» »

Sonique vs. Winamp

Sonique vs. Winamp

Matek ::

To je zadnje čase najbolj popularna tema na mojem računalniku. Sicer je tu še Quintessential player, ampk je še za moje pojme preveč hroščat. Torej, Winamp ima mnogo večjo internetno skupnost, veliko skinov, plug-inov, je najbolj popularen, pa tudi malce bolj praktičen od Sonique-a. Po drugi strani pa je sonique velikoooooooooooooo lepši, ima prav tako na tone skinov, bolj natančen equalizer+pitch control. Več nastavitev, tri velikosti, skratka meni je veliko boljši. imam verzijo 1.95 in komaj čakam na 2. Aja, za konec pa še moj najljubši skin za Sonique.

Vprašanja:
Kaj uporabljate?
Kateri skin (link)?
Kaj se vam zdi boljše?
Nasplah komentarji, vprašanja in podobno o MP3 playerjih so dobrodošla

Razpišite se!

Aja, vzdržite se trditev Winamp rox Sonique sux!

(Ker je ravno obratno >:D)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
  • spremenil: Matek ()

[BISI] ::

Sonique sem ze imel na racunalniku, vendar me ni uspel prepricati. Uporabljam Winamp 2.76. Predvsem zato, ker imam na voljo veliko plug-inov in skinov. Komaj cakas na 2?? Jaz cakam na winamp 3 !!! Poglej si kako bo zgledal ... 8-O

Aja, uporabljam skin od U2 (www.winamp.com) in pa plug-ina Geiss in Milkdrop.
Lp, sendvich

JLP ::

Uporabljam WinAMP 2.76, za dekodirat pa MAD plugin. Skin je na temo Borgov. To uporabljam ker se mi zdi najboljše.
Live long and prosper!

frudi ::

sonique sem uporabljal kr nekaj časa, ampak že kr dolgo nazaj. izgleda resda lepše od winampa ampak se mi je vmesnik zdel brezveze zakompliciran (sej ne da je zapleten za uporabo, ampak zakaj bi moral preklapljat med okni če lahko v winampu vse storim iz enega). morda je v sedanjih verzijah vmesnik poenostavljen, jaz sem imel še neko pre-release beta verzijo.

skratka, sedaj uporabljam winamp 2.76 in rotiram med par skini - revelation 2 colour, SPYamp, Moonsilver, pa še kakšnim.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

matic ::

Uporablam Winamp, ker mi je preprosto ljubsi.. sonique je zanimiv lepsi ker je dost bolj dinamicen ni pa mi tako prakticen .. uporabljal sem ga kaka 2 mesca pa se potem za 1 teden presaltal nazan na winamp pa sem kar tam ostal.. pri sonique mi je tudi malo smotano malo dobro ker vsakic ko zamenjas skin se predelajo tudi tipke (so na drugih mestih) .. je dosti bolj zanimivo .. moras pa vsakic iskat kje so tipke .. zato mi je winamp povsem vsec .. moj trenutni skin:
D I R T Y S I M U L A T E D W O O D T Y P E
Ko se navelicam odstema na net in si posisecem naslednjega najlepsega! ;)

Tomi ::

Imam Winampa 2.6 slovensko verzijo, in pa Denise Richards skin.
Drugače sem pa sedaj dokaj zadovoljen tudi z Media Playerjem, ker ima pregled po avtorjih, albumih, pa dobre vizualizacije..
Res je pa, da sem na Winamp bolj navajen, ker je praktičen:D
metrodusa.blogspot.com

Matek ::

Sendwich, sem potegnu Winamp3 alpha, pa ni skor večje razlike v izgledu, razen to, da seraztegnejo vsa okna, pa dodatno okence z gumbi. Se strinjam, imel bo vliko novih funkcij, predvsem boljšo playlisto, po izgledu pa bo še vedno Sonique bolši. Matic, to da so gumbi na drugem mestu, je za moje pojme prednost, ker je tako Player manj omejen. Moram pa priznat, da je WinAmp res malo bolj praktičen.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Modri dirkač ::

SAm zvok v Winampu je za razred boljši od Sonica. Sn poskušal vse nastavitve-ker se tud velik z glasbo ukvarjam-ampak mi ni in ni uspelo iz Sonica stisnt tak poln sound kot iz Winampa. Sonic ma tak plehast Sound-čist moja osebna ugotovitev. Zadevo sem laufal prek zelo kvalitetnega HIFIja in Sb!LivePlayer.:\
Everybody lies!

