Forum » Strojna oprema » Hitrost USB Ključkov
Hitrost USB Ključkov
miceni ::
Je že kdo testiral hitrosti USB ključkov ?
Kupil sem namreč 1GB Sandick Cruiser, High speed USB 2.0. Teoretična hitrost 480 Mbps (naj bi šlo cca 25 MB /s), meni pa zapisuje na ključek s hitrostjo 1390 KB/s. Je ta hitrost normalna ? Pričakoval sem res več. 700 mb file se tako zapisuje cca 8 min.
LP, Miceni
Kupil sem namreč 1GB Sandick Cruiser, High speed USB 2.0. Teoretična hitrost 480 Mbps (naj bi šlo cca 25 MB /s), meni pa zapisuje na ključek s hitrostjo 1390 KB/s. Je ta hitrost normalna ? Pričakoval sem res več. 700 mb file se tako zapisuje cca 8 min.
LP, Miceni
sajmon ::
Če sem pravilno preračunaval številka:
1390 kB/s = 11120 kb/s, kar je pa približno 11-12 Mb/s. To je pa že približno maksimalnemu prenosu USB 1.1. Če tvoj ključek podpira 2.0 USB je očitno problem v USB-ju na matični.
1390 kB/s = 11120 kb/s, kar je pa približno 11-12 Mb/s. To je pa že približno maksimalnemu prenosu USB 1.1. Če tvoj ključek podpira 2.0 USB je očitno problem v USB-ju na matični.
miceni ::
Isti ključek sem poskusil na asusovi a7n8x-x plošči in na phoenixovi
intel chipset 865 photon seriji. To sta relativno novi plošči, ki obe podpirata USB 2.0, Hitrost pisanja na ključek pa je pri obeh enaka: 1390 KB/s. Mogoče pa je ključek tako počasen.
ima kdo "hitrostne težave" s Sandisk Cruiser ključki ?
lp. Miceni
intel chipset 865 photon seriji. To sta relativno novi plošči, ki obe podpirata USB 2.0, Hitrost pisanja na ključek pa je pri obeh enaka: 1390 KB/s. Mogoče pa je ključek tako počasen.
ima kdo "hitrostne težave" s Sandisk Cruiser ključki ?
lp. Miceni
zile ::
To je zato ker maš FAT sistem na palčki. Sformatiraj na NTFS . V Xpjih morš dat pri diskih (policies) "optimize for performance", da boš lahko sformatiral na NTFS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
slawc ::
USB 2.0 še ne pomeni hitrosti (teoretično) do 480Mb/s. To je samo verzija specifikacije (ki npr. določa zgradbo paketkov, ki se prenašajo po vodilu).
Hitrosti določajo imena: Hi-Speed do 480Mb/s, Full-Speed do 12Mb/s, Low-Speed do 1,5Mb/s. Torej, USB naprava lahko ustreza specifikacijam 2.0 in je Low-Speed. To so recimo miške in tipkovnice. Dejstvo: USB 1.1 ima paketke definirane na tak načim, da je nemogoče dosegati višje hitrosti kot pa 12Mb/s. Mnogi proizvajalci izkoriščajo to "zmešnjavo" in zavajajo potrošnike. Torej, če iščeš hitrost išči Hi-Speed naprave in ne številk. Ampak očitno tvoj ključek ni ravno Hi-Speed.
Aja, se nekaj. Nekatere plosce imajo samo dolocene USB porte na Hi-Speed (recimo moja MSI Delta in se nekatere pri ostalih proizvajalcih), poskusi vse luknje in tudi onboard konektorje, ce nimas vseh povezanih (tako ima moja).
Hitrosti določajo imena: Hi-Speed do 480Mb/s, Full-Speed do 12Mb/s, Low-Speed do 1,5Mb/s. Torej, USB naprava lahko ustreza specifikacijam 2.0 in je Low-Speed. To so recimo miške in tipkovnice. Dejstvo: USB 1.1 ima paketke definirane na tak načim, da je nemogoče dosegati višje hitrosti kot pa 12Mb/s. Mnogi proizvajalci izkoriščajo to "zmešnjavo" in zavajajo potrošnike. Torej, če iščeš hitrost išči Hi-Speed naprave in ne številk. Ampak očitno tvoj ključek ni ravno Hi-Speed.
Aja, se nekaj. Nekatere plosce imajo samo dolocene USB porte na Hi-Speed (recimo moja MSI Delta in se nekatere pri ostalih proizvajalcih), poskusi vse luknje in tudi onboard konektorje, ce nimas vseh povezanih (tako ima moja).
