Forum » Izdelava spletišč » OSCommerce nastavitve
OSCommerce nastavitve
gregy ::
back on track .. zadeva dela iz prve .. mislim, da je tvoja napaka bila tam v vejicah .. 90%
drgač pa check out tukaj
sicer se moram design porihat ... ampak v osnovi je to to
drgač pa check out tukaj
sicer se moram design porihat ... ampak v osnovi je to to
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...
Preseren ::
hey...
ma ja sem obupal nad vsem...
kolikor sem bral je ta napaka bug oscja, ki se pojavi če neko tabelo do konca izprazniš. Rešitve ki so pod bug solving zame niso delale, oziroma sem jih že uporabil, pa ne pomagajo.
In tisti dan sem to naredil pri enem drugem pluginu, tako da je verjetno to to krivo. Naslednjič bom bolj pazljiv, predvsem pa ARHIVA :D
Tako da sem na novo postavil trgovino. En dan dela.
Sedaj sem skoraj pri koncu in seveda bom poskusil še enkrat, ker je bolj kot ne tudi meni delala stvar takoj in je odlična.
ma ja sem obupal nad vsem...
kolikor sem bral je ta napaka bug oscja, ki se pojavi če neko tabelo do konca izprazniš. Rešitve ki so pod bug solving zame niso delale, oziroma sem jih že uporabil, pa ne pomagajo.
In tisti dan sem to naredil pri enem drugem pluginu, tako da je verjetno to to krivo. Naslednjič bom bolj pazljiv, predvsem pa ARHIVA :D
Tako da sem na novo postavil trgovino. En dan dela.
Sedaj sem skoraj pri koncu in seveda bom poskusil še enkrat, ker je bolj kot ne tudi meni delala stvar takoj in je odlična.
SEO na https://www.seos.si
SPEEEED ::
Pozdravljeni,
bi bil kdo tolk faca pa mi poslal slovenski prevod? Dobi za pivo ali dva
moj mail: matija.pivk@gmail.com
hvala za pomoč
bi bil kdo tolk faca pa mi poslal slovenski prevod? Dobi za pivo ali dva
moj mail: matija.pivk@gmail.com
hvala za pomoč
bi bil tolk faca pa ga poiskal na uradnih straneh Oscommerca? .. pa dva pira prišparal ...
Ker sem glih dobre volje...
http://www.oscommerce.com/community/con...
Drugače pa priporočam, da res najprej stvari pogledaš tam, svašta imajo v contributions.
P.
http://www.oscommerce.com/community/con...
Drugače pa priporočam, da res najprej stvari pogledaš tam, svašta imajo v contributions.
P.
Super, hvala.
Drugace sem pa že iskal pa nisem našel, no...izgleda da ne znam iskat
hvala še enkrat
Drugace sem pa že iskal pa nisem našel, no...izgleda da ne znam iskat
hvala še enkrat
če si pa šele pri jeziku, potem ti svetujem, da prebereš vseh 8 strani .. ti bo zelo koristilo
drgač pa rade volje pomagamo
P.s. ne rečt, da si jih že prebral, ker je vsaj dvakrat omenjeno, kje se dobi slovenski jezik za OSC
drgač pa rade volje pomagamo
P.s. ne rečt, da si jih že prebral, ker je vsaj dvakrat omenjeno, kje se dobi slovenski jezik za OSC
Sem iskal po googlu, pa nisem našel. Zdaj sem prebral vse te strani in videl, da že piše
Imam pa problem z secure stranmi. Nimam svojega cefitikata ampak samo tistega od slohosting.com. Kadar mora it stran v https se mi ustavi. FF napiše error, IE pa da stran ne obstaja. Moram kaj posebnega v kodo napisat, da bo vedel da uporabljam shared ssl?
