» »

Tom vs Kyle vs Van

Tom vs Kyle vs Van

TheJack ::

Je potreben komentar? Večina verjetno ve za kaj se gre, za ostale pa Van, Kyle (glejte novico s 23.8, ob 11.21), Tom.
Najbolje, da zadevo preberete v tem vrstnem redu, tako boste imeli še največ od tele Santa Barbare (pa na njihove forume ne pozabite).
Prava zabava se pak začne šele jutri (oz. že danes), ko bosta oba dva gospodu Tomu tudi (brez dvoma zelo žmohtno) odgovorila....

Ampak človeka ob vsem tem kljub temu malce zbode pri srcu (vsaj mene)... Kako tesne so vezi med HW sajti in proizvajalci? Po vsem skupaj sodeč zelo zelo. Koliko ''ekskluzivnih'' člankov na HW straneh je v resnici napisanih ali pa dirigiranih s strani AMD-ja, Intela, ATija, nVidie...? Kako nizko se so dotični ljudje (Van, Tom, Anand, Kyle...vsa druščina skratka) pripravljeni spustiti v boju za ekskluzivnost in za to, da bomo test najnovejšega procesorja (graf. kartice...) prvič prebrali prav pri njih? Komu sploh še lahko zaupamo? Forumom (kot je tale)? Kako pa naj vem, da človek, ki mi danes na forumu besno priporoča določen kos hardvera (in mi pove, kje ga najceneje dobim), ne bo le-tega jutri v svoji trgovini prodal?

Pa lepe sanje...

alien-w ::

Ahhh... ekskluzivnost je grda reč... Se pa strinjam s tabo, da težko še komu verjameš kot le svojim očem.
Pri nas na Slo-Techu je tako, da opisovalec opremo vidi v svoji luči in ponavadi poda bolj ali manj objektivno mnenje, seveda pa je ob tem vmešanega tudi precej subjektivnega, saj mi, opisovalci in testerji (testni osebki) nismo šolani za to, kar počnemo, toda to počnemo iz same radovednosti, želje po znanju in ugodja, ko ti kdo zadevo pohvali.
Sicer so nam nekateri že očitali "podkupljivost" in neobjektivnost (samo zaradi njihove lastne subjektivnosti do neke stvari), toda sam lahko rečem, da pri nas ni tako, ker tudi ne bi imel ničesar od tega (edinole neodobravanje bralcev), pa tudi nihče nima nikakršnega dohodka od tega in delamo vse samo iz dobre volje in želje po znanju.

Je pa to grozna poteza, še posebno ker jo je izvedla tako velika "firma(e)", in je sigurno ne odobravam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alien-w ()

TheJack ::

Se strinjam s tabo. Niti pomislil nisem nikoli na to, da bi bili Slo-Tech opisovalci podkupljeni. Morda v prihodnosti, ko vam bo AMD pošiljal inženirske primerke svojega najnovejšega K9 procesorja...:D (šala seveda; povedati hočem le, da če je nekdo življenjsko in dohodkovno odvisen od ekskluzivnosti, torej od dobrih odnosov s proizvajalci, je precej težje ostati nepristranski, kot če se s testi ukvarjaš iz nepridobitniških razlogov)

Upam pa drugače, da bo še kdo kaj napisal. Navsezadnje je reč (govorim o Tomu, Vanu in Kylu; za (ne)zanesljivost internet testov lahko naredimo kakšno drugo temo) precej zanimiva.

Grem sedajle takoj pogledat, če sta se Kyle in Van že odzvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

TheJack ::

Morda koga zanima Vanov odgovor?
Napad na osebo namesto na argumente? Ah, neeeee.:\

3LeR. ::

hehe
tole je vse skup postala navadna gonja in osebni obracuni med nekdanjimi sodelavci.. cel dolgacajt.
sicer pa svijarija kaj delajo proizvajalci hardwarea dandanes..
sj drugac pa clovk ubistvu ne ve komu bi vrjel...pomoje ce odstejes pol od vsacga clanka pa mas "The naked truth" :)
Ej folk mislte da bo intel kj reku na tole?:D

TheJack ::

Mimogrede, zanimivo je, da sta bila Tom in Kyle (HardOCP) včasih dobra prijatelja (obstaja celo njuna prisrčna slika, na kateri se rokujeta), medtem ko je Van Smith (Vanshardware) včasih celo delal pri Tomu. Cela drama, skratka.:D :\

Ziga Dolhar ::

Jao.

