Forum » Omrežja in internet » WRT54G in QoS
WRT54G in QoS
vojak ::
Pozdravljen!
Prosim, če mi lahko kdo razloži kako naj nastavim QoS (FW Alchemy). Na ruter imam priključene 3 računalnike. Dva sta priključena z brezžično povezavo, en pa z UTP kablom. ADSL imam 1024/256. Ne vem kateri port naj uporabim (wan ali lan-wlan), kašen naj bo uplink in downlink in kakšne prioritete naj dodelim. Te priorotete mi sploh niso jasne. Uporabljamo e-mule, overnet in DC++.
P.S. Ali ruter sam avtomatsko razdeli upload/download (enakomerno) na uporabnike ali pa se to da tudi da nastavit za vsakega posameznika posebaj na ruterju.
Hvala!
Prosim, če mi lahko kdo razloži kako naj nastavim QoS (FW Alchemy). Na ruter imam priključene 3 računalnike. Dva sta priključena z brezžično povezavo, en pa z UTP kablom. ADSL imam 1024/256. Ne vem kateri port naj uporabim (wan ali lan-wlan), kašen naj bo uplink in downlink in kakšne prioritete naj dodelim. Te priorotete mi sploh niso jasne. Uporabljamo e-mule, overnet in DC++.
P.S. Ali ruter sam avtomatsko razdeli upload/download (enakomerno) na uporabnike ali pa se to da tudi da nastavit za vsakega posameznika posebaj na ruterju.
Hvala!
pujsek_ ::
Vidim, da ti ne za folk najbolj pomagat... Glej tukaj malo prečekiraj, mislim da smo debatirali o tej zadevi! Linksys oprema & wifi firmware!
Ja na ruterju, če nimaš nobene prioritete sam zadevo raztala...
Ja na ruterju, če nimaš nobene prioritete sam zadevo raztala...
Welcome shop.wlan-sat portal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z USB modemomOddelek: Omrežja in internet | 1597 (1370) | blackbfm |
» | WLAN antena iz piksne :DOddelek: Omrežja in internet | 2958 (2670) | CCfly |
» | WLAN?Oddelek: Kaj kupiti | 1296 (1161) | pujsek_ |
» | SIOL TVOddelek: Omrežja in internet | 2099 (1790) | pujsek_ |
» | Wireless Povezava Med Dvema Satelitskima AntenamaOddelek: Omrežja in internet | 1372 (1144) | Hrenowsky |