Matek ::

? Jaz ne opazim razlike.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

JLP ::

MadManMato
Pol maš pa bl ene švoh zvočnke, kartco al pa mal slabš sluh. WinAMP ma kr dost kvalitetnejš dekoder kot pa Sonic. Če pa uporabš MAD plugin je pa še bolši zvok. Jest sm uporabljov SB-Live in zdej Hercules Game Thetaer XP povezan na hi-fi in je razlika še kako opazna.
Live long and prosper!

tha_man ::

Uporabljam mp3Album, včasih tud STP (linka na žalost nimam, ker ga je avtor nehal razvijat, je moral v vojsko, pred tem pa je izdal Source kodo v C-ju).

Kar pa se WA in S tiče, mi je Winanp daleč boljši. Sicer ni tako lep, je pa zato dosti hitrejši in bistveno bolj praktičen (ampak ne tako praktičen kot sta STP ali mp3Album). WA uporabljam predvsem za občasno editiranje ID3V2 tagov.

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Jst ::

Winamp seveda! uporabljam se AWE32/64 plugin in vam povem, da je zvok na tej kartici s tem pluginom VELIKO boljsi. Omogoča hardversko nastavitev basov, ki je veliko boljska (cista) kot v winsih al pa v katerikolim pluginom.

HEKO ::

Jaz tud uporabljam Winamp (2.73), ker mi je dost bol praktičen/boljši/ od Soniqa. Tud navajen sem na njega...my favourite skin pa je Waiora 3000.
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

SpiDEr8 ::

WinAmp3 je kr dobr sam nimam še cele verzije program pa avtomatsko preliva konc komada v naslednga!!! seka!!! Drgač pa zdej mam 2.74 verzijo pa je kr QL!!! Kaj pa rabš za nastavlat pr plaxerjih??? glasnost, de maš playlisto pa naprej nazaj itd.... uglavnm men je ql če je čist na izi program ....
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

[BISI] ::

MadManMato: Kaksni so sele skini za winamp 3. Poglej si na forumu od winampa ...8-O
And then I saw her face... Mozilla Firefox

Matek ::

Po mojem je Winamp omejen, ker ma gumbe vedno na istem mestu.

JLP, mam Live! 1024, in Teac 2.1
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

[BISI] ::

No ja... skin od trojkice je imel kvadratasto obliko, kar pomeni, da nima več iste oblike kot dvojka.

Lp, sendvich

MadMax ::

JLP: mal off-topic, pa vseeno: povej mi razliko med Live in Hercules iz prve roke, pa kerga tocno Liveta si imel?
10x
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

JLP ::

MadMax:
Mel sm SB Live Value. Razlika. Hja Live pod Win2k delov nikakvo. koj k sm drajverje inštalirov (LiveWare) so se winsi kr nekej začel sivat pa podobn. U Win9x so drajverji uredu. Pač Creative ne zna pisat drajverjov za NT sisteme an. Tko da so za WinXP mogl pr MSju jm kodo popravlat. Hja drgač pa glede razlik. Kvaliteta zvoka na GTXP je občutno boljša, manj šuma, bolj bogat zvok... Drjaverji u Windows 2000 nimajo problemov in so mi tud bolj všeč. podpira več zvočnih APIjev. Zunanji rack s priključki pa rula totalno. A sm še kej pozabu, hja še strojno dekodiranje MP3jev pa hardwersk EQ. U glavnm jest sm veeeelik bl zadovoln z nim kot pa sem kdaj bil s SB Live.
Live long and prosper!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radionomy kupil Winamp

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4614379 (10362) slovenec_89
»

Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
597170 (7170) Avalonis
»

Winamp 5 mnenja

Oddelek: Programska oprema
402445 (1426) Caligula
»

mp3 player

Oddelek: Programska oprema
171764 (1535) TERORRIST
»

MP3-predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
181479 (1287) Matek

Več podobnih tem