Ne vem, kaj je Van s svojim "opisom" Toma želel doseči, a v mojih očeh ga ni niti najmanj prikazal v črni luči. (pa ne, da bi imel o obeh osebkih izdelano kakršnokoli mnenje)

TheJack ::

Izgleda, da Van's Hardware zapira vrata. Tako se vsaj bere kratko sporočilo, ki so ga objavili na svoji strani.
Ima to kaj opraviti z aktualnim dogajanjem? Verjetno.

AtaStrumf ::

U pismo pa res piše, da zapirajo. To je pa res zanimivo, da glih zdaj, tik pred tem pa grejo fehtat za dnar. S Tomom pa zgleda res ni dobr češenj zobat, propadeš še isti dan ko ga spljuvaš.

Avalonis ::

Ziggga : Čudim se tvoji izjavi, da Tom ni prikazan v slabi luči. Še pred Vanovim odgovorjem sem prebral Tomov post o bitki med njegovima največjima "sovražnikoma". Ko sem prebral njegovo uporabo besede "enemies" sem skoraj z stola padel. Kateri normalen človek kliče ljudi s katerimi ima nesoglasja glede benchmarkov za sovražnika?
Zanimiv je bil ravno tako luni-jev odgovor glede Vanove kredibilnosti. Če je Van res tak amater, kot ga vsi predstavljajo, zakaj ga je Tom sploh najel za sodelavca. Vsi strokovni web pagi o hardwerju imajo zelo obširne teste le-teh in te ne izvaja en(1) sam človek. Za to je potrebna že celotna ekipa ljudi. Tom je znal okoli sebe zbrati ljudi, ki so ustrezali najvišji zahtevnosti potrebno za to delo. Van je bil le eden izmed njih.
Vsaka stran ima svojo zgodbo o tem zakaj je prišlo do skrhanih medsebojnih odnosov in na žalost vsi izpadejo, kot usrana deca, ki so postali svoja lastna največja fascinacija. Narcisti do skrajnosti.
Van v svojem postu omenja tožbo, ki so jo dobili bivši sodevci zaradi nespoštovanja pogodb in sovražnega delovnega okolja, ki ga je ustvrail Tom. Upam, Ziggga, da nisi spregledal tega odstavka. In če še prebereš razloge, ki jih je Van navedel (odvetniki so zahtevali njegovo izjavo in ta mora biti resnična) je Tom predstavljen v zelo slabi luči. Se Van in ostali lažejo? Mogoče.
Zanimiva je bila tudi Vanova izjava glede Tomove utaje davkov. Davki v nemčiji so res veliki in ogromno "novo pečenih" bogatašev se odloči za metode, ki naj bi jih po Vanovih trditvah uporabil Tom. Se Van laže? Zopet - mogoče. Trditve glede Tomovega stila vožnje :D in dvoumnih pogovorjev v dragih spalnih oblekah v exotičnih hotelih so pa zelo David Lynchovske :D To je res odvisno od lastne presoje..
Tom in Van imata ogromno masla na svoji glavi - vendar kljub kredibilnosti in strokovnosti izpade Tom, kot zelo slab človek po karakterju. Van ne zaostaja, vendar je v primerjavi z njim totalni amater (in ne samo v strokovnem pomenu, luni ;) )

TheJack ::

Tole je kar copy/paste iz mojega komentarja k novicam:

''Osebno se mi zdi Vanovo pisanje (o Tomu) nagnusno. Tom je zelo jasno povedal v čem je fora, Van pa se ga je (na res ogaben način) lotil na osebnem nivoju. Kaj zaboga ima Tomovo dirkanje z mercedesom (+vse ostalo, kar je Van napisal) opraviti z goljufivimi benchmarki?!
Morda je Tom res neprijetna in zoprna oseba. Pa kaj potem?! Kaj ima to zveze s tem, da se je Van podpisal pod članek (in ga torej predstavil kot nepristranskega), ki ga je zanj bolj ali manj napisal AMD? Čisto in popolnoma nič. In prav to bi Van rad s svojim zlivanjem gnoja rad prikril.''

