začne pisat zadeve na disk, to je pa do 100X počasnejša zadeva. Enostano dokup še eno ploščico cca 10.000,00 SIT
gumby ::
ima kaksen program mogoce memory leak?
malo se igraj z task managerjem, in ugotovi kaj je narobe (ali z performance, ta je se boljsi za to)
malo se igraj z task managerjem, in ugotovi kaj je narobe (ali z performance, ta je se boljsi za to)
tjasav ::
Imam enak problem. Računalnik je sicer star 4 leta, pa mi nikoli do sedaj ni tolk štekal. Pred kratkim sem dala sformatirat disk. Ali je možno, da pri tem ni blo kej ok in zaradi tega skoz teži in melje!
opeter ::
tjasa, koliko pomnilnika (RAM) imaš v računalniku?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Pyr0Beast ::
Kakšen antivirus zna vplivati zelo negativno na hitrost računalnika.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
StratOS ::
Virtual memory je koncept, bi rekel skupek konceptov, to je le virtualen "spomin" in je odvisen od samih nastavitev swap fajla, količine prostora diska z swap fajlom, samim načinom segmentacije, nastavitve za programe ...
OS le delno uporablja seveda odvisno od nastavitev RAM za trenutno aktivne procese, ostalo se prenese na disk kot virtualni RAM oziroma page zapis v swap fajlu.
Veliko pomeni velikost swap fajla in količina prostega prostora na disku z swap fajlom. Minimalna velikost swap fajla je vsaj 2-3x skupna velikost rama, bi pa priporočal dinamično uporabo prostih resoursov.
Ostala ozka grla so povezave in konekcije,hitrost diskovja, količina prostega mesta ..., frekvence RAMA, plate torej večinoma pretočnost med določenimi deli in nastavitve.
Če uporabljaš programe, ki uporabljajo veliko resourcev potrebuješ tudi ustrezno veliko rama za kakovostno delo.
Napiši malce več o samem hardware-u sistema.
OS le delno uporablja seveda odvisno od nastavitev RAM za trenutno aktivne procese, ostalo se prenese na disk kot virtualni RAM oziroma page zapis v swap fajlu.
Veliko pomeni velikost swap fajla in količina prostega prostora na disku z swap fajlom. Minimalna velikost swap fajla je vsaj 2-3x skupna velikost rama, bi pa priporočal dinamično uporabo prostih resoursov.
Ostala ozka grla so povezave in konekcije,hitrost diskovja, količina prostega mesta ..., frekvence RAMA, plate torej večinoma pretočnost med določenimi deli in nastavitve.
Če uporabljaš programe, ki uporabljajo veliko resourcev potrebuješ tudi ustrezno veliko rama za kakovostno delo.
Napiši malce več o samem hardware-u sistema.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
schurda ::
Glede swap file-a je koncept, ki ga ima Linux najboljši. Rezerviraš del diska, ustvariš particijo ki jo sformatiraš in nato celo uporabiš za swap. Ali pa vsaj definiraj na delovni particiji fiksno velikost (ne min pa max), vsaj velikosti ram-a, ki je potem stalno tam. Vse ostale raztegovalne variante so slabše.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | EEE PC - hitrejši RAM ali več RAMa?Oddelek: Strojna oprema | 1134 (954) | c00L3r |
» | Swap ali pagefile?Oddelek: Operacijski sistemi | 3475 (2277) | MrStein |
» | windows XP memorijaOddelek: Operacijski sistemi | 1207 (1090) | neoto |
» | kako optimizirati winxp pro za 512+ rama?Oddelek: Operacijski sistemi | 1394 (1193) | bastadu |
» | Navidezni pomnilnik (virtualni spomin)Oddelek: Programska oprema | 1626 (1387) | andrej |