» »

Slike Apolla 11 odmrznjene

Slike Apolla 11 odmrznjene

Lepo zglancano!

Slashdot - NASA te dni praznuje kar dve pomembni obletnici, ki ju je počastila tudi z objavo fotografij, ki jih javnost doslej še ni uzrla. Gre za fotografije s potovanja Apolla 11, ki so jih digitalno obdelali in končni izdelek je fascinanten. Če vas zanima, kako izgleda prvi posnetek Zemljinega vzhoda z Lune, kliknite. Za nestrpne pa še en primerek za higienski poduk:

112 komentarjev

«
1
2 3

Dr_M ::

jest bi pa su na en sprehod po luni in bi opazoval polno...zemljo....:\ :) :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BigWhale ::

Ja, ce je bil to fake no!!!! Kako vam ni nic jasno! Lejte une sence tam na sliku, k so ful cudne!

;>

GregiB ::

Men je to tudi zelo čudno.... sence v vizirju kažejo, da ima astronavt sonce v hrbet, po drugi strani pa je astronavt sam viden, kot, da mu sonce sije od spredaj... Nekaj je fake... al osvetlenost astronavta ali odsev v vizirju...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Marjan ::

Lej Whale kaj si zdej povzroču. Folk ne ve da se hecaš :P

Lepe slike ni kaj!

marS ::

legenda fotke!:D :)) 8-)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Bakunin ::

gregi- ne ze spet neke zarotniske teorije.

Kar moras vedeti je to - LUNA NI ZEMLJA (ima zelo slabo gravitacijo, nima atmosfere...) in zato so "cudne" sence, na fotografijah se ne vidi zvezd (zato ker je bila zaslonka odprta zelo kratek cas, ker je osvetljenost velika - ni atmosfere!) , prah se "cudno" polega ipd.

NoOrdinary ::

hehe, a je to fake a ne sem ze z asistentom za astronomijo razpredal, samo ne vem, preverte to sliko KLIK pa kje za vraga je senca od zastave. Na luni z njejo zanemarljivo atmosfreo bi mogle bit sence ostre ko samurajeva žiletka, tko da bi tud senca od zastave mogla vidt. Pa ne vem ce ni blo kle ze enkrat govora pa linki do enih slik k so razlicni "igralci" na istem ozadju, skale, kamni, oblika pokrajine, vse... Pomoje ga je amerika na velko srala ze precej pred Bushiji:)
aja, pa btw, preverjeno izracunano, tud najvecji teleskop na zeml ne bi mogu vidt lunarnga modula, bo se treba neki druzga zmislt za prevert:)

C_maniak ::

GregiB, svetloba se odbija od luna same nazaj an astronavta z druge strani.

Trinitron ::

Men je to tudi zelo čudno.... sence v vizirju kažejo, da ima astronavt sonce v hrbet, po drugi strani pa je astronavt sam viden, kot, da mu sonce sije od spredaj... Nekaj je fake... al osvetlenost astronavta ali odsev v vizirju...


Naj vam razkrijem najbolj moderno tehnološko odkritev sodobnega sveta....

žarnica

Highlag ::

Jaz na teli sliki ne vidim nič narobe.

Če poiščete neravnine terena na sliki - kamne udolbine imajo sence v isto smer kot astronavt.
Stvari, ki se vidijo v vizirju so zrcalne glede na dejansko stanje oz. glede na to kar astronavt vidi. V vizirju se vidi tudi neka palica pristajalne noge. Ta se vidi tudi v vizirju skupaj z senco astronavta. Čelada ima vizir ukrivljen, zato so sence malo čudne.

Poglejte se enkrat v ogledala, ki visijo ob križiščih pri katerih je slaba preglednost. Ista stvar.
Never trust a computer you can't throw out a window

C_maniak ::

ja, sam kje je senca zastave tu? :>

Dr_M ::

na drugo stran je senca...vsaj od palice :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lucifix ::

Če je dvom o senci pri prvi fotki klik, češ da se ne vidi zaradi takšnih ali drugačnih stvari, zakaj pa se potem vidi senca teh dveh trakcov ki padata iz rakete? klik2

Lucifix ::

Aha našel sem še dva zanimiva linka:
link1
video posnetek
:D

Jaka83 ::

Hmmm, na luni ni atmosfere pravite? Zakaj potem zastava na posnetku plapola? Tudi v video posnetku plapola in to zelo. V čem je fora? A je mogoče Armstrong prdnil, da je zaplapolala al kaj? Tale Apollo je zame za lase privlečen. Pa še polno je faktorjev, ki kažejo, da tistega leta na tisti datum s tistimi posnetki 100% niso bili na luni. Če drugega ne, bi jih uničilo sevanje. Kar poglejte si posnetke ruskih astronavtov, ki so zaradi sevanja dobili razne opekline in anomalije po telesu. Pa ne mi zdaj rečt, da so imel američani v tistem času super duper skafandre. :\

C_maniak ::

na drugo stran je senca...vsaj od palice

vse sence bojo od L->D, sam od zastave pa kontra. pa še nekam velika bi bla ta senca...

