» »

Alphina pošast

Alphina pošast

I Am Not A Geek - Podjetje Alpha je zaradi svojih odličnih hladilnikov gotovo našlo posebno mesto v srcih vseh overclockerjev, ki kaj dajo na čim nižjo temperaturo svojih procesorjev. Vendar pa je na žalost slava hitro minljiva in tako je bilo tudi pri legendarnih Alphah. Inženirji so zadnje leto spali, konkurenca (se spomnite Swiftecha ;)) pa jih je prehitevala po levi in po desni strani. Ali je spanje pomenilo prerano smrt ali samo zatišje pred nevihto? Gotovo slednje, saj se Alpha v velikem loku vrača med navijalce s svojo najnovejšo pošastjo PAL8045, ki ji bo spet povrnila star ugled. Hladilnik PAL8045 so ga stestirali na I am not a geek in bili navdušeni nad zmogljivostjo, kakovostjo in ceno, niso pa bili navdušeni nad težavnim pritrjevalnim mehanizmom, težo, ki skupaj z Deltinim ventilatorjem doseže tudi do 1 kg, in dejstvom, da hladilnik zaradi teže spada med "AMD crusherje". Če se odločte za tak hladilnik, bo najbolje, da si omislite tudi kakšn distančnik, ki bo dodatno ojašal procesor.
Pa še nekaj: mogoče kateremu izmed vas ne bodo všeč temperature, ki jih je dosegla Alpha, saj so skoraj vse nad 40 stopinj C. Razlog za tako visoke temperature je dejstvo, da so geekovci uporabili termalno diodo, ki je vgrajena pod procesor in velikokrat ni ravno najbolj natančna. Brez problema bi sicer lahko uporabili diodo v procesorju, vendar pa na žalost ogromno število proizvajalcev, ki delajo matične plošče za AMD-jeve procesorje ne podpira te funkcije (da smo si na jasnem: Vsi Palomini imajo vgrajeno termalno diodo, ki pa jo številne plošče zaradi nemarnosti proizvajalcev ne znajo izkoristiti).

5 komentarjev

fictionel ::

en uprasane:

ali abit KG7 raid podpira ta senzor u atlonu?

luni ::

ne

in slycer nimas prav: dioda je novost ki so jo vpeljali s Palomino jedrrom

Sergio ::

hm. men se tut zdi, da je to palomino novost. nisem pa preprican.

attackiko ::

Ej skoda da so zaspali pr Alphi za eno leto.. hmm al je pa zaspal slotech? Anand je opisal to zadevo ze na zacetku septembra. Mimgrede, sej itak ni sans da bi Alphe v sloveniji prodajal kdaj?

slycer ::

Sorry, moja napaka (slabo prebral text :8):8):8):8):8))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje AMD 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
332879 (2150) c3R4R
»

hladilnik padu dol z 1800XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
161772 (1388) Mr.B
»

Prodam goro eksotičnih hladilnikov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
372425 (1452) Matek
»

Volcano 10 ali kako ohladiti Hammer-ja

Oddelek: Strojna oprema
141008 (705) tha_man
»

ALPHA HLADILNIKI

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81152 (909) Asso

Več podobnih tem