» »

So mi dali ohišje z napako?

So mi dali ohišje z napako?

radmannsdorf ::

Pred slabim letom sem kupil računalnik. Ohišje je LC-Power ATX 7024B.
Zdaj pa sem montiral čitalec kartic in izrez na ohišju noter je tam kjer pač je, zunanja blenda pa se ne sklada s to odprtino.
Višje odprtine 5,25 pa noter nimajo ležišča za to.
Ali lahko uveljavim garancijo in zahtevam drugačno ohišje? Ker je komp dokaj nov, mi gre na jetra da bi mel kar tako, brez blende.


  • zavaroval slike: Mavrik ()

Engineer_ ::

ali pa kupi čitalec kartic za v dvd luknjo

http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...

radmannsdorf ::

ma ne, nebom dajal 30€ za tole, če je mogoče ohišje z napako. če sem ga plačal, more bit tako kot je treba :)

BorutK-73 ::

To pa ja sam narediš iz kartona in črno nalepko čez.

radmannsdorf ::

bom poslal mail da vidim kaj bodo rekli. ne bom iz kartona delal če je vse še v garanciji in ni tko kot bi moralo bit.

boogie_xlr ::

Vsekakor fail design.

eatinggrin ::

Presenečen nad kvaliteto LC Power izdelkov :))

Janac ::

eatinggrin je izjavil:

Presenečen nad kvaliteto LC Power izdelkov :))


Tole je pa pravo nasprotje od njihovih napajalnikov.

mat xxl ::

Odžagaš spodnji del, in prilepiš gor + malo kita + ena nalepka .... Ja od ohišij za malo denarja ne pričakuj preveč.

Furbo ::

Ali pa uporabiš distančnike za iz 5,25" na 3,5" če se kdo še tega spominja. :D
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

radmannsdorf ::

vse to štekam, ampak če se kupi ohišje k ma vse to, zakaj bi žagal pa dokupoval neki..... pol ga bom pa v garancijo prnesu zarad česa drugega, bodo pa sikali kaj sm naredu pa da je to razlog za kakšno čist levo napako. nene :)

Duhec ::

Zakaj pa blendo daješ dol? Pusti jo na ohišju in skozi porini čitalec. Vsaj včasih se je tako montiral flopi ali zip drive. :)
http://blackbird.si/

toplakd ::

Mogoče pa 100% v blendo paše samo proizvajalčev čitalec kartic in ne zagotavljajo podpore za "third party products".

radmannsdorf ::

Duhec je izjavil:

Zakaj pa blendo daješ dol? Pusti jo na ohišju in skozi porini čitalec. Vsaj včasih se je tako montiral flopi ali zip drive. :)

poglej slike zgorej, pa boš videl da to ne gre. ker blenda zgleda lepa, lepo na sredini ma odprtino, ohišje notr ma pa zamaknjeno, in ne paše skup. notranja odprtina je prenizko.

@toplak, ampak potem bi tud njihov čitalec bil noter "pod kotom". notranje vodilo in notranja stena sta čist supr narejena, le zunanja blenda ima odprtino previsoko gor. čudno res.

Zgodovina sprememb…

Vzdevek ::

radmannsdorf je izjavil:

vse to štekam, ampak če se kupi ohišje k ma vse to, zakaj bi žagal pa dokupoval neki

Zato ker si kupil ceneno ohišje.

In ne to ne moreš uveljavljat pod garancijo, ker ni napaka. Je pač fail design... Drug čitalec ali pa boljšo ohišje.

radmannsdorf ::

Računalnik je bil kupljen v Anni, kot komplet. Sej mi je žal.
Če je fail, je napaka. Ni tako kot bi moralo biti. Sej avtomobile tud nazaj na servise kličejo če imajo fail bremze :)

Duhec ::

Aha, na zadnji sliki je viden problem.
Če ti ne bodo upoštevali reklamacije naj ti vsaj gratis dajo reducirno okovje iz 5,25" na 3,5" za čitalec, da ga vstaviš nadstropje višje.
http://blackbird.si/

radmannsdorf ::

ja tole bi bla rešitev. sem zdej pisal najprej direkt na LC power, da vidim kaj bodo rekli.

solatko ::