Hmmm, na luni ni atmosfere pravite? Zakaj potem zastava na posnetku plapola? Tudi v video posnetku plapola in to zelo. V čem je fora? A je mogoče Armstrong prdnil, da je zaplapolala al kaj? Tale Apollo je zame za lase privlečen. Pa še polno je faktorjev, ki kažejo, da tistega leta na tisti datum s tistimi posnetki 100% niso bili na luni. Če drugega ne, bi jih uničilo sevanje. Kar poglejte si posnetke ruskih astronavtov, ki so zaradi sevanja dobili razne opekline in anomalije po telesu. Pa ne mi zdaj rečt, da so imel američani v tistem času super duper skafandre.


"plapola" baje od premikanja. :>

za sevanje in ostale zadeve pa preberi to. :>

|bLaD3| ::

V zastavi je palica, jo jo drzi v takem polozaju.. :)

WhiteWolf ::

Tocno tak!

2nemesis ::

Prejšnje dni so imel oddajo prav o tem na discoveriju, oboji zagivorniki so svohe bluzil.
Men je naljubša slika, kjer je kamen z oznako C.
Sami pa se izgovarjajo da je to zaradi lasu !?! Duh!!

CCfly ::

Hmmm, na luni ni atmosfere pravite? Zakaj potem zastava na posnetku plapola? Tudi v video posnetku plapola in to zelo. V čem je fora?

Newtonovi zakoni o gibanju to je fora.

PS: a za vas znanstvenike ni to čas priprav na prihod planeta X ?
PS2: če niste razumeli na kaj namigujem se zamislite na kakšni osnovi verjamete govoricam, polresnicam in popolnim lažem. Vse kar imate je "meni se zdi".

Vikking ::

SENCE:
Shadows on the Moon are complicated because there are several light sources; the Sun, Earth and the Moon itself. Light from these sources is scattered by lunar dust in many different directions, including into shadows. Additionally, the Moon's surface is not flat and shadows falling into craters and hills appear longer, shorter and distorted from the simple expectations of the hoax believers.

NI ZVEZD NA SLIKI:
There are also no stars seen in Space Shuttle, Mir, International Space Station and Earth observation photos. Cameras used for imaging these things are set for quick shutter speeds in order not to over-expose the film for the brightly lit daylight scenes. The dim light of the stars simply doesn't have a chance to expose the film. (Science fiction movies and television shows confuse this issue by inaccurately depicting the stars as visible in space under all lighting conditions.) Stars were easily seen by every Apollo mission crew except for the ill-fated Apollo 13 (they couldn't see the stars due to the fact that oxygen and water vapor created a haze around the spacecraft). Stars were used for navigation purposes and were occasionally also seen through cabin windows when the conditions allowed.

RADIACIJA:
The Moon is ten times higher than the van Allen radiation belts, and the astronauts were protected by very sophisticated spacesuits. The spacecraft moved through the belts in just 30 minutes, and the astronauts were protected from the ionizing radiation by the metal hulls of the spacecraft. Dr. James Van Allen, the discoverer of the Van Allen radiation belts, has even rebuked the claims that radiation levels were too dangerous for the Apollo missions.

ZASTAVA: The astronauts were moving the flag into position, causing motion. Since there is no air on the Moon to provide friction, these movements caused a long-lasting undulating movement seen in the flag. There was a rod extending from the top of the flagpole to hold the flag out for proper display. The fabric's rippled appearance was due to it's being folded during flight and gave it an appearance which could be mistaken for motion in a still photograph.

In 2002, a French documentary maker released a spoof documentary film, Dark Side of the Moon, which purported to tell the story of how Kubrick was recruited to fake the Moon landings, and featured interviews with, among others, Kubrick's widow and a swag of American statesmen including Henry Kissinger and Donald Rumsfeld. It was an elaborate joke: interviews and other footage were presented out of context and in some cases completely staged, with actors playing interviewees who had never existed (and in many cases named after characters from Kubrick's films, just one of many clues included to reveal the joke to the alert viewer).

Še kej... za tiste ki verjamejo v zaroto, ki je ni...

pirx ::

Okoli teh slik in senc je res marsikaj čudnega - AMPAK! Če bi to vse tako fejk blo, da še amaterji opazimo, bi bili pri NASI res tako nori, da bi izdajali še izboljšane izdaje spornih slik?

