» »

Novi operacijski sistemi

Novi operacijski sistemi

OSNews - PalmSource se je odločil, da bo odslej ločeno razvijal dva operacijska sistema. PalmOS 5 bo dobil ime Garnet, nedavno izdani PalmOS 6 pa bo postal Cobalt. Razlog za takšno odločitev so spremembe na trgu, ki ga dlančniki izgubljajo na račun pametnih telfonov. Podjetje želi ustreči celotnemu trgu, torej dlančnikom, pametnim telefonom in ostalim prenosnim napravam.

Sun Microsystems sporoča, da bo poostril varnostne ukrepe v svojem operacijskem sistemu, Solarisu. Ta poteza zaobjema nekaj na novo napisanih delov jedra in sklenitev sodelovanja z VeriSign Inc. Upajmo, da dejanje ne pomeni samo sledenja podobnim potezam konkurence, tj. Microsofta in IBM-a, pač pa zavestno namero za izboljšavo informacijskih sistemov. Rezultati bodo na voljo že ta teden.

Linux 2.6 naj bi prinesel veliko izboljšav v poslovnih okoljih. IBM-ov oddelek Linux Technology Center je tako opravil nekaj primerjalnih preskusov streženja spletnih z Linuxom 2.4 in 2.6. Prispevek je zanimiv, ker predstavlja ključne prednosti novega jedra, za preskus uporablja zanimive metode in ugotavlja, da je Linux 2.6 zaneslivejši in bistveno hitrejši od predhodnika.

1 komentar

delfy ::

zanimivo bi bilo videt test serverja z winsi in linuxom z 2.6 kernelom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD bo izdelal superračunalnik na zahtevo Kitajske

Oddelek: Novice / Procesorji
52462 (2322) MTm2H37rqt7B
»

Java in Solaris kmalu odprta ?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92944 (2944) kopernik
»

Poiskus vgraditve stranskih vrat v Linux

Oddelek: Novice / Varnost
192768 (2768) andrej
»

Po IBM-u še Sun...

Oddelek: Novice / Procesorji
162425 (2425) mh8759a
»

Nič več Internet Explorerja za MacOS

Oddelek: Novice / Brskalniki
102403 (2403) Road Runner

Več podobnih tem