» »

Nov članek: urejanje napajalnih kablov

Nov članek: urejanje napajalnih kablov

Slo-Tech - Že dolgo opažamo trend, da industrija, ki proizvaja računalniške komponente, včasih pokuka v peskovnik entuziastov (spomnite se okroglih IDE kalbov). Vsak, ki vsaj enkrat tedensko odpre stranico ohišja in stika po komponentah ve, kako so lahko neurejeni napajalni kabli moteči. Zadnje čase opažamo, da že izdelovalci najboljših napajalnikov uredijo kable oziroma celo omogočijo odstranitev neuporabljenih (redki so tisti, ki bi imeli zasedenih vseh 10 Molex priključkov). Za vse tiste, ki takih napajalnikov še nimate, je Samo Cerkovnik spisal članek o tem, kako se vse kable lično obleče in tako omogoči boljši pretok zraka. Pa tudi izgled ni od muh.


Za obsežnejše komentarje še tema na forumu.

13 komentarjev

Pyr0Beast ::

Jst kable samo cvikam, je pa članek zelo v redu. :))
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Jeebs ::

V čem je poanta tistih termo božirk?:)
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jaka83 ::

Termo bužirke vse skupaj stisnejo, da se stvar ne premika. Jst sm na svoj napajalnik dal kar samo termo bužirke čez vse kable, pa zgleda ful sexy. Sicer je res, da sm se dokaj namatral, da sm vse kable dobil skozi tako dolge termo bužirke, ampak se je splačalo.

lorenz ::

Nekaj takega bi lahko naredili ze proizvajalci napajalnikov po defaultu , ceprav razen malo vecje urejenosti ni nekih prednosti.

Drugace pa si lahko na http://www.apple.com/powermac/design.html pogledate kako zgleda urejena kista , kjer ni kablov ampak se komponente samo stekajo. ( ok eno par jih se je ampak so tako dobro spelani/skriti kot da jih ni) desno spodaj je primerjava z pc kisto .Resda nekaj proizvajalcev (compaq...) hoce kopirat ta koncept samo jim ne uspeva tako dobro .

Upam pa da ne bo tudi tukaj tako kot pri Hi-Fi -ju ko nekateri mislijo da oblika in izgled kabla vpliva na delovanje ne pa elektricne lastnosti. Bolj pomembno je pri PC-ju recimo da so IDE ,SATA ,grafika kabli opleteni oz. imajo zascitni plasc (Alu,Cu...) ki je ozemljen.

bf4ed ::

Saj jaz si bom, ko bom mel čas, zamenjal žice iz zapajalnika z kabli. Če znate kaj je razlika.:D Boljše od termo skrčk.>:D

Saj to bi lahko vsi napajalniki imeli, ne pa žice.;((

AtaStrumf ::

Lahk bi se mal bolj potrudili s člankom, ker nič ne piše kje in za koliko denarja se dobijo stvari (morda ima prste vmes spet kakšna slo-tech protioglaševalska politika), edino tako BTW je omenjeno da:

Za to predelavo sem porabil štiri Molex konektorje (cena 100 SIT), cca 30 cm termo bužirke (brez cene), cca 4 metre 6 mm bužirke (brez cene)in pa seveda 2 uri svojega prostega časa. Del orodja mi je posodil bratranec, tako da s tem nisem imel dodatnih stroškov.

PEK- ::

Lihkar sm nabavu napajalc tak k ma to ze spet. pa se zlo tih je :)
To ni slaba zadeva... sam ga sicer se nism tako lepo spel da se nobenga kabla ne vidi, ker kmau nameravam zamenat plato ...

Napajalnik je pa tale --> http://www.cooling-station.de/index.php...

BluPhenix ::

Mene zanima, kje si dobil črne molex konektorje za 100 sit?

Jaz tako stvar nameravam naredit že dolgo, ampak ne najdem molexov .....

njok ::

Glej glej, moj napajalnik! :>

No ja, zdaj je rahlo drugacen. Ker mi vse tiste barve niso bile vsec sem kabel, ki pelje do maticne in plave termo buzirke posprejal v crno, P4 power in se en kabel sem oblekel na novo. :)

egomez ::

Kje pa se dobijo te navadne bužirke(ne termo)?

GUFY ::

Hvala za pohvale, za cene bužirk pa mi lahko pišete na ZS.

AtaStrumf ::

Kaj pa je to taka skrivnost 8-O???

njok ::

Okrog 500 SIT/meter.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi s pekači.. ali s softwarom... gre za DVD PEČKE :)

Oddelek: Pomoč in nasveti
101217 (1026) GTi
»

Katerikoli disk je označen kot D: dela sranje??????

Oddelek: Pomoč in nasveti
6808 (673) ~Speed
»

Nakup napajalnika za dolgi rok (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
503956 (3321) ekseR
»

Tagan 480W problem z 12v linijo?

Oddelek: Strojna oprema
191561 (1253) mare87
»

Tipkovnica

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
281443 (1097) segi

Več podobnih tem