Drugače pa, kdo ve, mogoče so res bili, mogoče pa tudi ne :)

al3s ::

nekateri res ne znate brat...:\

Nagi Bator ::

Po netu krozi en dokumentarec - "Faked Moonlanding" (ne vem ce je pravi naslov) v katerem je nametanih en kup dejstev, ki kao dokazujejo da je vse skupaj fake. Samo tak za informacijo.

Z-lot ::

Heheh...folk vidi par slikc. Folk prebere en članek/gleda en dokumentarc. Folk začne nabijat da je Apollo fake.

Ej, povem vam: Pojma nimate! Če si gledal dokumentarec na to temo in ti domišljija ods takrat naprej dela s polno paro, to še ne pomeni, da si über vseved...
...sploh pa veste takorekoč nič. Kaj, če sploh ni NASE, Amerike, ostalega sveta in vas mediji zgolj zavajajo, da obstaja svet tudi na rugi strani oceana? :\

LapD ::

to je drugo ker greš lahko z avionom čez ocean pogledat na luno pa ne :D sicer pa se mi zdi neumno da eni trdijo kontra apollotu...na luni so bli kaj ces eni so sam fouš pomojm :\ je pa tle en zanimiv člank (men se zdi da kr star) za prebrat. So razložene vse "dvomljive" slike Klik

undefined ::

Fleten CGI. Me zanima kdaj bo taka grafika možna v real-time na PCju. Mogoče z NV90? :)

darkolord ::

tisti ki jamrate si najprej tole precitajte

al3s ::

darklord: Pa če ne znajo brat...čez nekaj postov se bo pa spet eden pojavu: " ja sence so nekam čudne"! :\

smarkic ::

Mene pa zanima, kaj je s slikami, kjer se baje (kot odsev v vizirju..) vidijo stvari, ki naj jih na Luni ne bi bilo - zgradbe, itd.?

darkolord ::

smarkic pokaz kako tako sliko :D

Spc ::

Glej,glej
http://slike.slo-tech.com/10781.jpg
Mogoče je slo-tech sponzoriral sence.
:P

Thomas ::

Pa to n res! To jih je samo v Sloveniji 100 tisoč telih "hoaxarjev"! Že na Slotech jih pride ene 10 in trdi, da "je nekej čudno".

Množična histerija, res.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

RejZoR ::

Doh da je fake. To so že preverjal eni znanstveniki,sicer pa poglej kam je obrnjena senca v vizirju (od fotografa) in kam senca astronavta. Nisem vedel da se da pretentat vir svetlobe da dobiš čudno pozicionirane sence...
Poleg tega je bilo v tistem času nemogoče slikat v vesolju ker fotoaparat enostavno ni bil zmožen delovat pri tolk nizkih temperaturah (precej velik pod ničlo) tko da bi bil film itaq uničen.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

undefined ::

> Poleg tega je bilo v tistem času nemogoče slikat v vesolju ker fotoaparat enostavno ni bil zmožen delovat pri tolk nizkih temperaturah (precej velik pod ničlo) tko da bi bil film itaq uničen.

D'oh. Zato so jih pa obdelovali do današnjega dne, ko smo prispeli do tehnologije, ki premore sproducirati take slike. ;)

RejZoR ::

Pa so še vseeno narobe postavli sence lol :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Highlag ::

Rejzor:

Mogoče ne veš, da so ZDA že v 60-tih letih uporabljale satelite za nadziranje tedanje Sovjetske zveze. In ugani kakšne kamere so imeli za fotografiranje. Ne takrat CCD kamere še niso imele 5Mpikslov (pravzaprav jih sploh še ni bilo :D ) Uporabljali so malce modificiran klasičen celulozni film, ki se uporablja v fotografiji še danes. Dimenzije so bile res malo večje kot pri teh, ki so uporabni danes. Filme so dobili iz vesolja s pomočjo kapsule, ki so jo ujeli v zraku z letalom. Sateliti pa so bili: CORONA, ARGON, and LANYARD. In z temi sateliti so dobili več slik kot z letalom U-2, kar pomeni da so bili v vesolju kar nekaj časa.

V bistvu ne vem zakaj Američanom ne privoščite, da so obiskali Luno. :D
Never trust a computer you can't throw out a window

BigWhale ::

Vse kar lahko recem je le LOL!

