» »

Atest

Atest

poweroff ::

Upam, da to sodi sem.

Zanima me, kako poteka atestiranje telefonskih aparatov, oz. kje je mogoče dobiti dokumentacijo atestiranja. Kolikor vem, pri nas veljajo evropski atesti. To je tista oznaka CE, pa številka, ne?
Verjetno mora uvoznik neke naprave dokumentacijo, ki dokazuje, da je bil atest opravljen dostaviti nekemu državnemu organu?

Zanima me, kdo ima to dokumentacijo in ali je mogoč vpogled vanjo. Pa če obstajajo kakšna pravila na podlagi katerih se izvaja evropski atest (se pravi kaj vse je treba preveriti). Konkretno me zanima za mobilne telefone.
sudo poweroff

Highlag ::

Za CE mora hraniti dokumentacijo na ozemlju EU proizvajalec oz. njegov distributer.

Kako gre točno z testiranjem telefonov ne vem. Za električne naprave skrbiti dve direktivi : 73/23 za varnost ter 89/336 za EMC kompatibilnost. Pod ti dve direktivi pade množica EN standardov, ki pokrivajo cel spekter električnih naprav. Točno katerim mora tvoja naprava ustrezati, je najbolje poizvedeti pri certifikacijskem laboratoriju, ki certificira tvojo napravo.

Drugače je pa z CE znakom tako. CE znak se zahteva na vseh izdelkih, ki so v prodaji v EU. Ni pa nujno, da je izdelek preverjen z strani tretje osebe. Ustreznost lahko garantiraš ti sam, samo moraš skladnost ob zahtevi neke tretje osebe tudi znati dokazati, saj si drugače kriv za kakršno-koli škodo, ki jo tvoja naprava naredi. Torej ti ne uidejo tudi odškodninske tožbe.
Never trust a computer you can't throw out a window

poweroff ::

Se pravi, recimo, da imam Siemens aparat, se moram obrniti na Siemens, da mi posreduje dokumente o atestu, ali pri certifikacijskem labolatoriju (kje se ta nahaja?)?
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prazne plinske jeklenke

Oddelek: Loža
175129 (4282) WhiteAngel
»

Igrača pretovrjena na RC

Oddelek: Loža
71677 (1249) msjr
»

Luči na dotik se same prižigajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7016859 (14807) St235
»

So mi dali ohišje z napako?

Oddelek: Strojna oprema
374710 (2983) solatko
»

CE certifikat na kitajskem

Oddelek: Pomoč in nasveti
224637 (3628) errhec

Več podobnih tem