» »

Dame in gospodje, ArkLinux!

Dame in gospodje, ArkLinux!

več strani - Na mojih policah jih je vsaj 10, v bazi spletne strani DistroWatch jih je trenutno 125 - vsega skupaj jih je morda čez 1000. Govorim seveda o številu distribucij Linuxa - in pred kratkim se je pojavila še ena.

Bernhard "Bero" Rosenkraenzer je bil edini Red Hatov uslužbenec, ki se je ukvarjal z namizjem KDE. V času izida Red Hat 8.0 je podjetje zapustil, ker je po njegovem (in tudi mojem) mnenju zanemarjalo najbolj razširjeno odprto namizje (KDE). Sedaj s kolegi razvija lastno distribucijo Linuxa, ki sliši na ime Ark Linux. Temelji na distribuciji Red Hat različice 7.3 in 8.0, vsebuje najnovejše jedro, uporablja namizje KDE (kdo bi si mislil) in je popolnoma odprta in brezplačna. Cilj majhne skupine prostovoljnih razvijalcev je narediti kakovosten operacijski sistem, ki bo poleg tega slovel tudi s čim bolj preprosto uporabo.

V intervjuju na OSnews.com je ustanovitelj Ark Linuxa nakazal na nekaj inovativnih idej, kako bodo Linux približali neizkušenim uporabnikom. Trenutno so v alfa razvojni fazi, zadnja različica pa je ArkLinux 1.0 alpha7, ki so si jo podrobneje ogledali na MadPenguin.org.

2 komentarja

Rumko ::

tole distribucijo se bo splačal dljat (ko bo VSAJ beta verzija >:D )

salesky ::

Zanimivo to, mogoče pa bo res kaj dobrega iz tega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pipin Odprti termin: Pingo 4

Oddelek: Novice / Kiberpipa
123071 (2630) sebastjanp
»

Red hat 6

Oddelek: Operacijski sistemi
111236 (1135) drola
»

Linux - specifikacije kompa...

Oddelek: Operacijski sistemi
71051 (913) ghaefb
»

Povejte svoje mnenje

Oddelek: Operacijski sistemi
6887 (750) R0K
»

Kateri Linux mi priporočate?

Oddelek: Operacijski sistemi
101182 (1014) bastadu

Več podobnih tem