;>

frudi ::

Če je dvom o senci pri prvi fotki, češ da se ne vidi zaradi takšnih ali drugačnih stvari, zakaj pa se potem vidi senca teh dveh trakcov ki padata iz rakete?

ja, sam kje je senca zastave tu? :>


ker so nekateri očitno slepi (kako drugače razložiti debilna vedno ista nabijanja, kljub tukaj že mnogokrat objavljenim dokazom, ki nedvoumno ovržejo vsa natolcevanja 'zarotnikov'?) očitno ne opazijo, da se na tej sliki dejansko vidi senca palice, na katero je pritrjena zastava. sicer se vidi zelo slabo, ker je senca zelo ozka, slikana od strani in jo zakriva neraven teren, ampak če dobro pogledaš jo nedvoumno opaziš. zakaj pa ni sence same zastave? ja d0h, sonce je prenizko in sence so tako dolge, da senca zastave leži preveč desno, da bi še bila v kadru.

z ostalimi kozlarijami, navedenimi tukaj s strani apolloskeptikov, se niti ne splača več ukvarjat, ker so bili že dovoljkrat podani linki, ki bi še senilnega polža prepričali, da so vsa zarotniška natolcevanja en kup dreka.

never contribute to conspiracy what can be explained by stupidity...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

HeMan ::

Tud senca zastave je na uni sliki. Sam slepi ste. Površje je mal krivo pa se jo slabš vidi, samo vidi se jo.

keber ::

Zabavno. Ko gledam tele hoaxerje, opažam, da so to vsi otroci, ki jim je znanje o tehniki nično. Potem bi pa radi bili nekaj pametni. Ja, puberteta ...

jest10 ::

Jaz sem tudi verjeu v zaroto. Ko sem imel 10 let in sem prebirau misterije:D :D :D

Otroci berite klik

MrStein ::

Še malo o senci zastave.
- palica je tanka, torej je senca tudi tanka. Pa še na položnem , neravnem terenu je. Pa se še vseeno vidi. ( kaki pixel debela, za astronavtom se najbolj vidi, čeprav zelo slabo, ker je pač tanka )
- "sence bi morali biti ostre". Ja, če bi izvor svetlobe bil točkast. Takih pa v naravi ni. ( to ve vsak, ki je poslušal vsaj eno uro teorije o svetlobi in sencah. Ti beseda "polsenca" kaj pove ? )

Pa še o prvi sliki :

- smer senc : vizir astronavta je okrogel. Poglej se enkrat v okroglo ogledalo in se potem pritožuj, da ti črte na majci niso ravne ;-)
- osvetlitev, čeprev je obrnjen stran od sonca. Kak je lahko v sobi, katere okna gledajo na sever, svetlo ? A gre za ponaredke ?

Razlika je med tem, kako se svetloba obnaša v resnici in kako ti misliš , da bi se morala obnašati.

xenon74 ::

Sem dolgo časa gledal v sliko in sem končno zagledal senco zastave!
Zraven sta se pokazala pa še dva zelena marsovčka, ki sta mi mahala:D. Eden je držal reflektor!

Drama!

X74
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

NoOrdinary ::

Jao jao, tok enga razburjanja pa ne vem kdo se sploh buni da folk je gledov en dokumentarc pa takoj teorija zarote on je pa pastov neki z enga sajta na netu pa je tud kr vse ovrgel. Sence SO komplicirane, ampak ce mas ti vec izvorov svetlobe ne morjo eni predmeti metat sence v eno smer, eni pa sploh ne. Ne vem, ko igrajo fuzbla mas cel kup reflektorjev pa majo nogometasi vec senc zarad tega. Glede zvezd ne vem, se u bistvu na fotografijo premal spoznam. Sevanje je pa sploh zanimiv. Nobena ampak res nobena odprava razen Apollo ni sla dost visok da bi sli skoz te pasove, pa nobenmu od njih ni blo nč, medtem ko so vsi drugi testi k so jih tm delal dajal cist kontra rezultate. Da bi se obvaroval pred sevanjem tm gor bi rabu 30cm debelo svinčeno ploščo. Če bi mel pol mn bi bil komandn modul parkart tezji. Glede objavlanja slik pa ne vem, ce bi jih NASA kr naenkrat umaknila a ne bi s tem priznal vsga skupej? Pa 30 let po tem ko so bli izleti na luno mal da ne vsak mesec ni blo niti ene podobne odprave pa nč, zacuda tud od rusov k so bli skoz pred ameriko v vesoljski tekmi pa nasa se zdej priznava da je bil mir delec pred njim in da oni niso bli tud pod razno zmozni sprav eno tako postajo gor za tok cajta. Pa to sploh ni natolcavanje o teoriji zarote al kr kol, samo pac razlaga tega kr so nm oni ponudl(slike,filmi) pa mal fizikalnih izracunov. (aja pa btw, bojda ce tiste filmcke das na fast forward zgledajo precej normalni :))

S-Master ::

par zanimivih slikic: :))





traktor ti matr jebal !!

Bessie ::


Rambo ::

Slike narejene v studio :)

C_maniak ::

«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kar se Janezek nauči ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7412130 (8549) Okapi
»

Zimske radosti

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
193846 (3055) TwoEyes
»

FAQ

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
129224 (6967) OwcA
»

Slika dneva

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
343306 (3306) CaqKa
»

Obletnica pristanka na Luni in še česa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
527382 (5557) MrStein

Več podobnih tem