še moj config:
hvala za pomoč
/*
osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
http://www.oscommerce.com
Copyright (c) 2003 osCommerce
Released under the GNU General Public License
*/
// Define the webserver and path parameters
// * DIR_FS_* = Filesystem directories (local/physical)
// * DIR_WS_* = Webserver directories (virtual/URL)
define('HTTP_SERVER', 'http://www.mediacar.si'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.mediacar.si'); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers
define('ENABLE_SSL', true); // secure webserver for checkout procedure?
define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'www.mediacar.si');
define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', 'www.mediacar.si');
define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');
define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');
define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/');
define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');
define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');
define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');
define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');
define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');
define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');
define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');
define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');
define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');
define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');
define('DIR_FS_CATALOG', '/home/mediacar/public_html/');
define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');
define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');
// define our database connection
define('DB_SERVER', 'localhost'); // eg, localhost - should not be empty for productive servers
define('DB_SERVER_USERNAME', '***');
define('DB_SERVER_PASSWORD', '***');
define('DB_DATABASE', 'mediacar_');
define('USE_PCONNECT', 'false'); // use persistent connections?
define('STORE_SESSIONS', ''); // leave empty '' for default handler or set to 'mysql'
Imam pa problem z secure stranmi. Nimam svojega cefitikata ampak samo tistega od slohosting.com. Kadar mora it stran v https se mi ustavi. FF napiše error, IE pa da stran ne obstaja. Moram kaj posebnega v kodo napisat, da bo vedel da uporabljam shared ssl?
še moj config:
hvala za pomoč
/*
osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
http://www.oscommerce.com
Copyright (c) 2003 osCommerce
Released under the GNU General Public License
*/
// Define the webserver and path parameters
// * DIR_FS_* = Filesystem directories (local/physical)
// * DIR_WS_* = Webserver directories (virtual/URL)
define('HTTP_SERVER', 'http://www.mediacar.si'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.mediacar.si'); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers
define('ENABLE_SSL', true); // secure webserver for checkout procedure?
define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'www.mediacar.si');
define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', 'www.mediacar.si');
define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');
define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');
define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/');
define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');
define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');
define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');
define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');
define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');
define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');
define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');
define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');
define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');
define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');
define('DIR_FS_CATALOG', '/home/mediacar/public_html/');
define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');
define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');
// define our database connection
define('DB_SERVER', 'localhost'); // eg, localhost - should not be empty for productive servers
define('DB_SERVER_USERNAME', '***');
define('DB_SERVER_PASSWORD', '***');
define('DB_DATABASE', 'mediacar_');
define('USE_PCONNECT', 'false'); // use persistent connections?
define('STORE_SESSIONS', ''); // leave empty '' for default handler or set to 'mysql'
najprej sem se ustavil na strani "Nov Račun". ta bi že moral biti na secure serverju .. ker so že podatki! Tudi "Prijava" že mora biti na secure
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregy ()
hja, prvo moram zrihtat, da bo stran delovala, potem bom pa se to poiskusil... nobene ideje?
pa še en problem imam: V admin delu imam slovenščino ter angleščino, slovenščina je nastavljena na default. ko odprem stran trgovino z FF mi avtomatično vrže na angleščino, če odprem z IE je vredu! Kakšna ideja?
/me dela spet bedarije...
ok, na istem serverju bi rad postavil še eno trgovino, ki bo delovala v svoji poddomeni.
Ok, skopiram datoteke, skopiram bazo in prestavim oba config.php, in pobrišem vse .htacess
Trgovina dela normalno, grem v admina in ob spremembi kategorije, mi spreminja v bazi prejšnje strani (ki pač ostaja in deluje)...
ni mi jasno, karkoli adminu napišem v admin/includes/configure.php, on sploh ne gleda kaj tam noter piše, še vedno dostopa v staro bazo.
Kakšna ideja, kje je to še zapisano?
P.
Speed, bi z veseljem pomagal, amapk z tema dvema stvarema se nisem ukvarjal.... admin mam v angleščini, ssl pa pač še nimam
ok, na istem serverju bi rad postavil še eno trgovino, ki bo delovala v svoji poddomeni.
Ok, skopiram datoteke, skopiram bazo in prestavim oba config.php, in pobrišem vse .htacess
Trgovina dela normalno, grem v admina in ob spremembi kategorije, mi spreminja v bazi prejšnje strani (ki pač ostaja in deluje)...
ni mi jasno, karkoli adminu napišem v admin/includes/configure.php, on sploh ne gleda kaj tam noter piše, še vedno dostopa v staro bazo.
