»

Radeon 9700 pro --> Radeon 9800 pro

Icrontic - Si lastite Radeona 9700 Pro pa vam je postal premalo zmogljiv? Si želite novega Radeona 9800 Pro pa nimate kupov denarja? Seveda se da vašo 9700-tko z malo truda predelati in že "imate" najnovejšega Radeona 9800 Pro.

Na Icrontic so opisali celoten postopek, kako narediti tako imenovani "Soft Mod". Postopek ni tako težak kot se sliši, le gonilnike je potrebno malce "shekati". Ampak tako modificiranje grafične kartice - ki je sicer zastonj - morda ni tako kot bi lahko pričakovali. Pri nekaterih se bo namreč pri...

9 komentarjev

ATi FireGL X1 z novimi gonilniki

Tom's Hardware - Kar je Quadro proti GeForce-u, je FireGL proti Radeonu, torej ATi-jeva kartica, ki je usmerjena na profesionalni trg grafičnih pospeševalnikov. Ob prihodu je FireGL X1 malce razočaral, a pred kratkim so prišli iz ATi-ja novi gonilniki, ki so drastično spremenili hitrost v določenih aplikacijah. Stric Tom se je zato odločil, da kartico še enkrat preizkusi vzporedno s šibkejšo izvedenko, FireGL Z1. Vključno s slikami obsega članek sedem strani, gonilniki pa naj bi povzročili dokaj opazne spremembe. Vsi, ki jih želite preizkusiti, jih dobite na uradni strani podjetja ATi.




Povezavo je prispeval monster-x, hvala.

1 komentar

Catalyst pred "sodniki"

FiringSquad - Po izdaji dolgo pričakovanega DirectX 9 in ATIjevi izdaji Catayst 3.0 gonilnikov, ki so napisani posebej za DX9, so bili na FiringSquad prvi, ki so se opogumili izdati prvo poročilo o tem, kako se Catalyst 3.0 gonilniki obnesejo ter se ustavili ob morebitnih težavah in nevšečnostih. Testni zajčki so bili:
  • ATI RADEON 9700 PRO
  • Sapphire ATLANTIS RADEON 9500 128MB
  • ATI RADEON 9000
  • ATI RADEON 9500 PRO
  • ATI RADEON 8500
  • Driver version Catalyst 2.5
  • Driver version Catalyst 3.
  • DirectX 8.1
  • DirectX 9.0
Še klik!

9 komentarjev

ATI z novimi gonilniki

Rage3D - Po Microsoftovi izdaji DirectX 9 knjižic, je bil tudi Ati izdal nove gonilnike s podporo DirectX 9 tehnologiji, imenovane Catalyst 3.0. Gonilniki so digitalno podpisani za Radeon 9700/9500 družino, medtem ko ostale kartice na podpis še čakajo. Novi gonilniki naj bi vsem karticam prinesli kar lepo število dodatnih FPS v igrah. Poleg tega pa dobite na ATI-jevi še nekaj novih demotov ter screenshootov. Klik!

2 komentarja

IBM, z warpom 4 do konca!

IBM - V bistvu se čudim, da je trajalo tako dolgo: OS/2 Warpu, IBM-ovem konkurentu veliko bolj poznanih Oken, je odklenkalo -- uradno.

Vse skupaj se je pravzaprav začelo (najkasneje) z izdajo verzije 95 vsemznanega operacijskega sistema: takrat je IBM izdal svoj izdelek, ki pa je bil v marsičem veliko bolj dovršen in stabilen. Manjkalo mu je le primerno propagiranje, saj se je MS na vse pretege trudil izpodbiti kredibilnost sistema. To jim je pri laični javnosti kakopak uspelo, manj pa pri tistih, ki smo sistem dejansko preizkusili. Takratna resna težava se je kazala tudi v relativnem primanjkljaju programja, saj prednostim navkljub IBM-u ni uspelo v zadostnem obsegu motivirati razvijalcev. Tako publicistično rečeno, se je neodkriti genij pogrezal v svojo zibelko ter končno tudi uradno prenehal živeti; IBM je 10. decembra namreč izdal dokument z zgovornim naslovom:
Software Withdrawal: Selected Part Numbers of OS/2 Warp V4 and Warp Server for e-business Programs
...

8 komentarjev

RadeonTweaker

Source Forge - Vsi lastniki Radeonov (koliko pa vas sploh je? [>:D]) boste najbrž zelo veseli te novice. Na Source Forge strani so objavili prvo verzijo RadeonTweaker programčka. Kot lahko sami sklepate, gre za programček, s katerim nastavljate malo morje opcij te grafikulje, med drugim ga lahko (menda...) tudi navijate. Zadevo vsekakor uporabljate na lastno odgovornost, najdete pa jo tukaj.

3 komentarji