» »

Novi ATi Catalyst gonilniki

Novi ATi Catalyst gonilniki

Warp2Search - Vsi lastniki Radeon grafičnih kartic si lahko od tu dolpotegejo nove ATI Catalyst Radeon 3.2 (7.84) grafične gonilnike. O izboljšavah gonilnikov in o njih samih pa si več preberite na Warp2search.net. Novi gonilniki izboljšajo pixel in vertex shaderje ter dodajo nekaj slikic na sekundo pri igrah, koliko pa ugotovite kar sami.

38 komentarjev

alien-w ::

Nič ni bilo narobe, sedaj je objavljena. Mene včeraj cel dan ni bilo doma, in sem ravnokar prišel domov. Kakor vem Sergiota tudi ni bilo, McHusch pa je nekam pobegnil, vsaj tako izgleda, ker ni od njega nobenih novic. Oprosti, da je toliko trajalo.

Cosmo ::

Hmm a niso CatalysT driverji? :D
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

_Mortal_ ::

COSMO k si tok pametn to je eno in isto!!!
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Cosmo ::

Ja valda da je isto D0H.>:D Pravim samo da T fali.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

JLP ::

Yup Catalyst more bit.
Live long and prosper!

Super Sonic ::

v igrah so močno dvigneni fps-ji, mafija meni dela bp, nf2hp dela bol tekoooooče (zares tekoče-dvig fps-jev za nekje do 20%) in robot arena delajo zelo tekoče, kar prej ni bilo pravilo. Govorim za svojga 9100 64 ddr radeona.
aja,pa 100 3d markov več v 2003 future marku,kar gre predvsem na test 2 in 3, kje so mi fps-ji padl redko pod 5 pfs, nikol pa na nič-prej so mi.

falotXP ::

No, alien-w, saj ni nič takega, vseeno hvala za objavo.

Fury ::

zdej pa vsi SEM PEJTE in downloadajte patche na 9800 = se ene 10% :)

Zheegec ::

V 3DMarku več kot 100 pik, v 2K3 pa tudi več kot 100 pik -- R9100 128MB.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Klemenn ::

dejte no fantje, sigurno se bo najdu en tak, k so mu ti drajverji vse pokvarili :D

by nvidia™pristaš™

boštjan ::

čudno jaz sem že v četrtek objavo novico pa ste mi jo brez komentara skenslali.

Super Sonic ::

jebidah... gonilniki catalyst so cedalje bolj stabilni in hitrejsi. v tej seriji 3.2 so odpravl veliko hroščev- trenutno je znanih samo nekaj anomalij itd. in te so se pojavlje zaradi prenavitih čipov.
poleg tega je mel prste zravn tud neki nVidijih programerjev k so odšli iz nVidije k Atiji.
še enkrat- problemov je čedalje manj- trenutno ma brat precej več blemov z svojim gf ti300 kot jest z mojim r9100- glede gonilnikov, zato ne špilat na karte gonilnikov Ati ker nVidija ni več tako spredi :D
go home nVidia boy

mile ::

bostjan: to je slo-techu zadnje case v navado prislo.......

R33D3M33R ::

V 3d mark 2001se za 200 pik več na Radeon 8500 64 MB.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Frgazor ::

Sam imam stari gf2mx in pa r9000 pro, pa lahko povem, da kar se hitrosti in kvalitete slike tice res ni primerjave. Na zalost pa so detonatorji se vedno svetlobna leta pred catalysti, isto velja za stabilnost. Ah ja, pa radeon ima v ***** tvout.

Klemenn ::

končno ena vzpodbudna :D

alien-w ::

mile: ne, ni nam prišlo v navado. Boštjan: novico je izbrisal primoz, ker je verjetno mislil, da je to samo ena izmed neskončnih verzij teh gonilnikov. Sorry, ker ni bilo pojasnila.

Muflon1 ::

Ej frgazer ce ne znas nastavit TV izhoda to se ne pomen da je ta slab, potrud se mal pa prirocnik preber pa bo[:\]

Aja pa dej mi prosim samo v parih stavkih meni dusi nevedni razlozi v cem so detonatorji "svetlobna leta" pred Catalisty?

jest10 ::

No ja. Lepo je videti da ti samo zamenjava gonilnikou poveča 3d mark za 500pik. Mam pa radeon9000pro

Mikelus ::

Fora je v tem, da so meli radeoni probleme s "stutteringom" (ponavljanje frejmov... so tam, pa jih ne vidis, zgleda tako kot da bi stekal) to se je pojavilo ce si mel poleg dolocene igre prizgan se kak program (winamp, teamspeak/roger wilco in podobne zadeve) zadevo sm takoj sprobal in dejansko je tezava odpravljena o/

Ne razumm pa zakaj naj bi bili detonatorji kao tok bolsi? Glede na to da mam radeona sele 1 teden, bi prosu ce mi nekdo razlozi to.

lp

flipflop ::

fergazer,s tistim o tvoutu si pa res mimo useku. Da ma v ***** tvout? In kaj je slabega na njem? Ima theater mode,ki je kewl (zdej če ma to nvidia ne vem,mislim da ne),driverji so pa veliko boljši kot so bili včasih in to že kar nekaj časa.