Kakšna ideja, kje je to še zapisano?
P.
Speed, bi z veseljem pomagal, amapk z tema dvema stvarema se nisem ukvarjal.... admin mam v angleščini, ssl pa pač še nimam
speed: glede jezika, sem jaz v FF uredil tako, da sem v nastavitvah FF v Tools/Options/Advanced spodaj imas Language in knof Choose in tamnotri sem ven pobrisal English .. to je kao nek default za prikaz strani če je v več jezikih. Tam imam sedaj samo Slovenian ..
Pravzaprav se nisem nikoli v to poglabljal, sedaj pa ko si ti napisal sem to uredil. Sem imel isti problem
Preseren: problem imas zaradi tega, ker nimas v bazi prefixa za tabele .. in ti skozi eno in isto bazo isce. Malo poglej po njihovem forumu "search string prefix". Nisem še imel teg aproblema, ampak glede na napisano bo to to ...
Pravzaprav se nisem nikoli v to poglabljal, sedaj pa ko si ti napisal sem to uredil. Sem imel isti problem
Preseren: problem imas zaradi tega, ker nimas v bazi prefixa za tabele .. in ti skozi eno in isto bazo isce. Malo poglej po njihovem forumu "search string prefix". Nisem še imel teg aproblema, ampak glede na napisano bo to to ...
prekopiral sem vse fajle razen config.php iz nove osc konfiguracija.
In stvar dela.
Pojma nimam v katerem fajlu poleg configure je stvar še zapisana.
P.
In stvar dela.
Pojma nimam v katerem fajlu poleg configure je stvar še zapisana.
P.
a imas isto bazo ali drugo?
ajaaa .. jaz sem mislil, da imas v isti bazi .. whatever
Sem že zrihtal, strežnik za https sem moral nastavit pod https://www.slohosting.con/username
to kar si rekel glede FF, da ti ostane samo slovenščina bi že delovalo zame, kaj pa za ostale? Meni je pomembno, da ostali lahko vidijo mojo trgovino Čudno se mi zdi ker z IE vse ok deluje, hmmmm
govoris o admin delu ali o public delu ..
to glede public dela sem na forumu leto in pol nazaj dobil resitev .. jo bom izbrskal, čeprav ne bo lahko .. je pa delovala zame!
EDIT: našel post iz leta 2004
TOLE bo rešilo tvoj problem
to glede public dela sem na forumu leto in pol nazaj dobil resitev .. jo bom izbrskal, čeprav ne bo lahko .. je pa delovala zame!
EDIT: našel post iz leta 2004
TOLE bo rešilo tvoj problem
Zgodovina sprememb…
hval ker si poiskal ampak še vseeno ne deluje. Če recimo potem klikneš slo language in še enkrat odpreš stran je vredu!, izgleda da se zapiše v cookie. Sem probal tisti del zamenjat z mojim, pa vseeno ni delovalo.