To je rezultat tega, da naši sestavljalci PC-jev za ohišje ne dajo več kot 20€ z napajalnikom vred. Vzamejo najcenejši crap, ki se ga dobi na trgu, potem pa to ponujajo kot superduper mašine.
Nesi na Anni in naj ti zmontirajo čitalec.
Najpametneje narediš, če nabaviš novo ohišje in preložiš celoten sistem, saj to, kar imaš ne zagotavlja niti solidnega hlajenja, tihega delovanja in kolikor toliko ureditve kablovja.
To ohišje ima konstrukcijsko napako in so ga kot takega tudi prodajali (za par $, z napajalnikom vred).
Nepoučeni kupci pri nas, tako kupijo vse kar je na prodajnih policah.
Danes skoraj nihče več ne kupuje ohišij, ki imajo napajalnik zgoraj in so poleg tega še brez USB 3 priključkov.
Delo krepa človeka

=Exceed= ::

Huh solatko, nebi se mogel bolj motiti:)

Mogoče res, če te dobijo v trgovino ali pa so tako imenovani garažni sestavljalci, ti lahko prodajo kar hočejo. Zakon pa veleva, da morajo biti na WEBu ponujeni PC-ji atestirani, skladno s SLO standardi o sestavljenih računalnikih. Smo imeli na testu tudi nekaj bolj odmevnih znamk ohišja, ki so gladko malo padla na testu. Podrobno v ta test ne bom šel, je pa to pomenilo za znanega SLO sestavljalca enostavno preveč dela in so iskali druge alternative. Torej, PC-ji ki se prodajajo pri znanih sestavljalcih so zaradi strogega inšpektorskega nadzora narejeni kot je treba.

Če bi ta PC nesel, kjer si ga kupil in pri njih mogoče vzel še čitalec kartic bi ti ga, ker predvidevam, da je še v garanciji, vgradili brezplačno. V tem primeru bi seveda videli napako ohišja in rešili "po svoje". Seveda bi bil o tem obveščen:)

se pa lepo vidi, kako pri ANNI-ju vgrajujejo SSD-je. Dva vijaka sta dovolj, pa še za nosilec 2,5-5,25 prihranijo:):):)

radmannsdorf ::

exceed, ssd sem vgradil sam, tako da tista dva vijaka sta moje delo:>
sem pa dobil mail nazaj od LC power in so mi rekli naj vgradim višje v 5.25 režo. sem jim odpisal da pač čitalec ne more kar viset v zraku in če mi lahko pošlejo free nosilec. bomo videli. očitno bo res treba novo ohišje.

huelz ::

Edina napaka je tukaj tvoja, kaj pa si kupil LC ohisje :P

@=Exceed= ti pa ne sanjaj o ne vem kakih atestih (ker ja, po tvoje je LC powah top sit roba), ki so pri nas samo se ena birokratska cvetka za polnit proracun in jebat male firme, ki si tega ne morejo privoscit.
Al pa mi povej, zakaj v nemciji identicen atest stane 50 eur, pri nas pa koliko ze?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huelz ()

=Exceed= ::

Nikjer nisem rekel, da je top shit - malo pretiravaš;) Povedal sem samo dejstvo, da tudi ohišje za 70€+ ni povsem ustrezno za pridobitev certifikata.

In zakaj naj bi sanjal? Niti ne. Anni, PCPLUS, PCX in Mega.je so trenutno vsi certificirani prodajalci v SLO sestavljenih PC-jev.
Žal testi DE in AUT ne pokrijejo vseh z zakonskih določil, drugače bi vsi testirali zunaj. Aja...pa sanjaj o 50€ v tujini. Je tudi tam mnogo več. Da ne omenim težav ob samih testih in zavračanjih in potrebnih ponovnih obiskih. Požreš ponos, upaš na čim boljšo prodajo in greš v zelo drag atest.

V glavnem radmannsdorf, upam, da dobro rešiš tole LC naštancano "skropucalo". Piši še Anni-ju, sigurno bodš dobil 5,25 adapter za vgradnjo tega čitalca.

fosil ::

Saj to je znano da so ti testi birokratsko skropucalo, ki nimajo veze s kvaliteto.
Ampak očitno trenutno stanje velikim podjetjem ustreza, mali pa nimajo dosti vpliva.