Frgazor ::

Bom odgovoril vsem naenkrat. Torej:

1.) nvidia ima podobno stvar kot je atijev theater mode, rece se ji overlay zoom.

2.) nvidia ima za ta zoom veliko vec moznosti nastavitve. med drugim prepotrebni Track overlay aspect, ki poskrbi, da je na tv-ju slika v enakem razmerju, kot je na monitorju. (verjetno ste ze vsi meli film, ki je bil cudno "stisnjen", pa ste morali rocno izbrati recimo 16:9) Pri atiju za to slisali niso, zaradi cesar je theater mode vsaj zame precej neuporaben.

3.) Moj Ati dela na tvju zgoraj in spodaj kak centimeter grdega crnega roba.

imam atija in nvidijo in zelo veliko uporabljam oba. torej sem po mojem malo bol objektiven od vecine. ati me je zal razocaral s stabilnostjo. kupil sem ga pa itak samo zarad 2d in pa tvouta. moj gayforce ima zal zelo spacano 2d sliko, ima pa uporaben tvout :]

muflon1 se samo tebi zdim idiot ali se komu drugemu?

pajek ::

Frgazor!!

Najprej zate: Pri tebi je lahko stisnjen le "mozag" in ne kaka slika ali pa robi pri ATI-ju. Če si pač MONA in neznaš uporabljat TV-out na ATIJIH potem nam ni treba še tu razlagat tvojo nevednost in kretenost!!

ATI-jev TV-out je BOLJŠI od nvidiniga in slika LEPŠA IN OSTREJŠA!!..to je dejstvo! Če pa imaš ti probleme zaradi tvoje nevednosti potem si sam kriv.

Toliko o temu!! ( se pač nisem mogel vzdržat, pa sem te malo napizdu, no saj si sam kriv..kaj pa take klatiš tu..brez zamere)

Kar se tiče pa gonilnikov: v3.2 je samo predpriprava na v3.3, tako da sedaj ni velikih sprememb!!...bodo pa v v3.3 kaj kmalu saj jo ATI že napoveduje!

čao

Super Sonic ::

da ma nVidia god tv-out..
ta je pa nova..
svašta

Frgazor ::

pajek: ce si nepismen, pojdi v solo in preberi moj post znova. za kretena me imenuj, ko bos imel visjo izobrazbo od mene. predvidevam, da nisi najmanj dipl. ing. racunalnistva.

Frgazor ::

radeon power: s tvtoolom postane precej bol uporaben.

OZZY ::

Nasproti tistim ,ki je namestitev pospešila grafiko in so dobili več pik----No pri meni je drugače. Dobim cc 150 pik manj (z r9000 pro). Samo sem pa nekaj drugega opazil. da je pri nekaterih testih gibanje sedaj brez občasnega zatikanja.

Pa še nekaj o nforce 2 čipovju.
No sem zamenjal plato in sem prešel iz kt266 na nf2 plato. Rezultat v 3dmarku 2001 SE se je izboljšal za celih 450 pik. Če to ni pohitritev....
Go with the flow.

swar ::

200 pik v 2003 3d marku,pa tut 2001 se je nekej prdobu sam ne vem kok,hudoooo ati hudooooo,mam pa 8500 64mb gigabytovega radeoncka.Glede tvouta na radeonih ne me smejat fantje,ati ma najbolj kakovostne in delujoce(ne rabis nobenega tvtoola da dela) tvoute,pa nej me kdo popravi ce ni res >:D

Frgazor ::

Kaj pa argumenti, poleg subjektivnih ocen da je LEP in NAJBOLSI? Nastel sem nekaj argumentov, pa ocitno nihce ne ve o cem sploh govorim. Sem edini zahteven tukaj? No se vprasanje za vas strokovnjake, kako nastavim overscan na atiju? Ko mi razlozite vzamem pol grdih misli nazaj, do nadaljnjega pa ostaja atijev tvout neuporaben.

Super Sonic ::

če si zadovoljen s svojim mnenjem in če maš doma nVidio in če ti bolš dela, potemtakem glej tv na nVidi-ji in dej mir.
jest se od vsega skupi še najmanj spoznam glih na tv-out, ampak ves vsoln svet pač ve da ati dela že od nekdaj odlične čipe in tudi 2d sliko.
rad bi pa poudaru, da na Grudlingomu šitu- če temu lahko tko rečem- izgleda slika povsem drugač kot na GoldStar-ju. ne vem zakaj, ampak marsi kej je od tv-ja odvisen (tako kot od monitorja za spile- eni majo temno eni bolj svetlo sliko, lcd pa je poglavje zase)...
torej miljon enih stvari odloča od končni kwaliteti slike, pa še vsak oko ima svojga malarja.
Grem pa stavt, da če vzamemo naključne karte (ati in nVidia) in gremo sprobavat..
se mi zdi da kr se tiče tv-ja, nVidia nima kej dost šans.. še posebi ker so to vedno sami priznaval, oz. se vlekl vn na gaming področu.
ostan pr tvojmu GeForcu, ker je očitno boljši od Ati-jevga Radeona.