moj language del:
// set the language
if (!tep_session_is_registered('language') || isset($HTTP_GET_VARS['language'])) {
if (!tep_session_is_registered('language')) {
tep_session_register('language');
tep_session_register('languages_id');
}
include(DIR_WS_CLASSES . 'language.php');
$lng = new language();
if (isset($HTTP_GET_VARS['language']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['language'])) {
$lng->set_language($HTTP_GET_VARS['language']);
} else {
$lng->get_browser_language();
}
$language = $lng->language['directory'];
$languages_id = $lng->language['id'];
}
moj language del:
// set the language
if (!tep_session_is_registered('language') || isset($HTTP_GET_VARS['language'])) {
if (!tep_session_is_registered('language')) {
tep_session_register('language');
tep_session_register('languages_id');
}
include(DIR_WS_CLASSES . 'language.php');
$lng = new language();
if (isset($HTTP_GET_VARS['language']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['language'])) {
$lng->set_language($HTTP_GET_VARS['language']);
} else {
$lng->get_browser_language();
}
$language = $lng->language['directory'];
$languages_id = $lng->language['id'];
}
poizkusi mojo kodo
// set the language if (!tep_session_is_registered('language') || isset($HTTP_GET_VARS['language'])) { if (!tep_session_is_registered('language')) { tep_session_register('language'); tep_session_register('languages_id'); } include(DIR_WS_CLASSES . 'language.php'); $lng = new language(); if (isset($HTTP_GET_VARS['language']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['language'])) { $lng->set_language($HTTP_GET_VARS['language']); tep_setcookie('language', $HTTP_GET_VARS['language'], time()+365*24*3600, $cookie_path, $cookie_domain); // store choosen language into cookie (for a year) } else { // $lng->get_browser_language(); // disabled browserlanguage detection (= default) if (isset($_COOKIE['language']) && tep_not_null($_COOKIE['language'])) { $lng->set_language($_COOKIE['language']); // set language to cookie language value } else { $lng->set_language(DEFAULT_LANGUAGE); } } $language = $lng->language['directory']; $languages_id = $lng->language['id']; }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
LuGi ::
Hm ve kdo kje spremenim email naslov? Kajti ce dam kontakt ne poslje emaila ?! Pise pa da ga je uspesno poslalo..probal sem tudi Admin - tools - Send Email za test in zadevo poslje.
Aia pa imam probleme z dodajanjem uporabika ..nikakor ne gre ..slika spodaj
Aia pa imam probleme z dodajanjem uporabika ..nikakor ne gre ..slika spodaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
BluPhenix ::
Dejte malo pazit ko vnašate kodo, da ne razširi preveč screena prosim.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
offtopic
bluphenix .. jaz jo vidim normalno . nič ne razteguje (FF) ... dunno
bluphenix .. jaz jo vidim normalno . nič ne razteguje (FF) ... dunno
Lugi .. sicer ne vem če bo pomagalo, ker to mislim, da nima veze s tvojim problemom .. drgač ga pa lahko anstavis v admin/Configuration/My Store
Ok hvala to sedaj deluje brez problema :)
Edino z dodajanjem uporabnika so še tezave..nikakor ne naredi novega :S
Ko bi vsaj vedel kje je napaka..nic ne pokaze samo ta "znakec"
Edino z dodajanjem uporabnika so še tezave..nikakor ne naredi novega :S
Ko bi vsaj vedel kje je napaka..nic ne pokaze samo ta "znakec"
Zgodovina sprememb…
poizkusi se registrirati z angleskim jezikom .. lahko, da imas kaj v language fajlu narobe pa zato ne napise kaj bi bilo ..
Hmm glej ga zlomka angleško pa dela.. Uporablam Klik " Free osCommerce Template" in slo pack, ki sem ga zlovdu od oscommerce strani.. Hmmm
ok ... zdej pa odpri language file (slovenian in english) za vreate_account.php in primerjaj kaj je viška v eng . to manjka v slo :)
Hehe sem obupal in uporabil default install z default template..in zadeva dela tako kot more Najbolse da ostanem pri default...zadeva vsaj dela
Ah vem da sm sitn ze V katerih filetih so shranjeni ti podatki kako naj koncni email zgleda? Tisti ko ga dobi kupec (NBarocilo v cakalni vrsti,Narocilo sprejeto in blago odposlano.. )
Ker mi trenutno outputa takole
Način plačila
------------------------------------------------------
Plačilo po predračunu
Denar nakažite:Store Name
Address
Country
PhoneNaročene izdelke Vam bomo dobavili v 5-7 delovnih dneh po prejetem plačilu.
Hmm najdel sem sicer samo prevode
...
define('EMAIL_TEXT_BILLING_ADDRESS', 'Naslov plaènika');
define('EMAIL_TEXT_PAYMENT_METHOD', 'Naèin plaèila');
define('EMAIL_SEPARATOR', '------------------------------------------------------');
define('TEXT_EMAIL_VIA', 'via');
...
Ker mi trenutno outputa takole
Način plačila
------------------------------------------------------
Plačilo po predračunu
Address
Country
PhoneNaročene izdelke Vam bomo dobavili v 5-7 delovnih dneh po prejetem plačilu.
