Forum » Operacijski sistemi » ADSL na Suse 9.1???
ADSL na Suse 9.1???
mamut ::
Sem totalno zelen v linuxu.
Ucero sem nalozu Suse 9.1 in ne znam nastimat ADSL povezave.
Mislim, da sem nasel pravo mesto nekje v nastavitvah ampak mi browser ne odpira strani.
Imate kaksen namig?
Ucero sem nalozu Suse 9.1 in ne znam nastimat ADSL povezave.
Mislim, da sem nasel pravo mesto nekje v nastavitvah ampak mi browser ne odpira strani.
Imate kaksen namig?
No sej to sem najdu in kao nastimu. Samo ne vem a si potem ze konektan ali moras se sproziti kaksno komando.
Nerdor ::
1. Ubistvu bi moral nekje v KDE Meniju najti "New Network Connections" ali "New Internet Connections" in v tem grafičnem okenčku izbereš ADSL opcijo, napišeš podatke za ADSL in to je to .. Skratka obstaja grafična "reč", ki te priklopi.
2. če je ne najdeš in si ful jezen, najdi v KDE Menuju Konzolo (Console) in vtipkaj:
linux:/etc # adsl-setup
in vpisuj ADSL podatke Še prej pa ne škodi "ifconfig" ukaz, ki ti izpiše, ali sploh miša mrežno inštalirano, ki se začne s "eth0"
3. Če imaš mrežno in "adsl-setup" ali grafični program ne more napraviti ADSL povezave. Verjetno manjka "pppoed.rpm", ki ga downloadaš v YaST programu (nekje v KDE menuju, boš ga že videl). V YaST pod "search" vpiši pppoed.rpm. Po mojem mneju je pametno še presneti "rp-pppoe.rpm" (nevem, če ni rp-pppoed.rpm). Paketek od Roaring Pinguin, ki je baje bolj "primeren" za ADSL povezave. Ko ga inštaliraš z YaST-om rp-pppoe se bo nekje v KDE Menuju pojavila ikona na Roaring Pinguin (ime je nadmočno zabavno ) PPPoE. In izpolniš, kar ti okenček v grafičnem okolju veleva. In to je to... Res nebi smelo biti zapleteno.. Če kaj ti ni jasno, postaj semle
2. če je ne najdeš in si ful jezen, najdi v KDE Menuju Konzolo (Console) in vtipkaj:
linux:/etc # adsl-setup
in vpisuj ADSL podatke Še prej pa ne škodi "ifconfig" ukaz, ki ti izpiše, ali sploh miša mrežno inštalirano, ki se začne s "eth0"
3. Če imaš mrežno in "adsl-setup" ali grafični program ne more napraviti ADSL povezave. Verjetno manjka "pppoed.rpm", ki ga downloadaš v YaST programu (nekje v KDE menuju, boš ga že videl). V YaST pod "search" vpiši pppoed.rpm. Po mojem mneju je pametno še presneti "rp-pppoe.rpm" (nevem, če ni rp-pppoed.rpm). Paketek od Roaring Pinguin, ki je baje bolj "primeren" za ADSL povezave. Ko ga inštaliraš z YaST-om rp-pppoe se bo nekje v KDE Menuju pojavila ikona na Roaring Pinguin (ime je nadmočno zabavno ) PPPoE. In izpolniš, kar ti okenček v grafičnem okolju veleva. In to je to... Res nebi smelo biti zapleteno.. Če kaj ti ni jasno, postaj semle
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nerdor ()
Ferplay ::
ša najhitreje boš preveril če ti dela adsl bo tako da odpreš konzolo in vpišeš
KINTERNET z majhnimi.
KINTERNET z majhnimi.
--------------------------------------------------------------------------
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki
no sem nastimu v Yastu. Prej sem imel dsl modem nastiman na narobno mrezno.
Trenutno se se vseeno oglasam v windowsih, ker se v lunuxu ne morem prijaviti. Napisem ime in geslo pa se stran samo obnovi in me ne prijavi????
Poleg tega imam z linuxom se kup tezav.
Trenutno se se vseeno oglasam v windowsih, ker se v lunuxu ne morem prijaviti. Napisem ime in geslo pa se stran samo obnovi in me ne prijavi????
Poleg tega imam z linuxom se kup tezav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SUSE 3D acceleration ojejOddelek: Operacijski sistemi | 2154 (1446) | kriko1 |
» | Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9666 (7117) | kriko1 |
» | Suse 9.2 + Siol ADSLOddelek: Operacijski sistemi | 2235 (2056) | Ziga Dolhar |
» | Suse 9.1-Siolov ADSLOddelek: Operacijski sistemi | 927 (765) | Sanches |
» | kako pokazati ikono na LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1005 (838) | Gandalfar |