» »

Zgodba o BAPCO-u se nadaljuje

Zgodba o BAPCO-u se nadaljuje

Tom's Hardware - Kot najbrž že veste je pred dnevi na VansHardware izšel članek o domnevnem prirejanju BAPCO-vega Sysmark-a 2002 v prid Intelovim Pentium 4 procesorjem. Od takrat naprej se je med raznimi PC stranmi razvnela precej vroča debata kaj vse to skupaj sploh pomeni. Je BAPCO res namenoma sestavil test v prid Intelovemu paradnemu konju in odstranil teste, kjer je poprej v Sysmark 2000/2001 blestel Athlon (XP), ali so enostavno sestavili slab benchmark. O tem zadnjem se več ali manj vsi strinjajo, o zlem namenu pa še zdaleč ne.
Sedaj se je v spor vmešal še Tom Pabst (ustanovitelj www.tomshardware.com), ki kot kaže za vse skupaj že zelo dolgo ve, a se mu zgodba ni zdela primerna za objavo. Njegovo mnenje je, da je to samo AMD-jev marketinški trik, nekaj podobnega Nvidijinemu obtoževanju ATI-ja, da je imel gonilnike prirejene za goljufanje v tretjem Quake-u. Pri tem pa razkrije precej sočnih zakolisnih podrobnosti o avtorju prvotnega članka in njegovem bivšemu (le zakaj) uredniku foruma Vanu Smithu in Kyle Bennettu, avtorju spletne strani www.hardocp.com.
Naj le omenim, da ne enega ne drugega niti približno ne mara. Brez dvoma zanimivo branje.
Razprava o tem teče tudi že na našem forumu.

11 komentarjev

WarpedGone ::

Marketinški trik my ass;(( . Sicer je pa celotn Tom's je zadnja leta hudo Intelovski:\

Ta članek totalno ignorira preverljivost dejstev. Nivo je pa ispod kritike. Isto velja tut za odgovor na Vanshardware...

City ::

Ja ja se strinjam vsi benchmarki so narejeni v prid Intela, če slučajno ni tako, tist benchmark je slab, kdor napiše članek v katerem pohvali Intela je tud hudo intelovski, vsi sistemi so narejeni tako da ima Intel boljšo podporo...Se strinjam, pač AMD ni nič kriv ker mu zato zadeve ne špilajo kot je treba, ampak bo bolje malo bo oznake spremenil pa bo ;)

Sysmark 2000/2001 je pač imel hrošča in je že service pack AMD2000 za tiste ki ga uporabljajo. Downloading je na tej strani: www.intel.com

Ne mi ga srat z marketinškimi triki, to se je delal v kapitalizmu ne pa danes v demokraciji, ko smo vsi pošteni.

luni ::

Van je tipicni ameriski hillbilly ki se je malce poigral z racunalnikom in misli da sedaj hudo obvlada. Internet jih je poln, le da je on (kot je zapisal Tom) med najbolj glasnimi. Tom sam seveda se zdalec ni tako nedolzen, kot se predstavlja, vendar je njegov nivo profesionalnosti dalec visji, zaradi cesar ga cenim. Skupaj z Anandom tvorita edina internetna splosna racunalniska magazina, ki ju je vredno upostevati.
Artificial Intelligentia

dr.J ::

Tudi aceshardware ima zelo zanimive članke.

AtaStrumf ::

Van je že vrnil udarec: klik. Če je to res kar tam piše je Tom resno motena osebnost. Moram reči, da se mi zdi Van bolj prepričljiv od Tom-a, ker obadva očitno ne moreta imeti prav.

Ziga Dolhar ::

City: zanimivo, danes ni kapitalizma ampak demokracija? Okej :)

TheJack ::

Osebno se mi zdi Vanovo pisanje (o Tomu) nagnusno. Tom je zelo jasno povedal v čem je fora, Van pa se ga je (na res ogaben način) lotil na osebnem nivoju. Kaj zaboga ima Tomovo dirkanje z mercedesom (+vse ostalo, kar je Van napisal) opraviti z goljufivimi benchmarki?!
Morda je Tom res neprijetna in zoprna oseba. Pa kaj potem?! Kaj ima to zveze s tem, da se je Van podpisal pod članek (in ga torej predstavil kot nepristranskega), ki ga je zanj bolj ali manj napisal AMD? Čisto in popolnoma nič. In prav to bi Van rad s svojim zlivanjem gnoja rad prikril.

Predlog: dajmo debato raje preseliti na forum.

luni ::

Ah, komu se kaj zdi je tukaj irelevantno. Po moje je edina pametna osebnost tukaj Anand, ki se je vzdrzal osebnih napadov in se je osredotocil na tisto, kar je pomembno. Ah pa seveda fantje na Aces Hardware, ki jih prav tako zelo spostujem.

Drugi so le pokazali, da so veliki otroci (eni vecji od drugih, Van je recimo meni osebno prav nagnusen s komentarji kot "So much about his patriotism" - mislim wtf), ki svoje strani s katerimi vplivajo na razvoj celotne industrije in mnenja stotisocev ljudi dojemajo kot igracke. Pa tudi zlasajo se vcasih. Res jim manjka kaksna vzgojiteljica.
Artificial Intelligentia

Reycis ::

Tom se je cist spustil na nivo vseh teh ostalih otrok kot jih opisuje v svojem clanku. Mu ego ni dal miru in je moral stegnit svoj gobec. Cist u svojo skodo.

City ::

Zigga zajemi sapo in beri počasi, potem bo bolje.

nodes ::

Predolg jezik je Vansa stal življenje.>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intelov Haswell je prispel (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Procesorji
18450445 (43420) PrimozR
»

Zgodba o BAPCO-u se nadaljuje

Oddelek: Novice / Procesorji
111911 (1911) WarpedGone
»

Tom vs Kyle vs Van

Oddelek: Strojna oprema
171895 (1452) alien-w
»

BAPCo razkrinkan

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
51654 (1654) kuglvinkl

Več podobnih tem