Hmm najdel sem sicer samo prevode
...
define('EMAIL_TEXT_BILLING_ADDRESS', 'Naslov plaènika');
define('EMAIL_TEXT_PAYMENT_METHOD', 'Naèin plaèila');
define('EMAIL_SEPARATOR', '------------------------------------------------------');
define('TEXT_EMAIL_VIA', 'via');
...
Zgodovina sprememb…
drgač se ti language stringi nahajajo v fajlu catalog/includes/languages/slovenian/checkout_process.php
jaz jih imam takole
ampak nimam teh v uporabi, ker imam en contribution, ki pošilja HTML mejle ven in imam besedilo čisto drugače postavljeno z mnogo drugimi podatki ..
jaz jih imam takole
define('EMAIL_TEXT_UVOD', 'Spoštovani<br><br>Zahvaljujemo se Vam za zaupanje, oz. za odločitev nakupa vstopnic preko naših strani.<br><br><b>Podatki o naročilu;</b>'); define('EMAIL_TEXT_SUBJECT', 'Potrdilo o nakupu vstopnic'); define('EMAIL_TEXT_ORDER_NUMBER', 'Št. naročila:'); define('EMAIL_TEXT_INVOICE_URL', 'Podroben Račun:'); define('EMAIL_TEXT_DATE_ORDERED', 'Datum naročila:'); define('EMAIL_TEXT_PRODUCTS', '<b>Prireditev</b>'); define('EMAIL_TEXT_SUBTOTAL', 'Skupaj:'); define('EMAIL_TEXT_TAX', 'DDV:'); define('EMAIL_TEXT_SHIPPING', 'Dostava:'); define('EMAIL_TEXT_TOTAL', 'Za Plačilo:'); define('EMAIL_TEXT_DELIVERY_ADDRESS', '<b>Naslov za Dostavo</b>'); define('EMAIL_TEXT_BILLING_ADDRESS', '<b>Naslov za Plačilo</b>'); define('EMAIL_TEXT_PAYMENT_METHOD', '<b>Način Plačila</b>'); define('EMAIL_TEXT_ZAKLJUCEK', 'Skladno s Pogoji nakupa, Vam bomo vstopnice poslali še isti dan, če so le-te bile naročene do 14:00 ure delovnega dne, oz. v kolikor ste izbrali Osebni Prevzem, Vas le-te čakajo na našem sedežu 2 (dva) delovna dneva!<br><br>V Uredništvu Vstopnice.com Vam želimo obilo užitkov na prireditvi, ko pa se Vam bo ponovno zahotelo obiska kakšne prireditve, se pa le spomnite na nas!<br><br>S spoštovanjem<br><br>Uredništvo Vstopnice.com'); define('EMAIL_SEPARATOR', '----------------------------------------'); define('TEXT_EMAIL_VIA', 'via'); ?>
ampak nimam teh v uporabi, ker imam en contribution, ki pošilja HTML mejle ven in imam besedilo čisto drugače postavljeno z mnogo drugimi podatki ..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
samo obliko lahk rihtas pa v catalog/checkout_process.php ... in pazi če imaš secure server, moraš popravljat ta fajl na secure serverju .. ne na navadnem. Ta fajl se uporablja iz secure serverja
hvala za vse ampak mi je zmankalo idej zakaj mi outputa:
Plačilo po predračunu
Address
Country
Plačilo po predračunu
Address
Country
Jaz vas imam dovolj. Ko lepite kodo stisnite gumb predogled preden stisnete pošlji, prepričajte se, da ne razteguje okna. Če opazite, da ga je raztegnilo prosim popravite kodo, da ga ne bo več raztegovalo. ZA mero vzemite 1024x768px ločljivosti.
hmm .. a si nastavil čist osnovne podatke v admin/ configuration/ MY Store?
bluphenix: res ne vem kaj tebi razteguje .. tudi ko dam resize na tvojo željeno ločljivost mi vse pokaze brez horizontalnega sliderja .. dam sliko?
