» »

Disney po poteh Appla?

Disney po poteh Appla?

Slashdot - Do pred nekaj časa, ko je Apple predstavil svoj iTunes in svojevrsten način distributiranja in plačevanja glasbe, je večina glasbe, ki so jo uporabniki pridobili iz interneta, bila ilegalna. S svojo "inovacijo" pa je Apple dokazal, da so ljudje pripravljeni plačati glasbo, če imajo dovolj pravic in je glasba tudi dovolj poceni.

Da njihova inovacija niti ni bila tako slaba, je dokazalo več milijonov prenesenih skladb in precej zajeten zaslužek. Način, na katerega je Apple omogočal deljenje glasbe, pa se je očitno zdel vreden premisleka tudi nekaterim ljudem v Hollywoodu, prav slednje pa je verjetno pripeljalo do povezovanja Microsofta in Disneya, ki sta se odločila, da bosta s skupnimi močmi delala na DRM (Digital Rights Managment) in sistemu domačega zabaviščnega centra.

Kako točno si je (predvsem Microsoft) zamislil ta center, še vedno ni popolnoma jasno, vendar bi naj deloval kot nekakšno skladišče glasbe in filmov, ki si jih bo mogoče ogledati z nekaj pritiski na gumb. V dogovoru je med drugim tudi zapisano, da bo Disney uporabljal Microsoftov visokoločljivi zapis videa, njihova (Disneyeva) splavitev prvih filmov na internet pa naj bi se začela proti koncu letošnjega leta ali na začetku naslednjega. Disneyu, ki se že tako otepa finančnih težav z neuspehi svojih zadnjih risanih filmov, pa bo v kratkem potekla tudi pogodba s Pixarjem, ki je s svojim Reševanjem malega Nema povzročil pravo evforijo v nekaterih državah, kot je npr. Japonska. Klik!

6 komentarjev

Jux ::

Po besedah Steve Jobsa z iTunesi bolj malo zaslužijo zaradi gromozanskih provizij založb, se jim pa splača investicija v iTunes zaradi povečane prodaje iPoda in iPoda mini ki počasi postaja sinonim za MP3 predvajalnik.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

antonija ::

A pa res kdo rabi met 10GB muzke v zepu? Men je ze en CD poln mp3jev cez glavo prevec, kva nej pol delam s 10GB?!! Sej bi prej pozabu kva sploh mam vse gor nalozen...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

moj_nick ::

Če bi imel 10gb muske v žepu, bi mislil drugače;)
110111001001010001010000

antonija ::

Ze tisto kar mam na disku sploh ne vem za vse kar mam, pa sigurn da enih komadov ze kar nekaj casa nism poslusu... Ce bi jih pa mel na iPodu, kjer vrjetn ne gledas vsak dan kaj je sploh gor....
Kakorkolize, je en napredek pa fajn je da mamo lahk kej novga.:))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Piranha ::

Ta cela Ipod družina izdelkov so precej fensi in inteligentne zadevice. Recimo meni se dopade najbolj ena posebna opcija... da lahko shranim na njega tudi kaj drugega razen muzike in IPod je toliko brihten, da bo te zadeve ločil. Torej Ipod ni samo MP3 predvajalnik ampak je tudi zunanji disk in še marsikaj...

Torej,... mi lahko kdo pove, kaj naj si začnem z 10 GB zunanjim prenosnim diskom, ki paše skoraj v vsak žep?

lorenz ::

Seveda je Apple zopet nekaj prvi odkril in speljal na profesionalno raven in zdaj so pa vsi pametni in odkrivajo toplo vodo .

Za malegamehkega in Disney pa bi bilo bolje da stvari ki jih ne obvladata prepustita profesionalcem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MCU (tv serije) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7013078 (1519) ahac
»

Steve Jobs odstopil z mesta generalnega direktorja Appla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11928260 (21063) CoolBits
»

Po MacWorldu, ogled vseh novosti

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
155141 (3760) Tear_DR0P
»

Microsoftov odgovor na iPod (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
13412359 (9686) BigWhale
»

Apple vam omogoča prenašanje glasbe - sedaj se pripravite na prenašanje filmov

Oddelek: Novice / Ostale najave
103200 (3200) pivmik

Več podobnih tem