Forum » Omrežja in internet » utp kabel
utp kabel
alum ::
lep pozdrav!
imam vprasanje, in sicer me zanima, ce je dva racunalnika mogoce povezat z navadnim utp kablom, torej ne s crossover varinato. kolikor sem slisal, naj bi imel crossover dva kontakta vezana krizno, ker bi naj omogocalo zaznavanje? !
torej, ce ve kdo kaj vec o tem...se priporocam
lp
imam vprasanje, in sicer me zanima, ce je dva racunalnika mogoce povezat z navadnim utp kablom, torej ne s crossover varinato. kolikor sem slisal, naj bi imel crossover dva kontakta vezana krizno, ker bi naj omogocalo zaznavanje? !
torej, ce ve kdo kaj vec o tem...se priporocam
lp
alum ::
to pomeni, da ce bom uporabil en linux box za ruter, racunalnikov ne bom mogel povezati z navadnim UTP kablom, ampak samo s crossover kablom?? kako to, da router ("ne_sistemski" ) nima tezav zh prepoznavanjem racunalnikov? potemtakem bi se morda manualna nastavitev dala uporabit pri povezovanju racunalnikov? ali ne?
meacho ::
Razen če boš uporabil switch.
Ruter, po tvoje ne sistemski, ima vgrajen switch, ki sam prepozna kabel in ustrezno ukrepa...
Ruter, po tvoje ne sistemski, ima vgrajen switch, ki sam prepozna kabel in ustrezno ukrepa...
Mr_Globus ::
Heh odvisno od računalnika. Moj nov pc (k8n neo) komot povežeš z drugim pecejm z utp kablom. Isto lahko nardijo kolegi z novimi prenosniki. Očitno računalnik že ve kaj more nardit
Slowenc ::
Heh odvisno od računalnika. Moj nov pc (k8n neo) komot povežeš z drugim pecejm z utp kablom. Isto lahko nardijo kolegi z novimi prenosniki.
A ste s kolegi toplo vodo odkril?
Drugače me pa res zanima, če znajo te nove mrežne same ločevat cross od navadnega UTP.
Skiny gate.
Mr_Globus ::
Me je sram povedat ampak ko sem povezal moj računalnik in očetov (pred kakim letm) sploh vedu nisem kaj je cross pa navaden. Sošolec mi je dal kabel jst pa samo not in sesuval starega na starcraft Pol pa pred pol leta RAZSVETLJENSTVO
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28193 (13922) | denisbegood |
» | Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17181 (15861) | imagodei |
» | dva rač. v mreži + internet preko USB UMTS modemaOddelek: Omrežja in internet | 1542 (1323) | ZGI |
» | utp?Oddelek: Omrežja in internet | 2024 (1629) | iNN |
» | Kateri switch?Oddelek: Omrežja in internet | 1246 (1123) | Spc |