To je bil problem nisem imel nastavljeno in po nesreci sem kopiral nekaj v moneyorder.php in mi je narobe outputal tudi zarad tega :)
Hvala :)
Hvala :)
Zdej ne razteguje več ker sem popravil, prej sem jaz imel na 1280x1024 horizontalni scroller. Sicer pa dovolj o tem saj ni to stvar debate.
Me again
Zanima me ce se ta podatek za uro in datum spreminja v samem oscommercu ali na serverju ?
Ker trenutno mi pise " Novi izdelki za February " in ura je tudi 01:19:52 ..ameriski server tak da se nebi cudil ce to ni na samem serverju.
Aia uporabljam pa cpanel ce slucajno kdo ve ce je treba tu kaj spremeniti "mogoce"
Zanima me ce se ta podatek za uro in datum spreminja v samem oscommercu ali na serverju ?
Ker trenutno mi pise " Novi izdelki za February " in ura je tudi 01:19:52 ..ameriski server tak da se nebi cudil ce to ni na samem serverju.
Aia uporabljam pa cpanel ce slucajno kdo ve ce je treba tu kaj spremeniti "mogoce"
BoBr ::
Živjo, pridružujem se grupi OSC veselih uporabnikov
No ja sem bolj svež in se še trudim napedenat trgovino do konca.
Lugi:
- Uro ti pomojem zezne nastavljena lokacija OSC strežnika - admin>konfiguracija>my store>country
Nisem 100% prepričan ker sam prikaza ure ne uporabljam.
- Datum v lokalnem jeziku sem opazil da se prikazuje z footer.php, konkretno z funkcijo strftime. Igram se z opcijo setlocale pa mi še ni ratalo Če komu prej rata naj pove...
No ja sem bolj svež in se še trudim napedenat trgovino do konca.
Lugi:
- Uro ti pomojem zezne nastavljena lokacija OSC strežnika - admin>konfiguracija>my store>country
Nisem 100% prepričan ker sam prikaza ure ne uporabljam.
- Datum v lokalnem jeziku sem opazil da se prikazuje z footer.php, konkretno z funkcijo strftime. Igram se z opcijo setlocale pa mi še ni ratalo Če komu prej rata naj pove...
Also known as "Intel-aš".
glede oblike in jezika datuma, ga nastavis v catalog/includes/language/slovenian.php
jaz imam takole
in imam vse datume v SLO in jeziku in formatu .. tudi uro
za vsak drug jezik pa lahko v datoteki (i.e. english.php) nastavis drugače
jaz imam takole
// look in your $PATH_LOCALE/locale directory for available locales // or type locale -a on the server. // Examples: // on RedHat try 'en_US' // on FreeBSD try 'en_US.ISO_8859-1' // on Windows try 'en', or 'English' @setlocale(LC_TIME, 'slovenian'); define('DATE_FORMAT_SHORT', '%m/%d/%Y'); // this is used for strftime() define('DATE_FORMAT_LONG', '%A, %d. %B, %Y'); // this is used for strftime() define('DATE_FORMAT', 'd/m/Y'); // this is used for date() define('DATE_TIME_FORMAT', DATE_FORMAT_SHORT . ' %H:%M:%S');
in imam vse datume v SLO in jeziku in formatu .. tudi uro
za vsak drug jezik pa lahko v datoteki (i.e. english.php) nastavis drugače
Res je tam in zdaj dela, na FreeBSD sem moral samo popravit v "sl_SI.ISO8859-2".
Sweet sem spremenil v sl_SI.ISO8859-2 in tudi dela zdaj :)
Samo ura še ni prav nastavljena trenutno kaze 16:47:10
Samo ura še ni prav nastavljena trenutno kaze 16:47:10
Zgodovina sprememb…
Imam vprašanje o mailih. Je kdo že imel težavo s trgovino da mu ni pošiljalo mailov, nobenih niti admin niti ob naročilih?
Namreč server dela, če ročno pošiljem mail preko telnet+sendmail. Očitno me nekaj zeza php ali ne vem kaj. Kaka ideja?
