» »

težava z DBF datotekami

težava z DBF datotekami

clipperaš ::

v XP uporabljam program v Delphiu, ki uporablja podatkovne datoteke dbf z memo polji še iz časa Dbase III+ rezultate(poročila) pa prenese v MS WORD. Program je več let delal v redu sedaj pa so se mi pojavile težave ker noče izvesti določenih SQl izpisov - po mojem je prišlo do napak v samih dbf datotekah.
Ali je imel že kdo podobne težave in kako ste jih rešili. Verjetno bi potreboval kakšen program za popravilo dbf datotek ali kaj podobnega.

BigWhale ::

Jaz sem nekoc neke stare dbf datoteke v phpju premetal v en sql streznik. Je bilo potem precej lazje delati s tem.

flashroyal ::

Nekoč davno nazaj, v prejšnjem tisočletju je obstojal programček domače pameti, če se ne motim tule:

http://friends.s5.net/mazzini/programi.html

clipperaš ::

Najlepša hvala, z Mazzinijevim programom sem že preverjal datoteke samo kaj ko ne dela v XP pa sem moral stalno iskati stare mašine z W95 prav tako pa samo najde napake, za poravljanje je potrebno najti kaj drugega. Včasi v prejšnjem tisočletju smo to reševali z kopiranjem v nov fajl sedaj pa Access mrkne ko pride do rekorda v katerem je napaka

gobio_gobio ::

db3+ format datoteke je bil včasih splošno razširjen, zato s kompatibilnostjo ne bi smelo biti problemov.
Najprej poskusi dbf datoteko prebrati v Accessu (ki mora brati te datoteke brez problemov), lahko tudi v Paradoxu ali kakšnem drugem programu za delo z bazami podatkov, lahko pa si DL-jaš dodatek za Total Commander (dbf viewer, s katerim lahko tudi editiraš). Če je ti programi ne preberejo, potem je možno (po mojih izkušnjah s podobnimi problemi), da imaš poškodovano .dbt datoteko (memo polje). Problem je v tem, da db3+ memo polja uporabljajo 512 bajtne bloke, ki so preveliki (foxProjeva (.fpt) pa tudi manjše - velikosti se lahko nastavljajo). Možno pa je tudi, da imaš poškodano zaglavje dbf datoteke (vse se lahko zgodi, ko računalnik crkava, zamrzuje itd.). Če imaš indeksne datoteke (verjetno .ndx, če pa je program clipperski pa .ntx (z dodatkom za FoxPro pa tudi .cdx, .idx itd.)), je možno, da so poškodovane, kar je še najmanjši problem - enostavno jih zbrišeš (prej si napravi kopije za vsak slučaj). Program je verjetno napravljen tako, da ti jih napravi sam. Poskusi tudi s kakšno reindeksacijo. Lahko pa jih tudi sam napraviš, vendar je to že preobširno za debato. Že tako in tako sem 'razpričal' kot stara baba.

Obstajajo programi dbffix ipd. za popravljanje dbf datotek. Lahko poskusiš tudi z izvozom in potem zopet uvozom (s programi, naštetimi zgoraj).
Čeprav roko na srce, mislim da boš moral poiskati kakšen novejši backup (upam, da jih delaš).

Upam, da ti je kaj od povedanega pomagalo...
Bolje biti sto godina miljunaš nego jedan dan bednik!

Bob Rock

ToniT ::

kaj pa, če bi šel z DBU-jem pogledat, kaj je narobe v recordu, kjer ti Access crkne. Običajno je problem v kakem čudnem datumu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos DOS programov

Oddelek: Programska oprema
7783 (676) amigo_no1
»

Svetovni sejem elektronske knjige

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
74494 (1421) STASI
»

kodna tabela

Oddelek: Programiranje
84107 (3921) BlueRunner
»

Odprti krimič Kevina Milnea

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
172739 (2166) Brane2
»

kako napisati scenarij

Oddelek: Sedem umetnosti
103836 (3653) hruske

Več podobnih tem