Forum » Programiranje » programiranje-clipper
programiranje-clipper
idolenc ::
Imam problem z velikimi črkami pri uporabi clipperjevega programa
v XP in sicer. Kljub temu, da imam v programu določeno, da mora izpisovati velike črke so šumniki prikazani in vnešeni z malimi črkami. Sem poiskusil z raznimi funkcijami, ki naj bi krmilili tipko caps lock vendar brez uspeha. Če kdo ve naj mi pomaga.
LP Igoe
v XP in sicer. Kljub temu, da imam v programu določeno, da mora izpisovati velike črke so šumniki prikazani in vnešeni z malimi črkami. Sem poiskusil z raznimi funkcijami, ki naj bi krmilili tipko caps lock vendar brez uspeha. Če kdo ve naj mi pomaga.
LP Igoe
clipperaš ::
Kolikor se spomnim iz časov, ko sem še programiral v Clipperju sem izpise na printer ali ekran reševal z dodatno funkcijo ki je spreminjala znake iz ene ASCII kode v drugo - pretvarjala med različnimi kodnimi tabelami. npr @ je spretvorila v Ž in podobno. Verjetno bi kaj takega prišlo v poštev pri tebi.
ToniT ::
Kaj pa če je problem v kodni tabeli?
Včasih se je uporabljala kodna tabela cp437, v windows xp pa je privzeto nastavljena v cmd promptu cp852. Ti sicer vidiš ČŠŽ-je, vendar niso "pravi".
Včasih se je uporabljala kodna tabela cp437, v windows xp pa je privzeto nastavljena v cmd promptu cp852. Ti sicer vidiš ČŠŽ-je, vendar niso "pravi".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Unicode 8.0.0 prinaša več kot sedem tisoč novih znakovOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 35365 (29844) | johnnyyy |
» | Nadgradnja softvera in zato problemi s šumnikiOddelek: Operacijski sistemi | 2841 (2533) | zeutrino |
» | PHP - Register formOddelek: Izdelava spletišč | 1963 (1591) | roli |
» | ASCI koda za šumnikeOddelek: Izdelava spletišč | 5210 (5082) | pitagora |
» | Kako iz windows-1250 v iso-8859-2 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 2702 (2444) | tomysux |