Namreč server dela, če ročno pošiljem mail preko telnet+sendmail. Očitno me nekaj zeza php ali ne vem kaj. Kaka ideja?
Jaz sem si pa piskušal inštalirati email invoice comtribution, ki naj bi ti polešpal maile, ki jih pošiljaš. Noče mi inštalirati baze:
Napaka
SQL-poizvedba:
INSERT INTO `configuration` ( `configuration_id` , `configuration_title` , `configuration_key` ,
`configuration_value` , `configuration_description` , `configuration_group_id` , `sort_order` ,
`last_modified` , `date_added` , `use_function` , `set_function` )
VALUES (
'', 'Email Invoice to Customer', 'EMAIL_INVOICE', 'true', 'If this flag is enabled, the HTML invoice of the
order will be sent to the customer.', '12', '0', NULL , NOW( ) , '', ''
)
INSERT INTO `configuration`
VALUES (
'', 'Default Email Template File', 'EMAIL_TEMPLATE_FILE', 'invoice.php', 'This value dictates which
template file will be used when sending the email.', 12, 0, NULL , NOW( ) , '', ''
);
MySQL je vrnil: Dokumentacija
#1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your
MySQL server version for the right syntax to use near 'INSERT INTO `configuration` VALUES ('', 'Default Email Template
Napiše mi to napako, ve kdo ki se kaj spozna sql kaj bi blo narobe? V navodilih piše, da moram narediti tole;
Execute the statements in the file ei_sql.sql to your MySql Server in order to setup the
Email Options administration values
V bistvu ne zastopim čisto tega...
Hvala, lp
saj počasi tudi moj atrgovina nastaja....
Napaka
SQL-poizvedba:
INSERT INTO `configuration` ( `configuration_id` , `configuration_title` , `configuration_key` ,
`configuration_value` , `configuration_description` , `configuration_group_id` , `sort_order` ,
`last_modified` , `date_added` , `use_function` , `set_function` )
VALUES (
'', 'Email Invoice to Customer', 'EMAIL_INVOICE', 'true', 'If this flag is enabled, the HTML invoice of the
order will be sent to the customer.', '12', '0', NULL , NOW( ) , '', ''
)
INSERT INTO `configuration`
VALUES (
'', 'Default Email Template File', 'EMAIL_TEMPLATE_FILE', 'invoice.php', 'This value dictates which
template file will be used when sending the email.', 12, 0, NULL , NOW( ) , '', ''
);
MySQL je vrnil: Dokumentacija
#1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your
MySQL server version for the right syntax to use near 'INSERT INTO `configuration` VALUES ('', 'Default Email Template
Napiše mi to napako, ve kdo ki se kaj spozna sql kaj bi blo narobe? V navodilih piše, da moram narediti tole;
Execute the statements in the file ei_sql.sql to your MySql Server in order to setup the
Email Options administration values
V bistvu ne zastopim čisto tega...
Hvala, lp
saj počasi tudi moj atrgovina nastaja....
tam v sql imas cifro 12 .. lahko, da ti to cifro zaseda ze katera druga funkcija v tabeli. To je na splošno problem pri contributionih, ker tisti ki jo je naredil ne ve kaj vse ze ima kdo in potem se te cifre tepejo med seboj .... 12 (dvakrat se pojavi) spremeni v 6789 pa bi moral delovat ;)
Zgodovina sprememb…
bobr .. naredi poizkus .. namesto, da se prijavis zahtevaj ponovno geslo .. ta funkcija isto uporablja sendmail .. če ga dobis potem je problem kje v scripti .. če ga ne dobis ti pa sendmail strajka
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eCommerce online trgovinaOddelek: Izdelava spletišč | 2018 (1521) | JanezekNovak |
» | Ne kaže mi pravilno flash bannerjaOddelek: Izdelava spletišč | 1218 (1182) | #000000 |
⊘ | OSCommerceOddelek: Izdelava spletišč | 2325 (2297) | Tody |
» | Internet trgovinaOddelek: Izdelava spletišč | 1776 (1187) | asgard2.0 |
» | oscommerce v slo (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 8364 (7179) | gregy |