Forum » Izdelava spletišč » Problem v HTML
Problem v HTML
Srachko ::
Svojo spletno stran sem izdelal v HTML-ju. Do sedaj je vse delovalo lepo in prav, vendar sem le pred kratkim naletel na manjši problem.
Nekje v sredino prve strani sem vstavil iframe v katerem je "includana" neka druga html datoteka, ki vsebuje nekaj besedila o novostih na moji spletni strani. Prav tako vsebuje tudi povezave do teh novosti. Problem pa je v tem, da ko kliknem na eno izmed teh povezav, se mi odpre v novem oknu, čeprav naj se glede na izvorno kodo to nebi smelo dogajati. Zanima me, kaj sem naredil narobe, da je temu tako?
Moja spletna stran se nahaja na http://users.volja.net/srachko.
Že vnaprej hvala za pomoč.
Nekje v sredino prve strani sem vstavil iframe v katerem je "includana" neka druga html datoteka, ki vsebuje nekaj besedila o novostih na moji spletni strani. Prav tako vsebuje tudi povezave do teh novosti. Problem pa je v tem, da ko kliknem na eno izmed teh povezav, se mi odpre v novem oknu, čeprav naj se glede na izvorno kodo to nebi smelo dogajati. Zanima me, kaj sem naredil narobe, da je temu tako?
Moja spletna stran se nahaja na http://users.volja.net/srachko.
Že vnaprej hvala za pomoč.
I can see clearly now, the brain has gone...
target sem določil na target="blank", da bi pa stvar delovala tako kot sem hotel jaz (stran na katero kaže povezava, naj bi se odprla v istem oknu, vendar ne v iframu), bi moral imeti določeno target="_top".
Sedaj pa dela...
Hvala za link.
Sedaj pa dela...
Hvala za link.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Srachko ()
Sedaj pa imam še en problem. V IE-ju mi popolnoma normalno izpiše znaka večje in manjše ("< in >"), v Firefoxu pa ne. Kako naj v izvorni kodi spletne strani zapišem ta dva znaka (razen < in >, ker mi tudi to ne pomaga).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | odpiranje slik brez ponovnega nalaganja celotne straniOddelek: Izdelava spletišč | 1207 (1110) | varagna |
» | Kaj menite o straniOddelek: Izdelava spletišč | 1805 (1421) | Tr0n |
» | Webpage helpOddelek: Izdelava spletišč | 1328 (1189) | Penny |
» | css vs framesOddelek: Izdelava spletišč | 1926 (1621) | b0B3k |
» | dreamweaver pomoč!Oddelek: Izdelava spletišč | 1230 (1124) | pivmik |