Mozillazine - Izšla je Mozilla 1.4! Nova različica ponuja številne izboljšave in nove možnosti v primerjavi s starejšimi različicami. Dodana je podpora za preverjanje istovetnosti NTLM (samo v različici za Windows), izboljšano je delo z zaznamki, Composer omogoča spreminjanje velikosti slik in tabel z metodo klikni-in-povleci, na voljo je gladko drsenje po spletnih straneh (možnost morate vključiti sami), izboljšan je mehanizem za nadzor nadležne elektronske pošte ... Podrobnejše informacije so na voljo v Opombah ob izdaji. Na voljo sta slovenski različici za Linux in Windows ter jezikovni paket XPI, s katerim lahko poslovenite Mozillo na preostalih operacijskih sistemih.
Veja 1.4 bo nadomestila vejo 1.0 in bo tako postala stabilna osnova za razvijalce, ki v svojih izdelkih uporabljajo Mozillino tehnologijo. Tako je že izšel Netscape 7.1, ki se od različice 7.0 loči predvsem po novostih, ki jih je prinesla Mozilla v razvoju od različice 1.0 do 1.4.
Hkrati je Mozilla 1.4 tudi zadnja Mozilla, ki združuje več orodij za delo z internetom v eno samo zbirko programov. Odslej bo razvoj osredotočen na samostojni brskalnik Mozilla Firebird in samostojni odjemalec za elektornsko pošto, Mozilla Thunderbird.
Novice » Brskalniki » Mozilla 1.4 in Netscape 7.1
bradek ::
Mislm da ne bo zadnja (kot smo mel debato tut v prejsni novici ko je blo govora o RC), da bo tut v 1.5 v paketu z ostalimi. Drugace pa Mozilla all the way.
Road Runner ::
Marjan: pomoje da mors kj dodt v kksnmu fajlu (u kermu je odvisn od OS-a, kaj pa pomoje najlazi na mozilla.org zves )
darh ::
Prva stvar k se mi je zgodila ko sem mozilo inštaliral --- crash... samo Mozille... ne sistema, na srečo. Druga stvar... nobenega sajta noče odpret, medtem ko IE dela BP.
Zanimivo...
Zanimivo...
Excuses are useless! Results are priceless!
Dr_M ::
nobenega sajta noče odpret
to se je men zgodil pr enmu rc2 buildu . tale final zdej pa dela odlicno
to se je men zgodil pr enmu rc2 buildu . tale final zdej pa dela odlicno
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
bradek ::
Cudno... Jest vsak vikend nalozim nov nightly build in opazujem kaj so popravl in kaj se morjo... pa se nikol mi ni mozilla kr krešnla iz lufta :)
JLP ::
Sm do zdej na tri kompe dav gor in povsod dela odlično. Drugač za smooth scroll je pa treba jit na naslov:
about:config (zelo uporabno za raznorazna tweakanja Mozille/nsja)
pol je pa treba naštimat
general.smoothscroll na true.
Če te opcije ni se jo pa na nov nardi.
about:config (zelo uporabno za raznorazna tweakanja Mozille/nsja)
pol je pa treba naštimat
general.smoothscroll na true.
Če te opcije ni se jo pa na nov nardi.
Live long and prosper!
DMouse ::
Men se je sesula, če sm povozil staro 1.3.1 verzijo, potem ko sem jo inštaliral v nov direktorij je blo pa ql.
JohnyB ::
Ja najbol je da da vse odstranš in sam plugin dir pustiš, pa ne bi smel bit blema!
Apple iMac
mathjazz ::
xbite, maš izpolnjene sistemske zahteve? Si ustvaril nov imenik in vanj namestil Mozillo? Si ustvaril nov profil? Si prebral opombe k izdaji?
www.getfirefox.com
Paramedic ::
Mozilla bi še imela kaj šans, če bi vsaj slotech pravilno prikazala, tako kot IE; namesto da pokaže navrhu napis Slo-Tech, bi morala pokazat sliko .
Ampak so zgleda v verziji 1.4 to popravli, tako da ma nekaj šans .
Ampak so zgleda v verziji 1.4 to popravli, tako da ma nekaj šans .
End transmission.
mathjazz ::
Paramedic, katera različica pa ti ni pravilno prikazala slike? Meni deluje že odkar uporabljam Mozillo (ca. 2 leti).
www.getfirefox.com
Paramedic ::
Ja, do danes, ko sm dal gor 1.4 mi je mozilla kazala samo napis Slo-Tech na vrhu strani, bil je tak kratek pas s tem napisom, zdaj mi pa kaže prav. Mel sm pa prej 1.3 in potem 1.4 RC3 (ali RC2).
To me zanima: a moram digitalne certifikate posebej uvozit za mozillo al bo uporabila te, ki so že v OSu oz. v IE. (za bančništvo)
To me zanima: a moram digitalne certifikate posebej uvozit za mozillo al bo uporabila te, ki so že v OSu oz. v IE. (za bančništvo)
End transmission.
Sumo ::
Tudi meni se je enkrat zgodilo da je tista slika na vrhu izginila, pa sem pobrisal cache od mozille in vse je bilo spet v redu.
Marjan ::
JLP dela!
Thanks!
Folk, če hoče še kdo imeti tekoče scrolanje s koleščkom v Mozilli naj v about:config napiše general.smoothScroll - boolean - true.
Enjoy
Thanks!
Folk, če hoče še kdo imeti tekoče scrolanje s koleščkom v Mozilli naj v about:config napiše general.smoothScroll - boolean - true.
Enjoy
Matri[X] ::
Auto scrolling ima MyIE že odkar ga uporabljam, in ostale stvari iz mozille tudi. Deluje pa na IE pogonu, tako da je mnogo hitrejši od mozille.
darh ::
Mislm... ne vidim pointa... zakaj bi se jest z browserjem ukvarjal.. ne on z mano...
Excuses are useless! Results are priceless!
[BISI] ::
HrabriMisek: Vsako novo verzijo Mozille moras namestiti v nov imenik ali izbrisati starega.
CaqKa ::
xbite kako to mislš? razloži malo bolj :)
matri[x]
nea se ubadaj.. jaz sem že obupal nad prepričevanje folko v uporabo myie... ne da se jim dopovedat. čeprav je dober skupek kode.
matri[x]
nea se ubadaj.. jaz sem že obupal nad prepričevanje folko v uporabo myie... ne da se jim dopovedat. čeprav je dober skupek kode.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Netscape vstal od mrtvihOddelek: Novice / Brskalniki | 2904 (2904) | reborn |
» | Mozilla Firefox 0.8, Thunderbird 0.5, in prenovljen portal MozillaZineOddelek: Novice / Brskalniki | 5747 (5747) | MrStein |
» | problem z mozilloOddelek: Programska oprema | 1038 (937) | gumby |
» | Mozilla 1.5 AlphaOddelek: Novice / Brskalniki | 2450 (2450) | ragnarock |