» »

Kdaj bo dovolj?

Kdaj bo dovolj?

Slashdot - Pravilno sestavljeni MP3ji in WMAji lahko povzročijo, da se na v WinXP ali v Winampu izvrši poljubna Zlobna Koda™ V WinAmpu gre to preko ID3 tagov sestavljenih tako, da naredijo buffer overflow. Ko MP3 odprete, se požene karkoli pač sestavljalec zlobnega MP3ja hoče.

Ampak exploit za WinXP je še hujši. MP3ja (ali WMAja) vam sploh ni treba poslušati. Že če pogledate v mapo/imenik v katerem je zlobni MP3, se vam zažene virus. Stvar naj bi delovala tudi, če samo surfate po spletnih straneh, saj Explorer samodejno naloži MP3 info in vas o tem nič ne vpraša... K sreči so popravki že na voljo. Klik!

8 komentarjev

Road Runner ::

apple.com get your popravki right here :D

minmax ::

Apple, ne hvala... Zakaj bi podpiru podjetje, ki ljubi DMCA? Klik!

IceIceBaby ::

hahaha, a ni blo neki govora da so WinXP najvarnejši OS ko so vn prišli :) LOL.

btw...nobody is perfect, tut Apple ne. Ampak podobnih problemov pa ni z Maci. Meni je čist vseeno kaj ljubijo in kaj ne ampak dokler take računalnike in programe delajo ne kupim nič drugega kot Apple.

(sic) ::

Za milijon dobim ZELO dobrega Maca - za milijon dobim sanjski PC (všteti tudi Sony 24" monitor).
Mislim, da je odgovor na dlani.

blank3_ ::

Problem je v id3v2, ki ne sluzi vec temu, kar je bil namnjen id3v1. Prevec nekih funkcij in moznosti. Itak da pol pri takem projektu pride do napak. Mar bi bi id3 tag namenjen sam shranjevanju teksta, ne pa da zdej lahko karkoli embedas notr. Bljak.;(
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezčasje... Vsaj za nekaj časa.

Sid Izprijeni ::

Heh, ne vem cist natancno, kako je s tem, ampak jaz nucam Windows 2000 SP3, ki je itak zaenkrat po mojem se vedno najzanesljivejsi MS sistem (ce ze uporabljas produkte MS), Winamp me pa tudi bolj pusca hladnega kot ne. Ali pa je problem tudi v W2K in Ne-Winampu?

Sid Izprijeni ::

In glede Appla: vsakomur, ki mu je racunalnik tudi malo igracka in rad koplje po njem, je misel, da bi saril po miljon dragem racunalniku srh vzbujajoca. Plus ni je vecje zabave, kot ko kupujes novega PCja in tuhtas, kako bos za svoje z znojem pridobljene ficnike iztrzil kar najvec in potem kup polkompatibilne sare prisilil, da bo pela ubraneje od dunajskih deckov. Ne vem, meni je kar v zadovoljstvo, ko mi je ze nekaj casa nazaj uspelo masino tko skupaj sesraufat, da je s programi, ki jih sicer uporabljam za resno delo (3DSMax, Acad, Photoshop, Illustrator, Rhino...) ne sesujem vec. Glede virusov in podobne zalege pa se tole: splaca se investirat v Radix Protector, hardversko zascito vasega diska. Mam ga ze par mescev in dela kot urca. Zame je vreden 20k, ker sem v casu, ko mi je preprecil razsutje sistema, na masini ze veckratno zasluzil omenjeni znesek.

AngelOfDeath ::

tole pa je že malo staro :/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iskanje z Googlom - tokrat lokalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
547747 (7747) mp218
»

Winamp program

Oddelek: Programska oprema
131415 (1218) Mihc
»

Winamp + WinXP = zašteka

Oddelek: Programska oprema
111010 (832) Tr0n
»

Sonique vs. Winamp

Oddelek: Programska oprema
181805 (1599) JLP
»

Novi winsi

Oddelek: Operacijski sistemi
181163 (880) andrej

Več podobnih tem