Če bi imeli ti testi res kaj veljave, bi morali sedaj mastno oglobiti tistega, ki je certificiral računalnik s takim ohišjem.
Hkrati bi mu morali tudi vzeti pooblastila za dajanje certifikatov.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

mzakelj ::

Ohišje mora biti 100% neglede na ceno. Je pa konec koncev samo pleh. Ok razumem da se kupi neko super duper ohišje, vendar važno je kar je noter. Mora pa padit noter b.p. v ohišje. Sem jih nekaj zreklamiral na pcx in zmerom brez problema ker so vredu serviserji. Ne komplicirajo, vsaj meni. Mogoče je to ker se človeško pomenim z njimi in jih ne naderem prve dve sekundi pogovora kak drek prodajajo. Lepa beseda seže v deveto vas.

solatko ::

=Exceed= - Glede na to, da se motim, mi povej zakaj se vsa ohšja iz certificiranih (pri nas), predvsem znamk haddy ali nekaj podobnega in LC POWER, pri računalnikih naših sestavljalcev, praviloma pričnejo, praktično razpadati v enem do dveh let delovanja (govorim o stikalih, vtičnicah za slušalke in mikrofon) in, da še nisem videl pri nas sestavljenega računalnika, pri katerem bi bilo ohišje z napajalnikom, v maloprodaji, vredno več kot 40€.

Seveda boš z veseljem razložil tudi katera ohišja znanih proizvajalcev, na testu za slavni CE niso šla skozi, če ne morejo na evropsko tržišče brez tega administrativnega dodatka (po tvoje smo mi bolj pametni, kot večina evropskih držav ali pa imamo pri nas prirejeno zakonodajo za nekaj večjih trgovcev).

Vsekakor na slovenskih policah ne sme biti izdelka, uporabnega v elektroniki brez CE nalepke.
Delo krepa človeka

toplakd ::

Pri nas je žal marsikje tako da kdor "maže" ta vozi.

=Exceed= ::

Solatko, problem teh sestavljenih PC-jev je še vedno cena. In normalno se išče najbolj ustrezen komplet za volume prodajo. Zakaj bi nekdo vložil konkreten znesek denarja v test sistema z ohišjem 100+€, če bo prodal samo 10 kos? Nima smisla. So pa seveda ta poceni ohišja bolj na udaru, saj jih toliko v obtoku. Drugače pa je PCX imel v preteklosti Chieftec sistem, Mega.je računalniki imajo v svoji Gaming liniji Xigmatek, v čisto novi pa kolikor sem videl Antec, kar pa že spada v tvojo anti degrading skupino:)

Se tudi najde Corsair, Thermaltake ipd. ki so šlampasto narejeni (BTW, to niso ta omenjena ohišja, ki so bila neustrezna za test). Samo o teh, če bo kaj narobe (pa naj bo napajalnik, ohišje) ne bomo na veliko razglašali, kot bi če bi bil problem v LC-powerju (kot recimo kupec novega Audia ne razglaša o nenapovedanih obiskih servisa, kupec Forda pa trobi za vsakim vogalom:)) mogoče pretiravam...

Verjetno si seznanjen o poteku preverjanja ustreznosti PC-ja na SIQ? Potem veš, da v postavljenem ohišju, ki ni bil blizu laboratorija tisti CE ne pomeni popolnoma nič. Kot samo ohišje pa naj ga veslo ima.

BorutK-73 ::

Jaz še imam kar ohišje od Chip-a ki je staro skoraj 10 let. Stabilno, skoraj nič plastike razen sprednja maska.

solatko ::

=Exceed= - Ni mi znan primer, da bi ohišje povzročalo kakršne koli nepravilnosti, ki jih zajema CE certifikat.
Ohišje pač deluje ali pa ne. Druga stvar so napajalniki, ki pa na EU trgu nosijo to nalepko pa vseeno včasih kakšen povzroča motnje na drugih napravah ali pa kak ventilator, vendar se da vse to zamenjat v času garancije.

Če se lotiva cene in komponent v teh mašinah je približno takole - maloprodajna cena posamičnih komponent X 3.
To pa se mi vseeno zdi zelo velik nateg, nepoučenih (priložnostnih) kupcev.
Sem sicer zasledil nekaj primerov PCX računalnikov, katerih za to ceno nebi mogel sestaviti nihče, v večini primerov (gledam drobnoprodajne cene, ne nabavne, ki so precej nižje) pa je samo ena od komponent vredna svojega imena, vse ostalo pa nebi vgradil najhujšemu sovražniku.

Kar se tiče šlampasto narejenih brand name komponent in njihove kvalitete, je pa rek - kolikor denarja, toliko muzike, se pa najcenejši vsaj razpadajo ne (govorim o ohišjih od 35€ naprej, brez napajalnika).

