» »

Problemi s pekači.. ali s softwarom... gre za DVD PEČKE :)

Problemi s pekači.. ali s softwarom... gre za DVD PEČKE :)

BaTeMaN ::

Ojla.

2 leti nazaj.. sem imel TEAC pekač(ide), ki je delal velik sranja namreč pol DVDjev je romalo v smeti, ob branju foruma in prebiranju reviewec sem kupil NECa(ide). Ki je delal nekaj časa ok, a na 80% medijev ni želel pisat in snemanje je prekinjal na določenih %... brez razloga.
Znova sem menjal kake 3 mesece nazaj za veleopevanega samsunga (sata)... ki je prav tako alergičen na večino dvd znamk, ima rad traxdata, kar ni pravilo... včasih TDK včasih verbatin...

zelo rad pa snemanje prekine med 60 in 80% in peče kot bi delal loop na istem mestu in ne gre naprej... čez nekaj časa pač javi napako, če ne dam prej ABORT... zadeva traja kr nekaj časa da ta ABORT dojame...

v glavnem uporabljam nero, sprobal pa sem hordo programja z neuspehi... računalnik je c2d 2gb rama nekje 1TB diskovja in 7300gt...

PROSIM NA POMOČ, KER SE MI MEŠA!!!
less then zero

BaTeMaN ::

prosim prosim prosim na pomoč

celo noč sem probaval... zdaj grem pa spat...
uničil sem 12 dvdjev.. zaradi testiranja....
less then zero

krneki0001 ::

Sam imam že več kot 2 leti LG-ja zunanjega na USB vodilu. Kupil sem retail varinato z priloženim nerom. Bil je približno 3x dražji od OEM variante, vendar ima do sedaj zapečenih več kot 1000 dvd-jev in cd-jev, pa še niti en ni romal v smeti zaradi kakšne napake. V svoj računalnik ne dam več navadnega ide ali sata dvd-ja, ker vsi nekaj jamrajo, da delajo probleme. Plata mi podpira bootanje iz usb dvd-ja ali diska, tako da se ne sekiram več. Ko bo ta crknil pride namesto njega spet LG in spet retail varinata.

Pred tem sem imel NEC 4551, ki mi je delal zelo slabo. Skoraj vsak drugi DVD je romal v kanto, cd-je je pa pekel normalno. Po zamnejabi firmwera je delal malo bolje, ampak je še vedno je bil vsaj vsak četrti dvd za v kanto.

BaTeMaN ::

hvala za odgovor, sam res ne bi rad SPET KUPOVAL

a res ni neke rešitve...
less then zero

_sem_ ::

Težko pomagam, imam pa podobne težave, na prenosniku. CDje še nekako vredu peče, pri DVDjih pa se jako zatika, izprazni buffer, stalno menja hitrost, peče trikrat dlje kot bi bilo treba, pa še omaga včasih vmes in naredi coaster. Ne vem če so problem mediji, probal par različnih, bolj ali manj isti šmorn.
Jst imam na sumu ne sam pekač ampak softver. Da prihaja do prekinitev v serviranju potrebnih megabajtov za pečico. Ker npr. v HD Tune testu hitrosti prenosa prihaja do precejšnjih konic navzdol, pri katerih včasih sploh ni videti hkratne konice navzgor v Task managerju ali Process Explorerju pri procesorju. Tj da nek driver občasno kaj šari po disku in zaduši pretok v pečico. Zlasti prenosniki so polni raznih drajverjev (Bluetooth, WLan, IR, čitalec prstnih odtisov... younameit). Ker opazno ne kuri procesorja, ga ne znam določit. Anyone???

_sem_ ::

Primer: na enem Toshiba prenosniku smo opažali periodične spike procesorja 10%-20% vsakih par sekund od wlan ali BT driverja, kadar je bilo hardversko stikalo wlan+BT on/off izključeno... je izginilo po enem updejtu driverjev.

blackbfm ::

Jz mam 2 mesca star Samsung sh-183l pa mi dela čiz kul. Niti enga dvdja mi še ni uniču. Mogoče je problem v tvoji matični plošči (pokvarjeno vodilo, kabli)?

Galaxy ::

Je kdo poskušal updatat firmware? Jaz imam Philipsa in je non-stop delau napake na DVD-R9, pa sem updatal z 1.4 na 1.6 in deluje perfektno 8-)

ST-777 ::

BaTeMaN, kako pa ti pekač peče DVD-je, ko je računalnik hladen, recimo kmalu potem, ko ga vključiš?

Če malo razmisliš, bi zelo vroča notranjost compa lahko vplivala na motnje pri zapisovanju. Materiali v pekaču se pod vplivom visokih temperatur segrejejo in raztegnejo, sledi na plošči pa so tako blizu skupaj .... morda visoka vročina le nekako vpliva?

Imam novejši Samsung DVD pekač in starejši CD Plextor pekač in oba delujeta odlično. Ne spomnim se, da bi se zadnja tri leta kakšna plošča zapisala nepravilno.

Je pa moj comp dobro prezračen in zato dokaj hladen. Sedaj je vklopljen že več kot 4 ure, temperatura diska je 31 stopinj, temperatura obeh pekačev pa je verjetno tudi nekaj takega, kar pomeni, da nimata previsoke temperature.

Previsoko temperaturu v compu navajam kot eno od možnosti. Čeprav se mi zdi, da je razlog za slabo peko pri tebi po vsej verjetnosti nekaj drugega.

BaTeMaN ::

Hvala vsem, upošteval sem vse nasvete...

Sem naredil sledeče mel komp ugasnjen 8 ur.
Izklopil ves software,.. kar je možno pač samo XP in NERO in pekel...

Spekel sem zaporedoma 10 DVDjev brez napake.
Nič drugega nisem delal na kompu.
Hitrost je nihala med 4,5 do 8x... ves čas sem bil rahlo paničen...

Vidim... da bo pač takole nekako šlo... in da ni bistvo v medijih... morda imam preslabo matično ali napajalnik.. ne vem.
Takšna je pač rešitev zame.

Hvala vsem še enkrat za nasvete.
less then zero

GTi ::

Meni pa nekaj ni jasno in se že nekaj časa sprašujem; namreč če z mojo DVD pečko NEC ND-3500AG burn-am Verbatim ali TDK DVD +R @ 16x brzini z Nero-tom (ver 6.3.0.3) mi traja skoraj 7.5 minute @ 22.218 KB/s; prej ko pa sem imel še 8x plošče pa je rabila 1.5 minute več (švoh 10 min skupaj) @ 11.040 KB/s. Razlika v prenosu je teoretično ~2x, v času pa ~30% ... je to normalno? Imam pa zadnji fw (rev 2.1B) od NEC-a. Bi kdo vedel kaj več glede tega za povedati ali naj pozabim vse skupaj, saj praksa je zgleda res čisto nekaj drugega ;((

TGIF

Print screen:


Pa še en 8-O klik
When it changes it reveals its true potencial.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wi-fi, blootho kartica prenosnik....

Oddelek: Pomoč in nasveti
6543 (509) miha251296
»

internetna stran!

Oddelek: Pomoč in nasveti
221143 (662) 5er-->
»

zelo cuden problem - linux + grafika

Oddelek: Pomoč in nasveti
10981 (806) bbspin
»

Kaj si pogledati na Norveškem in Švedski

Oddelek: Loža
145394 (4961) zcetrt
»

Grafična za modeliranje?

Oddelek: Kaj kupiti
302112 (1555) UpRising

Več podobnih tem