» »

računalnik se noče ugasnit

računalnik se noče ugasnit

urshy ::

Mam en problem in ker nisem ravno "doma" v računalništvu, je to tudi vse, kar o tem problemu vem:) Nekaj časa nazaj sem dobila preko interneta kar nekaj t.i. spyware-a...No, iz neta sem potegnila (demo)verzijo Ad-aware-a SE in Spyboot. Situacija je bila OK, dokler nism šla spet na net, saj so se spywari spet pojavili nazaj, kr niti spyboot, niti ad-aware nista zagotavljala blokade (pač nista bili licenčni verziji). Problem je bil tudi to, da se kar naenkrat ni hotel ugasniti računalnik. Prišel je do tega, da je pisalo: "WINDOWS XP IS SAVING YOUR SETTINGS" in to je bilo to. Šele ko sem ga resetirala, se je normalno ugasnu. Pred nekaj dnevi sem z neta potegnila Spyware Doctor-ja in ta mi je zbrisal (za enkrat še vedno za stalno) vse spyware, tko da mi zdj ta in ad-aware pri skeniranju dasta rezultat "0 infections", kar je OK. Ampak PC se mi še vedno noče normalno ugasnit, vedno ga morm resetirat, po štirih zaporednih resetiranjih, pa mi vedno sam zažene disk-scan za vsak slučaj. Kaj bi bil lahko problem. NOD32 mi ne najde nobenih virusov, vsi antivirusni programi in spyware programi so updatani, tko da res ne vem, kje je problem.

Hvala vam za kakršen koli clue.
urshy

AnWar ::

Ja... jst ti bi tako priporocal... formatirej disk in na novo nalozi windowse, potem dej service pack1a .. nato kerio personal firewall (pozarni zid), avast (antivirus) ter ad ware professional. to v glavnem redno usposodabljej in redno pregleduj...... za konec pa diskkepper (defrag). Jst mam vse to kar sem ti nastel in nimam nobenih problemov:D Brskalnik pa uporabljaj Mozilo Firefox.

Lahko ti pa se kdo drug svetuje:D

Lp David
[Asus ROG Strix SCAR III]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AnWar ()

ripmork ::

ti je že DeeYeey lepo povedu,pa bom še jst ko se mi že glih da:) :
Adaware je super zadevca za čiščenje hroščkov,ne prepozna pa virusov ki so dosti hujša zalega.Mimogrede pohopsajo pomembne datoteke ki jih Windowsi rabijo za normalno delovanje in rezultat je zapleten in dolg ritual ugašanja računalnika:D
1)KASPERSKY antivirus daj dol in preglej sistem,to je 100%najboljši antivirus in ga priporočam...so še druge brezplačne alternativne rešitve,ki so bolj prijazne počasnejšim mlinčkom,a niso tako učinkovite.
2)če imaš winXP cd ga daj noter in preveri ali so pomembnejše sistemske datoteke še stabilne-najbrž niso več-obnovi jih kot ti piše v navodilih.
3)uporabi kak register cleaner,ki ti bo redno brisal drobne napakice v registru,ki sčasoma prerastejo v pošast-primarni krivec za počasen,len in butast računalnik ki rabi minuto da odpre mapo...jaz mam Tune-up utilities in sem zadovoljen.
4)Zaboga uporabljaj Mozillo:)) ...in pa ne pozabi na Adaware ki je zagotovo najboljši brezplačen program;)
5)Pa seveda defragmenter,mam istega kot DeeYeey in je dober-boljši kot tist v Winsih.

Tako.Če ti ni škoda reformatirat cel disk potem ga raje daj,nič pa nimaš za izgubit če slediš tem nekaj korakom razen urico ali dve časa...tako sem si jaz rešil sistem,ki je bil totalno na psu pa sem imel preveč pomembnih stvari na disku...in je šlo.Good luck:))

Zorro ::

Mogoče bi ti pomagalo, da si sistem povrneš v čas preden so se ti smet naselile v škatlo, ker je ponovno nameščanje vsega včasih lahko res mukotrpno delo. Sploh je stvar uporabna, če je do težav prišlo pred kratkim.

To funkcijo najdeš pod Start > Accessories > System Tools > System Restore (SloXP: Start > Pripomočki > Sistemska orodja > Obnovitev sistema). Ko se ti odpre okno, izbereš Restore my computer to an earlier time (SloXP: Obnovi računalnik na zgodnejši čas), nadaljevanje pa mislim, da ti ne bo predstavljajo problema.

Pa še to, novi dokumenti in pošta se ne bodo izbrisali, ostala boš le brez nazadnje nameščenih programov in nastavitve winsov. Sicer pa ti priporočam da, si pomembne stvari zapečeš na kakšen CD (ali DVD).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

AnWar ::

Ja popravljanje registrov in windowsov ni dober,,je za silo da ti dela v redu...( ce jih seveda popravis) samo nikoli ne bo ,dober delovalo dokler ne das novo instalacijo... Moje mnenje:D

Lp David
[Asus ROG Strix SCAR III]

urshy ::

Hvala za pomoč fantje, zdj mi vse normalno dela.

Lp, urshy :)
urshy


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moj RadeOn 9200PRO ne dela?? POMOC

Oddelek: Strojna oprema
7972 (852) BEGINER
»

Nafta - kdaj zmrzne

Oddelek: Loža
3010307 (9536) mali tapravi
»

Kako pa vi vzdržujete računalnik

Oddelek: Strojna oprema
281871 (1202) Tomay
»

Lastniki Gericom Blockbusterja pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
614630 (3723) snow
»

Katiro miš imate ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
524529 (3970) g0Run7

Več podobnih tem