Praviloma se v urejenih tržnih državah, preverja naprave, katere sestavni deli niso opremljeni s to nalepko in se mora testirat izdelana mašina, ne testira pa se sestavljen računalnik iz preverjenih delov, saj za to ni nikakršne pametne potrebe, razen onemogočanja sestavljanja in prodaje računalnikov, malim, neodvisnim sestavljalcem.

Zanimivo je, da lahko vsak nabavi sestavne dele v drugi državi, sestavi tam in komplet izdelek proda na našem trgu, brez te nalepke, v domači trgovini pa tega ne moreš storit.
To so politični absurdi, ki z varnostjo in ustreznostjo določenega izdelka nimajo nikakršne zveze, služijo pa za dodaten zaslužek določenih firm in pridobitev monopolnega položaja na trgu.
Delo krepa človeka

radmannsdorf ::

Evo dobil še drugi odgovor z LC power.
Dne 27/08/2014 16:02, piše Service:
"> Hello,
> can you send my your exactly address?
> I will send you chassis for this case.
> Best Regards
> Monika Jaeger"
Če rata, so kr pridni :)

=Exceed= ::

In skupek teh komponent pa predstavlja nov proizvod, ki pa že deluje čisto neodvisno od posamezne komponente. CE niti ni problem. Problem so elektromagnetne motnje in sama prevodnost ohišja...mah pustimo. Vse je res kot praviš. Pač našli so še nekaj, kjer lahko dobijo dodaten zaslužek. Vseeno pa lahko vsak garažar sestavi PC po želji, le ta ne sme biti v takem namenu predstavljen.

V "zaslužek" posameznih trgovin se pa nebi spuščal. Verjetno tudi ti ne delaš brezplačno, kajne? :)
V tem času pa v SLO, vsaj po netu, niso nateguni. Res ne moraš več biti. Box moveinga je konec že praktično 10 let:)

radmannsdorf - samo, da se bo rešilo

mzakelj ::

CE drugače pomeni tudi China Export, tako da vsaka nalepka CE ni to da je certificirana. Ampak če pride z kine potem pogledajo : aha ima CE oznako dobro je. :)

solatko ::

=Exceed= - Z sestavo CE komponent, delujoča zadeva ne more biti v nasprotju s tem standardom. Če pa kakšna komponenta od 1000+ proizvaja motnje, pa tudi na testu ne ugotovijo, saj se ne preverja vsaka naprava, temveč od enakih, le ena. Zato nehaj nabijat - gre enostavno za zlorabo predpisov in privatne interese (enako je homologacija na vozilih, ki so v redni prodaji v D, A, I....).
Povej samo za eno napravo, ki je imela 10+ vgrajenih komponent z CE nalepkami, da je na testu padla ali pa je bila celo izločena iz prodaje - samo eno.

Zadeva je pač taka, da je bil ta predpis že dolgo v veljavi, vendar ni bilo ustreznega laboratorija za ta preverjanja, potem pa si je firma v SLO to uredila, saj so situacijo poznali in s pravim lobiranjem, so prišli v zakonske ovire in si zagotovili zaslužek.

mzakelj - Za CE nalepko odgovarja proizvajalec, v primeru, da proizvaja motnje, mora to proizvajalec odstranit ali izdelek zamenjat.
Delo krepa človeka

borut_p ::

mzakelj - CE znak že je tudi china export vendar je oblika znakov dovolj drugačna, da se vidi razlika

GALINTECH ::

Varljiva razlika :)

http://galintech.si/

blackbfm ::

se pa lepo vidi, kako pri ANNI-ju vgrajujejo SSD-je. Dva vijaka sta dovolj, pa še za nosilec 2,5-5,25 prihranijo:):):)


kok pa rabiš, 10 vijakov za fiksirat tist ubogi ssd plošček? al kar zašvasat na ohišje, zihr je le zihr

solatko ::

Saj ne rabiš nobenega vijaka, zaradi svoje teže lahko plava v ohišju na dratih>:D.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nove komponente v staro ohišje

Oddelek: Strojna oprema
415537 (4336) MIHAc27
»

Nakup po želji sestavljenega računalnika v Sloveniji ne bo več možen! (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
554114365 (93219) BlueRunner
»

anni - briljant

Oddelek: Kaj kupiti
111367 (1118) AndrewSmith
»

OHŠJE!!???

Oddelek: Kaj kupiti
101070 (781) Han

Več podobnih tem