» »

ms-dos program in šumniki

ms-dos program in šumniki

mazi42 ::

Lep pozdrav in srečno novo leto vsem.

Prosil bi vas za pomoč pri nekem starem programu iz leta 92. Prvotno je bil pisan za 286 mašine na osnovi YUASCII tabele. Zadnja verzija je iz leta 95 in deluje brez problemov tudi v winxp vendar brez šumnikov. Ima kdo kakšno idejo, kako bi se to napako dalo odpraviti.

Hvala lepa
mazi42

karafeka ::

Če ti bo stran kaj pomagala. Samo če program zaganjaš v XP-jih moraš namesto autoexec.bat uporabljat autoexec.nt ter config.nt v /windows/system32.

mazi42 ::

Hvala za odgovor.
Vem za autoexec.nt in config.nt vendar stvar ne deluje. Žal mi tudi tvoj link ne pomaga. Sploh ni pomemgno katero kodno stran uporabim, tudi če je cirilica, črke in znaki za šumnike so vedno enaki. Bom vrjetno moral narediti novo particijo (FAT ali FAT32), da pa ne bom vsega skupaj ponovno inštaliral bom zaganjal računalnik iz zagonske diskete za win95.

Razen če nima še kdo kake druge ideje.

Lp, mazi42

SasoS ::

Sam Win98 ti ne bo pri tem nič pomagal. Praviš da je program v YUASCII kodi tabeli? To je bil namreč star trik da so na angleški tipkovnici (kodna stran 437) zamenjali nekatere redko uporabljene znake z šumniki (zato je včasih nekaterim pisalo C:Đ). Ta kodna tabela NI ista kot kasnejša "uradna" 852, zatorej ti tisti device in keyb ne bo nič pomagal. Poišči, zraven programa je sigurno kak vgayu.com ali nekaj podobnega. Naredi bat datoteko ki ti najprej naloži to, potem pa požene tvoj program in sprobaj šumnike.

borchi ::

two words: vgaload, kbcherr - to bo delalo pod dos-om (predvidevam, da je zadeva taka kot je rekel SasoS)
v winXP pa boš rabu en font, ki ima namesto @{}[]~^... čćšđČĆŠĐžŽ. če se ti da, ga nrdiš sam. al pa ti ga pošljem jutri (ga nimam trenutno pri roki). dej mail, ker ga ne bom tu postal, ker ne vem kdo je avtor fonta.
l'jga

mazi42 ::

borchi: O to bi blo super. Hvala. Moj mail. Če ne prosim preveč, bi te prosil še za kratka navodila kako to pisavo spravt v program. V dosu nisem ravno doma.

Najlepša hvala.

mazi42

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mazi42 ()

borchi ::

jutri!
l'jga

borchi ::

chk yr email ;-)
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 2000 in clipper

Oddelek: Operacijski sistemi
141858 (1682) primozb2005
»

PROBLEM: 16-bitni podsistem programa Windows xp

Oddelek: Operacijski sistemi
51773 (1704) D3JVID
»

Problem pri zagonu programov

Oddelek: Pomoč in nasveti
221471 (1184) ToniT
»

Problem s starim dos programom v XPjih

Oddelek: Pomoč in nasveti
51224 (1112) ToniT
»

Win2000 in kodna tabela 437(Yutipke)

Oddelek: Pomoč in nasveti
52307 (2209) borutzi

Več podobnih tem