LP,
Slawc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slawc ()
neoto ::
Pa namesti si driverje za ploščo, da ti bo podpirala usb 2.0 (vsaj pri gigabyte ga7... je tko)
Tugo ::
Ravnokar sem stestiral Traveling Disk na USB 2.0.
Prenos tak, da bi... ah ne bomo grdo pisal tuki :)
Prenašal sem 202M velik fajl in ga je posnel v dobrih 4 minutah. Na FATu!!! Probam še NTFS, kot je bilo prej opisano in dobim... isto.
Da pa ne bo kdo težil glede mojega USBja, naj povem še tole... Prenos v obratni smeri (iz kljucka na disk) je bil cca 4M/s (45 sekund).
toliko o mojih izkušnjah!
lp, T.
Prenos tak, da bi... ah ne bomo grdo pisal tuki :)
Prenašal sem 202M velik fajl in ga je posnel v dobrih 4 minutah. Na FATu!!! Probam še NTFS, kot je bilo prej opisano in dobim... isto.
Da pa ne bo kdo težil glede mojega USBja, naj povem še tole... Prenos v obratni smeri (iz kljucka na disk) je bil cca 4M/s (45 sekund).
toliko o mojih izkušnjah!
lp, T.
neres ::
Jah... flash diski imajo različne hitrosti, tudi če so vsi 2.0. En link.
Jaz sem pred kratkim nabavil Lexar JumpDrive 256MB in mi dela še kar v redu. Za posnet iz prenosnika(4200rpm) gor 150MB fajl mi rabi dobrih 10 sekund (FAT32). Mislim, da gre v drugo smer počasneje, nisem pa prepričan, bom še enkrat preizkusil.
Je pa hitrost prenosa preku USBja odvisna tudi od tega koliko programov imaš vklopljenih, koliko je obremenjen procesor itd.
Jaz sem pred kratkim nabavil Lexar JumpDrive 256MB in mi dela še kar v redu. Za posnet iz prenosnika(4200rpm) gor 150MB fajl mi rabi dobrih 10 sekund (FAT32). Mislim, da gre v drugo smer počasneje, nisem pa prepričan, bom še enkrat preizkusil.
Je pa hitrost prenosa preku USBja odvisna tudi od tega koliko programov imaš vklopljenih, koliko je obremenjen procesor itd.
neres ::
Samo da se popravim: fajl je 80MB in rabi 10 sekund za posnet na USB flash in 5 sekund iz USB flasha na trdi disk. Torej je hitrost 8MB/s zapisovanja in 16MB/s branja, kajne?
Z NTFS rabi lahko ene pol sekunde manj.
Z NTFS rabi lahko ene pol sekunde manj.
Tomay ::
Pri večini (beri vseh) flash diskih je tako da berejo hitreje, kot pa pišejo. Tako pač je.
Voodoo 4Ever
Boeing ::
Na flash drive ne boš nikoli pisal hitreje kot toliko, kolikor dosegač zdaj... se pravi realnih 10mbit.
Flash enostavno ne dohaja oz. pač dela s takšno hitrostjo, in to je zaenkrat to.
Jebiga, nategnili so to :)
Flash enostavno ne dohaja oz. pač dela s takšno hitrostjo, in to je zaenkrat to.
Jebiga, nategnili so to :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
hakul ::
Tut js imam probleme z Z-Cyber (zoltrix) USB kljucem Q-Stick.
na njihovi strani pise da zadeva bere s hitrostijo 8MB/s in zapisuje s hitrostijo 7MB/s.
" With its ultra high speed at 8MB/s reading and 7MB/s writing, you will save your valuable time for other important task."
Ne vem v cem je fora da meni zapisuje zelo pocasi (pod 1MB/s, medtem ko bere normalno s hitrostijo 8MB/s.
na njihovi strani pise da zadeva bere s hitrostijo 8MB/s in zapisuje s hitrostijo 7MB/s.
" With its ultra high speed at 8MB/s reading and 7MB/s writing, you will save your valuable time for other important task."
Ne vem v cem je fora da meni zapisuje zelo pocasi (pod 1MB/s, medtem ko bere normalno s hitrostijo 8MB/s.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hakul ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri USB ključ kupiti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 32221 (19134) | Izi |
» | Priklop zunanjega diskaOddelek: Strojna oprema | 3865 (3118) | Stoyc |
» | Razširitev "rama" na USB ključ (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5276 (4021) | faca9 |
» | Full speed USB ni Hi-speed USB?Oddelek: Strojna oprema | 1895 (1809) | mrbungle |