Forum » Operacijski sistemi » Suse 9.1-Siolov ADSL
Suse 9.1-Siolov ADSL
Sanches ::
Naložil sem Suse 9.1,vendar nimam neta.Ali so potrbne posebne nastavitve.Na XP-jih imam Siolov ADSL.
Monster ::
si si nalozo rasppope al neki takega?
probaj z adsl-setup, adsl-start, adsl-stop, adsl-restart v konzoli...
probaj z adsl-setup, adsl-start, adsl-stop, adsl-restart v konzoli...
Ka zaboga...
mare_ ::
Poglej malo v yast-u naokrog :) Bolj natančno ti lahk napišem, ko bom spet v linuxu...
torej:
start (kameleonova glava:>)>system>yast. Klikneš network devices>dsl. Daš tam configure>next>new (pri ispjih). Vpišeš ime (siol) ter username in pass. Next,finish, pa je :))
torej:
start (kameleonova glava:>)>system>yast. Klikneš network devices>dsl. Daš tam configure>next>new (pri ispjih). Vpišeš ime (siol) ter username in pass. Next,finish, pa je :))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mare_ ()
Naj mi nekdo po korakih razloži kako se konfigurira rp-pppope-3.5 in potem inštalira ADSL
moj_nick ::
mare_ ti je že povedal. Nič ti ni treba inštalirati, vse imaš v YaST-u.
110111001001010001010000
Do konca konfiguriraj (dodaj providerja) in nevemkajše, potem pa klikni v system trayu na štekerček, ki ti bo vzpostavil povezavo.
110111001001010001010000
Razpakirano datoteko(rp-pppoe3.5) kliknem z desno in jo odprem v konzoli;napišem ./go;potem se zgodi tole:checking for gcc....no;checking for cc......no;configure:error:no acceptabl cc found in $PATH;kako se logiram kot root
Pusti to, imaš že inštaliranega, samo v yastu moraš konfigurirati adsl.
110111001001010001010000
Po korakih ne vem točno. Greš v Yast, pod network connections ali network in potem klikneš na dsl devices, si izbereš device, providerja, shraniš konfiguracijo (vse to v obliki čarovnika) in potem klikneš na štekerček v trayu.
Drugače imaš pa rešilni obroč spodaj v taskbaru - tam imaš navodila.
Drugače imaš pa rešilni obroč spodaj v taskbaru - tam imaš navodila.
110111001001010001010000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux][SUSE] Dialup ne delaOddelek: Operacijski sistemi | 1030 (904) | kriko1 |
» | LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 2466 (1561) | fx |
» | Internetna povezava na SUSE 9.3 proOddelek: Operacijski sistemi | 790 (746) | kriko1 |
» | ADSL na Suse 9.1???Oddelek: Operacijski sistemi | 860 (792) | mamut |
» | ./configure - Suse 9.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 822 (793) | Ferplay |