Frgazor ::

radeon power. Prvic sploh ne sledis, kaj sem pisal. Napisal sem, da ima moj gayforce spacano sliko, ati pa v ***** softver. Drugic, v svoji prvi kisti imam atija. Naprej, moj gnev ne zadeva ostrine slike ali barvitosti, ker je slika kar se tega tice pri atiju zelo lepa. Vse kar sem napisal zadeva moznosti, ki jih ponuja softver. Na zalost ta ne ponuja cisto nic, kar bi spodbudilo resno uporabo tvouta pri atiju. Imam 3 televizorje (ok, en je sel zdaj v penzijo... :) in sem imel ze kar nekaj kartic s tvout. Ponovno, ostrina slika slike in barve je res precej odvisna od tv-ja. Se pa na vsakem tv-ju opazi overscan. Glede na to, da ne ves kaj to je, ga ne mores pogresat. Zate in za vecino je Theater mode ocitno cisto dovolj. Meni je pa skoda izgubljenih uzitkov ob tem skropucalu.

Super Sonic ::

"Zate in za vecino je Theater mode ocitno cisto dovolj."
ja najbrz. mislm da mas problem s tem ker si glede tega PRE zahteven in zahtevaš da je Radeon mal mn kot profesionalna tv kartica (e, pomožnosti s 290 fps-ji v UT 2003 na 1600*1200 in ceno okol 20k)
kup si profesionalno karto, pa boš happy

pa o tej tvoji enakosti in mojem ne branju- nad jebidahovim postom, si oglej kaj si napisal, in to primerjaj z postom nad menoj (nasvet- v ***** tv-out in v ***** software- res ne vem kaj je zdej prou)

Frgazor ::

No, se opravicujem, res sem napisal da ima tvout v *****, sem pa naprej lepo razlozil zakaj.

Uglavnem, prezahteven nisem. FPS me ne zanima sploh, ker ne igram iger. Itak pa je vse kar mori atija stvar zanic softvera - o tem se je pa tudi sla ta novica. Hardver je bolj ali manj zadovoljiv in ni potrebe po profesionalni kartici.

Pa dovolj o tej temi.

Super Sonic ::

no jest pa sm ti samo hotu rečt da je ati-ju v glavnem ratal z gonilniki in so cedalje boljs..
ti pa priporočam rage is on in poglej download stran, pomoje bos prijetno presenečenj:D

Spc ::

Našel sem problem pri Catalyst 3.2 .. če imamo monitor ki ni DDC kompatibilen (Plug and play) potem pri windows 98SE ne gre nikakor nastavit več kot 60Hz z Catalystom 3.2 .. ko nastavim na več kot 60Hz driver to ignorira in nič se ne zgodi .. sem že pisal ATi-ju naj popravi to veliko napako. Če pa imamo DDC kompatibilen monitor pa dela vse normalno.

[:\]

Spc ::

aja pa še to .. ta napaka se pojavlja samo pri Windows 98SE in nikjer drugje ... Windows 98SE pa imam zato ker je disk samo 3.2GB

:(

Super Sonic ::

imej v mislih da so pri atiju sklenih nekaksen tihi dogovor z microsoftom...
prej so vn vrgel dx9 in tesno so sodelovali.. ati pa se je potrudu da golniki ne delajo tolk dobr v 98se kot v xp-jih... tko da..

sicer ti pa priporocam, da se vclanis v rage3d club in direk mailas CataystMakerje, ker drugac ne vem ce te bodo sploh povohal..

Spc ::

Zadevo sem stestiral v Windows 2000, xp in 98se. v Windows 98SE je 500 pik več (3DMark2001 SE) v win2000 pa 100pik več .. najslabše dela v Windows XP. Win98SE: 5500pik na: AMD Duron 800MHz, 384MB 133MHz, Radeon 9100.

Upam da bojo popravli za non DDC Supported Monitors.

:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša rabljena grafična za max 30€ za Linux

Oddelek: Strojna oprema
192019 (1379) Riff
»

Gonilniki ne delujejo

Oddelek: Pomoč in nasveti
111209 (1089) shadeX
»

Po namestitvi Radeon gonilnikov se vse sesuje

Oddelek: Programska oprema
121228 (982) opeter
»

AMD izdal cenovno ugodne DX10 grafikulje

Oddelek: Novice / Grafične kartice
304105 (2923) Looooooka
»

iz nVidie na ATI

Oddelek: Pomoč in nasveti
9898 (736) MrX

Več podobnih tem