Tudi tako se splača malo pregledati po Vanovi strani. Kot enega od razlogov da je pustil službo pri Tomu, navaja, da Tom favorizira Intelove procesorje. Človeku ni treba drugega kot prebrati nekaj testov procesorjev na eni in drugi strani (Tomovi in Vanovi), pa mu bo takoj jasno, kdo koga favorizira. Povedano še bolj jasno: Van je AMD zealot. Celo na HW forumih srečaš malo takih.
Na linkih ima recimo Van napisano tudi sledeče: ''Ace's decision to run Intel advertisements warrants concern.'' in pa ''The quality and objectivity of AnandTech has degraded to such a point that I am disabling this link.'' Le kaj je Anand naredil tako hudega? Pohvalil P4?:\

Mimogrede, našel sem izredno zanimivo serijo člankov na Tom's Hardware (ki jo nekateri gotovo poznate), ki sicer neposredno z dotičnim topicom nima veliko opraviti, nekaj pa prav gotovo: test P3 1133 MHz .

Še nekaj... Van v svojem poslovilnem pisanju omenja grožnje, ki jih prejema. Brez dvoma si zaradi svojega članka o Tomu zasluži vsaj eno: grožnjo s tožbo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Ziga Dolhar ::

TheJack, nekaj drugega sem mislil. Pač to, da so pridevniki pač besede, ki so popolnoma relativne (okej, o moji filozofiji ne bi zdejle) -- bistvo je, da če nekomu rečeš "narcisoid", "rasist" ali karkoli drugega, me to ne briga ama ništa. Pač se mi zdi dodeljevanje 'kvalitete' (lep, dober :: grd, slab) pridevnikom na podlagi splošnega mnenja zelo zgrešeno -- če ti dam primer, "pohlepen" skoraj nujno pomeni nekaj slabega.

S tem, kar si napisal, pa se strinjam. Except -- Tom je prikazan v slabi luči, ne pa v mojih očeh. (Zakaj pa bi taka luč morala biti slaba? :))

p.s.: nikar ne misli, da sem rasist ali kaj podobnega :).

TheJack ::

Verjetno misliš Avalonisa, ne?

Ziga Dolhar ::

Kogarkoli -- v svojem prvem postu sem mislil na Toma, ki ga je Van v svojem 'članku' pač zelo lepo opisal...

Avalonis ::

.. aka TheJack :D

Ziga Dolhar ::

Emmm, ja, mislil sem Avalonisa :)))

texhex ::

Da se spuscajo na osebno raven zaradi (ne)namenoma spisanih slabih testov? Zreli za v vrtec =o]. Vsakmu eno dudo v usta, pa plenicko zamenjat. Zanima me kaksno korist bi BAPCo imel od namernega spisanja neuravnotezenih testov. Izpadli bi kot pristranski. Tk neumni pomoje niso mogli bit da so namenoma to nardili. Al pa tud?
Glede na to da gre za benchmark programe so si mogli mislit da bo nekdo opazu to.
AMDjeva marketing poteza gor ali dol. Tut rating sistem je marketing poteza. Pa zato niso nic slabsi procesorji. Ne vem pa zakaj jih je strah priznat da njihov procesor pri nizji 75% frekvenci procesorja P4 opravi isto delo.

A kdo nebi kupu XP2000+ ce bi na njem pisalo XP1666MHz za isti denar?
To Infinity... ...And Beyond!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: texhex ()

alien-w ::

Texhex:
A kdo nebi kupu XP2000+ ce bi na njem pisalo XP1666MHz za isti denar?
Ravno to je problem, da folk zato ker gor pise 2000+ or sth raje kupi kot pa ce bi pisalo 1666 ali kaj drugega. Zato so tudi uvedli performance rating. Za neuke kupce.

S tem, da je neka zadeva pri ISTI frekvenci toliko hitrejša in boljša je pa če mene vprašate samo in le pohvala, toda, kaj cmo, neznalci bojo pac raje kupili P4 1,8GHz kot pa 1,66GHz AthlonaXP (ce bi pisalo na skatli na tak nacin), ker je pac 1. "hitrejsi"...

This sux... uni trije (al kolikorkoli jih je) so pa tut eni kekci da zarad tega svoje strani zapirajo. Ce uprasate mene majo vsi prevec dnarja.;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dark Universe (Universal Monsters) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5713217 (6390) oo7
»

Manchester United vs FC Barcelona

Oddelek: Loža
234565 (3660) Aramis
»

Van Helsing

Oddelek: Sedem umetnosti
362661 (1979) Super Sonic
»

Zgodba o BAPCO-u se nadaljuje

Oddelek: Novice / Procesorji
111910 (1910) WarpedGone

Več podobnih tem