» »

Noro sesuvanje windowsov - help!!!

Noro sesuvanje windowsov - help!!!

gkovac ::

stvar je taka...

Nalozil em Win98 na masino... jo imel priklopljeno namesto moje in zadeva je delovala (res je da nisem preverjal in testiral nevem kako, ampak instalacija in nalaganje programov so sli "cez" brez problemov), delal je tut Internet in skratka vse tako kot more...

zdej je pa ta racunalnik drugje in se non stop sesuva! ampak res... non stop... ven mece iz programov (Word, Excell, Access)... predlagal sem naj zazene ScanDisk in potem defrag, pa zenska klice da je ScanDisk vrgl ven pri 10% in da ne gre naprej... ;)

delo na tem racunalniku je skoraj nemogoce, najbolj cudn se mi zdi pa to, da je na novo formatiran in nalozen...
:'(
a ma kdo mogoce kaksno idejo kaj bi lahko blo narobe?? Kaksne so opcije... procesor? disk? kaj za vraga! ;(

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

OldSkul ::

Naj da scandisk zažene pod DOSOM,pol pa naj zažene še scanreg!

frudi ::

med drugim mi pride na misel par možnosti, pri katerih sem sam doživel podobne simptome:
- pregrevanje procesorja. ni nujno, da je procesor navit, da se pregreva; če je kišta slabo preventilirana in je povrhu postavljena v vroče okolje (recimo južna soba, na soncu... itd) se pregrejejo tudi nenaviti procesorji. če zadeva ponoči deluje kaj bolj stabilno, bi to potrdilo to tezo.
- 'prenavit' ram. če je ram recimo nastavljen na cas2 in tega ni sposobn prenest, ali če je frekvenca rama previsoka (ali pa kar oboje skupaj), so simptomi pravtako zelo podobni - sesuvanje programov brez opozorila, BSODji... znižat nastavitve za ram pa probat če dela boljše.
- irq konflikti. poglej v Device Manager, če katera od naprav ne deluje pravilno. če je tako, odstrani problematične naprave in jih ponovno inštaliraj. medtem, ko se naprave znova inštaliravajo, si lahko olajšaš dušo s par kletvicami in zmoliš en oče-naš-ki-si-v-nebesih-daj-mi-štrik-da-ga-obesim (računalnik namreč)... včasih pomaga. če ne, ti še vedno ostane opcija ročnega dodeljevanja resourcov napravam. ampak v tem primeru zna format c: biti hitrejša pot...
- windowsi majo PMS :). druge razlaga ne najdem, zakaj se včasih windowsom dobesedno strga in ti zagrenijo življenje do amena... najprej jih lepo prosi, naj začnejo delat tak ko treba. nato jim zagrozi z Linuxom; če same grožnje ne zaležejo, presnami iso kake linux distribucije na disk da jim pokažeš, da misliš resno! če še ne dajo mira, jih pošlješ tja, kamor sonce nikoli ne posije in sformatiraš disk.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izginila mapa z delom - NUJNO!!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
233799 (3279) energetik
»

Ne morem instalirat Win98 SE

Oddelek: Operacijski sistemi
141546 (1341) Sp|di
»

Okna se ne odzivajo!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
5676 (591) R0K
»

Zasel sem v probleme s particijami!

Oddelek: Pomoč in nasveti
181789 (1486) AngelOfDeath
»

Problem z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
121221 (997) LordWorm

Več podobnih tem