» »

Srevis za avtoradio Kenvood KDC-7080R

Srevis za avtoradio Kenvood KDC-7080R

Blup ::

- Imam omenjeni radio
- crknila je prednja ploščica, kar je posledica flat kabla
- nato je crknil še cel radio
- iščem primeren servis, da ne bom plačal več kot pa nov radio

To je to :D ... če bi mi pa znal kdo pomagati pri tem bi bil pa še bolj zadovoljen!

Blup
:\

zlabo ::

Si ga že kaj odprl?

Ne še... kaj bi lahko vidu, če bi ga odpru?

Blup

Malo pogledaš če je na prvi pogled kaj zažgano, pogledaš če ti je kaka stvar sumljiva... To je pa že skoraj vse kar lahko laik naredi. Če imaš še instrument, pomeri še napajanje....
Se ti pa zelo splača ga dat kakemu frendu elektroniku da pogleda.
Iz kje pa si drugač?

LP, zlabo

telepilot ::

Se ti ob vklopu ARA prižgejo kontrolke ali da kakšen drug znak vklopa? V nasprotnem najprej preglej varovalko. Če ni črna je umrla zaradi utrujenosti ali prevelike glasnosti ob zagonu vozila.

ups na varovalko sem pa pozabil.
pa to je osnova:8) :8)

Na varovalko sm tut jst pomislu, ker je čist crknu... tut prednja ploščica se ne obrne oz je ostala odprta!
Kje pa najdem varovalko? Jo je teško najdt? Kako se vid če je crknjena?

Blup

Če ti vsa ostala svetila v notranjosti vozila delajo je najverjetneja pokojna ona varovalka ki je vezana v ARA ali pa na priklopnem kablu v razdvojljivem ohišju. Ko ohišje odpreš pazi da se ti kakšen konec neizolirane žice no nasloni na kovino. Potem boš imel temo v kabini in iskal boš še eno varovalko. Če imaš novejši ARA je najverjetneje varovalka pod kakšnim pokrovom blizu mesta kjer vstopajo žice v ARA.

Ko imaš varovalo v roki poglej skozi njo, saj je steklena. Če je žica v njej prekinjena je pač varovalka pokojna.

Kaj je ARA?

Blup

il ::

Imam podobne izkušnje. Mislim da je KDC 6090MP model. Enkrat je enostavno postal "mrtev". Nič ni bilo zažgano, varovalka zadaj ob kablih cela, napajanje do radia OK. Odnesel sem na običajni TV/RA servis, kjer so mi zamenjali flat kabel za sprednjo vrtljivo ploščico, ki je bil počen in radio dela. Strošek je bil cca. 6000 SIT.

Sam kokr jst vem je flat kabel kriv sam za to, da ne dela prednja ploščica? Al je možno, da ko se do konca prtrga crkne cel radio, ker ne dobi več signala iz ploščice?

Blup

il ::

Da, meni je zaradi flat kabla crknil cel radio.

pumaxx ::

Flat kabel imaš prekinjen. Stane cca 4k.

l.p. pumaxx

Ja ta pa fajno... pol pa sam še lohka poveste kje v LJ se da kkšnga pocen dobit k bi to naredu?

Blup

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
71063 (816) MIHAc27
»

Kako proklopim avtoradio, da ne izgubi spomina?

Oddelek: Na cesti
348664 (4967) rini
»

Kako odpreti ta smoothie maker

Oddelek: Loža
253298 (2170) mojca
»

Pomoč - nedelujoč DVD

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
11892 (735) T0RN4D0
»

Ukraden avtoradio brez ploščice?